CĂRȚI NOI ÎN LUNA OCTOMBRIE SAU UPS, AM COMIS-O DIN NOU!

        Nu mai cumpăr cărți, nu, nu, nu! De câte ori m-ați auzind spunând astfel?? Să nu mai mă credeți, în cazul meu pare că este doar un simplu mit… Nu reușesc deloc să mă abțin când vine vorba de cumpărat cărți, deși spațiu nu mai am deloc și aici trebuie să mă credeți pe cuvânt… Am o grămadă uriașă de cărți necitite, însă parcă niciodată nu sunt suficiente, și mereu, dar mereu văd alte romane pe care mi le doresc din tot sufletul. E drept, unele cărți sunt primite, însă cele mai multe sunt cumpărate de mine… S-a adunat un total de cincizeci de cărți… Credeți cumva că în noiembrie mă voi opri și nu voi mai cumpăra deloc?! Mai gândiți-vă, vine Gaudeamusul!…

        Despre „Lovește-ți inima!” v-am vorbit deja, găsiți deja recenzia pe blog. Este o poveste plină de sensibilitate despre relațiile deficitare dintre mame și fiice, o carte mică în ceea ce privește întinderea, dar mare ca esență.
       „Păcatele fiului. Cartea a doua” m-a bucurat extrem de tare. Așteptam ca pe ghimpi continuarea poveștii, iar acest al doilea volum din serie este pur și simplu incendiar. M-am dat jos din pomul lui Theo Anghel doar pentru câteva momente, acum, sunt tot acolo, aștept volumul trei.
       „Sub un cer sângeriu” este un roman despre efectele celui de Al Doilea Război Mondial în Italia. Acesta urmărește povestea lui Pino Lella, un adolescent forțat de împrejurări să se maturizeze înainte de vreme, trecând de la copilării la lupte pentru rezistență.
        Nu am citit nimic de pe această listă încă, însă am auzit că „Agonie mentală” este pur și simplu înfricoșătoare… Abia aștept să îmi formez o părere în privința lor.

       „Omul care aduce ploaia” este un roman pe care l-am citit în trecut. L-am văzut și mi s-a făcut dor de el, trebuia să îl am și pe rafturile bibliotecii și abia aștept să îl citesc. „Fata cu paltonul albastru” era o mai veche dorință literară a mea, iar celelalte două au fost doar un impuls. 🙂

      Nu am citit nimic din seria „Outlander” încă, însă trebuia să am continuarea în bibliotecă. Plăcere vinovată, ce să-i faci?! Cele două volume despre Dorothy le-am cumpărat sub prada nostalgiei, am iubit „Vrăjitorul din Oz”. Cu Elena Ferante și Julian Barnes va fi prima întâlnire, sper că nu și ultima.

        Comanda din poza de mai sus a fost plasată pentru „Aeria”. Mi-a plăcut foarte tare „Magonia” și mi-am dorit și continuarea. Celelalte două volume au venit la pachet, nu m-am putut abține. 🙂

       Îmi plac thrillerele, iar cele două din poza de mai sus par pe placul meu. Voi reveni cu impresii imediat ce le citesc.

         Din când în când, nu foarte des ce-i drept, mă întorc spre cărțile de non-ficțiune, iar cele care ne prezintă istoria sunt printre preferatele mele. Abia aștept să descopăr ce ascund între filele lor cărțile de mai sus. 

        Cartea din poza de mai sus o văzusem în social media. Am găsit-o la un chioșc de ziare și a mea a fost.

        Cărțile de mai sus au venit datorită faptului că îmi doream „Trandafirul nopții”, pe care nu l-am găsit deloc la chioșcurile de ziare. Pe Elefant au fost reduceri și al meu a fost. Celelalte sunt cărți pe care îmi doresc nespus de tare să le descopăr și, nu ar fi rău, să învăț arta nepăsării.

         Cărțile de mai sus sunt primite de la editura Berg. Voi reveni cât de curând cu impresii.

       Cărțile de mai sus au sosit de la o doamnă extrem de dragă mie căreia îi împrumutasem o carte. Sunt minunate și destul de rare, abia aștept să le descopăr poveștile. 

        Storia Books mi-a făcut o extrem de mare bucurie cu cărțile de mai sus. 

       Tot Elefantul e de vină pentru cărțile de mai sus. „Umbra magiei” mi-a făcut cu ochiul, „Hippie” am luat-o pentru că e povestea lui Coelho, iar cu cele două cărți nou ieșite pe piață ale lui Eric Emmanuel Schmitt știam că nu dau greș. „Copilul lui Noe” e citită deja și știți cât de tare mi-a plăcut.
Cele două cărți de la Quantum Publishers sunt minunate, au sosit de curând și mi-au completat colecția. Abia aștept să le descopăr poveștile, iar despre „M.O.O.N.” o să vă spun mai multe la Gaudeamus, pe data de 17 noiembrie, când va avea și lansarea.

        Câte cărți v-ați achiziționat în luna octombrie? Ce ați citit din lista mea și ce cărți vă fac cu ochiul?

Lecturi plăcute vă doresc tuturor!

6 gânduri despre ”CĂRȚI NOI ÎN LUNA OCTOMBRIE SAU UPS, AM COMIS-O DIN NOU!

  1. Oana - Crâmpeie de suflet zice:

    Mulțumesc!<3 Loc, ce e acela?? Nu mai am de foarte mult timp, toată casa mea e o bibliotecă 😀 Tot caut o bibliotecă, însă nu găsesc nimic cu rafturi rezistente cum îmi trebuie mie... Am obiceiul să pun pe 2 rânduri, ce am văzut erau mult prea slăbuțe 🙂 Ce nu mai încape, o să mai fie date spre adopție... Curaj să am, să fac ordine în ele...

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.