PROMISIUNI…

       Uneori, trebuie să uiți ceea ce simți și să îți amintești ceea ce meriți. Acesta este principiul pe care îl aplic tot mai des în viața mea, fiind una dintre rezoluțiile cu care am pornit la drum la început de 2018. Mi-am dorit din tot sufletul ca anul în curs să fie unul dedicat în exclusivitate mie, cunoașterii și iubirii de sine, cele mai grele lecții pe care le-am avut de învățat de-a lungul vieții mele. Am avut multe decepții și am suferit inutil pentru că i-am pus pe alții mai presus de mine, pentru că nu mă știam suficient, astfel încât să cunosc ce anume îmi va aduce liniștea sufletească și ce mă va plasa pe marginea unei prăpăstii fără margini, plină de dezamăgiri și suferințe. Lucrez în continuu cu mine și încerc, pe cât posibil, să nu fac nimic din ceea ce mi-am promis că nu voi mai face vreodată. Tocmai pentru a mă motiva mai tare, prefer să scriu și aici o serie de promisiuni pe care mi le fac mie însămi, cu speranța că vă vor ajuta și pe voi să vă faceți propriile promisiuni și să vă amintiți că sunteți minunați și că întotdeauna meritați tot ceea ce este mai bun și mai frumos.

       Promit să mă înconjor de oameni frumoși sufletește, pozitivi, luminoși, care au darul de a mă ridica și pe mine deasupra propriilor incertitudini și de a mă face să aplic principiul gândirii pozitive în viața de zi cu zi!

           Promit să îi las în urmă pe toți oamenii care m-au rănit cândva, care mi-au trădat încrederea, care m-au folosit pentru propriile lor scopuri meschine, după care m-au aruncat, nemaiadresându-mi nici măcar un singur cuvânt! Și mai promit ceva: să îi iert și să merg mai departe, vindecată de tot veninul și răutatea cu care aceștia mi-au intoxicat viața și să văd dincolo de ei! 

      Promit să nu mai mă las înfrântă sau întristată de acțiunile celor din jurul meu, indiferent că e vorba de oameni apropiați sau de oameni pe care abia i-am cunoscut! Fiecare oferă ceea ce poartă în suflet, în conformitate cu ceea ce este capabil să înțeleagă în urma lecțiilor primite până în acel moment. Nu au nimic de a face cu mine, ci cu ei înșiși, toate sunt doar puncte în devenirea lor, nu a mea, fapt pentru care nu am voie să mă supăr sau să mă simt trasă în jos.

           Promit să îmi urmez sufletul în toate acțiunile pe care le întreprind zi de zi, să las să iasă la iveală omul minunat din mine, uneori chiar și pe copilul ce încă stă ascuns, captiv în interior, și să îi permit să aplice ludicul din când în când! 

           Promit să îmi ascult intuiția și să stau departe de tot ceea ce simt că nu mi se potrivește sau nu are nimic de a face cu mine însămi!


            Promit să fiu mai bună, mai blândă, mai tolerantă, mai răbdătoare cu tot ceea ce mă înconjoară, oameni și situații deopotrivă, și să accept cu inima deschisă tot ceea ce vine asupra mea, mai ales în ceea ce privește acele chestiuni asupra cărora nu am niciun fel de control!

           Promit să răspândesc frumosul în jurul meu, și veselia, și bucuria de a trăi, și tot ceea ce port mai frumos în interior!

      Promit să îmi recunosc slăbiciunile și să îmi accept defectele, pentru că doar așa le pot lăsa deoparte și mă pot dezvolta și desăvârși din punct de vedere spiritual!

            Promit să accept că nu pot face toate cele pe care mi le propun și să îmi acord mult mai mult timp pentru a duce la final tot ceea ce îmi doresc!

           Promit să țintesc cât mai sus, fără a mai mă teme de eșec! Până la urmă, căderile fac parte din viață, însă regretele neefectuării unei acțiuni sunt mult mai dureroase decât încercarea și eșuarea. Suntem oameni, uneori reușim, alteori nu, principalul este să facem primul pas. Apoi, lucrurile se vor așeza de la sine, întotdeauna spre binele nostru.

            Promit să ma iubesc mai tare, să îmi ofer timp pentru activitățile dragi, să mă răsfăț mai des și să fac mult mai multe pentru dezvoltarea mea personală!

           Voi ce vă promiteți? Amintiți-vă că pe primul plan trebuie să fiți voi înșivă, căci doar dacă voi sunteți optimiști, pozitivi și fericiți puteți să îi faceți fericiți și pe cei din jurul vostru!

4 gânduri despre ”PROMISIUNI…

  1. Marina Costa zice:

    Multumesc foarte mult! Aveam nevoie sa aud azi asta: „Fiecare oferă ceea ce poartă în suflet, în conformitate cu ceea ce este capabil să înțeleagă în urma lecțiilor primite până în acel moment. Nu au nimic de a face cu mine, ci cu ei înșiși, toate sunt doar puncte în devenirea lor, nu a mea, fapt pentru care nu am voie să mă supăr sau să mă simt trasă în jos.”

    Mi-o voi repeta ori de cate ori sunt jignita, in loc sa simt ca nu contez… ca sunt cantitate neglijabila…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.