DESPRE SUFLET ÎNTR-O ZI DE TOAMNĂ

      Astăzi a fost prima zi de toamnă adevărată, cu ploaie măruntă încă de dimineață, cu frig și un pic de ceață, cu nori ce acopereau razele soarelui și cu copaci extrem de golași. Nici nu mi-am dat seama când frunzele au reușit să formeze un covor atât de gros, atât de compact. 
     Am obiceiul ca în fiecare zi, imediat după cafea, să ies afară pentru a lua puțin aer și pentru a îmi pune ordine în gânduri. Am noroc și cu cei doi căței din dotare, care își cer porția lor de zburdălnicie, iar timpul lor de joacă și distracție se transformă în momentul meu de meditație și de timp cu mine. Am nevoie de astfel de clipe, în care să nu fiu tentată să mă pierd în noianul de griji zilnice și în care să nu navighez pe o rețea de socializare, altfel spus, să mă rup de tot și de toate și sa pară că nu mai există nimic altceva în univers.
         Știu că mă repet, dar, deși toamna este pentru mulți un anotimp capricios, al sfârșitului, pentru mine este un timp al analizelor interioare și al reflecțiilor pe marginea spiritualității. Îmi place să mă strecor printre toate cu bucurie în suflet și cu zâmbetul pe buze, cu sufletul împăcat cu tot ceea ce mi se întâmplă. Sunt conștientă că viața aduce cu sine și vânturi puternice, și ploi, și cer înnorat, însă important este să învățăm să ne strecurăm printre toate problemele, să alunecăm lin printre tot ceea ce ni se oferă, asemeni frunzelor ce coboară alene spre pământ, lăsând loc unui alt început în primăvară.
       Am început să asemăn viața cu o veveriță mică și fâșneață, a mea sigur este așa, tocmai de aceea am puterea de a trece printre toate problemele și grijile, mă strecor printre toate, urcând pe crengi înalte sau coborând pe pământ atunci când e nevoie. Nu dau înapoi și nu renunț deloc, pot face tot ceea ce îmi doresc, pot realiza tot ceea ce mi-am pus în cap și nu sunt ușor de doborât… 

      Veveriță riță,
Hai în poieniță,
Să luăm visurile toate
Să le ridicăm în zări înalte,
Să dăm aripi gândului,
Să plutim deasupra tuturor,
Să lăsăm deoparte tot ce n-are sens! 

2 gânduri despre ”DESPRE SUFLET ÎNTR-O ZI DE TOAMNĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.