PE ARIPI DE POVESTE: CE CĂRȚI AM CITIT ÎN LUNA OCTOMBRIE

       Timpul nu mai are deloc răbdare cu mine, vorba lui Moromete, fapt pentru care am ajuns să cerșesc mai multe clipe dedicate lecturilor dragi. Am nevoie mai mult decât oricând să mă cufund în păturica pufoasă (comparația mi-a venit în minte prin analogie cu una dintre cărțile citite luna aceasta, în care toate lucrurile erau pufoase) alături de cărțile dragi și să mă pierd în amintiri de neuitat…
           Lăsând visarea la o parte, nu știu sincer când ne-am apropiat atât de periculos de tare de iarnă, dar promit să încerc să iau lucrurile așa cum sunt și să nu mai mă plâng atât de tare de frig (nu știu și cât îmi va reuși, nu sunt vreo fană a gerului, dar voi încerca). Luna octombrie nu a fost așa de rea din punct de vedere literar, am reușit să citesc douăsprezece cărți, despre care vă voi vorbi în rândurile ce urmează. M-am bucurat de diversitate, am avut parte de revelații, am descoperit romane ce mi-au pătruns direct în suflet, dar și de dezamăgiri, de acele cărți care m-au făcut să strig că „Așa, nu! Vreau ceva mai de calitate.”, dar asta e, trebuie să mai existe și uscături într-o mare de bucurii sufletești.


       Am început luna cu „Bad Romance”, un roman care m-a ținut trează până târziu în noapte prin prisma subiectului său extrem de actual: bad romance, o relație toxică radiografiată cu măiestrie de către autoare, care ne trece prin stările de îndrăgostire incipientă, apoi prin cea de învinovățire și lipsa puterii de a te desprinde de cel care îți distruge viața.


      Am continuat cu „Război în doi”, un roman cu o copertă ce îți taie răsuflarea, dar cu un conținut dezamăgitor. Nu vă mai spun mai multe despre carte, pentru că am tot făcut-o și iar mă aprind…


       Cu marele King știam ca nu am cum să dau greș, așa că „Dolores Claiborne” a fost o adevărată încântare pentru suflet. Este una dintre cărțile cu o acțiune mai light a autorului și destul de statică față de ceea ce ne-a obișnuit, dar aceste aspecte nu o fac deloc mai puțin delicioasă. Este o analiză fină asupra căderilor umane și, într-un fel, pedepsirea vinovatului nu te face să simți milă față de el.


      „Să porți ruj în Afghanistan” a fost o adevărată încântare pentru suflet, în ciuda finalului trist. Este un roman despre iubire și prietenie, despre femei puternice și totul este plasat pe un fundal cu iz de „O mie și una de nopți”.


       „Arta de a goni prin ploaie” este o poveste atipică, în sensul că întâmplările sunt relatate din punctul de vedere al unui câine. Este o operă încărcată de sensibilitate despre luptele purtate de om de-a lungul vieții. 


       Volumul al doilea al seriei „Păcatele fiului” s-a dovedit a fi extraordinar de antrenant. Pașii mi-au fost purtați prin Elazard, m-am îndrăgostit de Beleth, iar dacă vă spun că încă mai recitesc anumite fragmente din el nu cred că mai este nicio surpriză pentru cineva.


        „Lovește-ți inima!” este o poveste emoționantă despre relațiile deficitare dintre mame și fiice, fapt care își pune amprenta asupra traiectoriei viitoare în viață.


         Luna aceasta m-am reîntors la un roman foarte drag sufletului meu – „Alchimistul”, iar reîntâlnirea a fost una la fel de intensă pe cât îmi aminteam că a fost în trecut. Este o istorie despre descoperirea de sine și urmarea Legendei Personale, astfel încât să trăim în fericire deplină.


        „Dexter. Vise întunecate” m-a adus aproape de un personaj de serial extrem de îndrăgit, iar volumul unu al acestei serii este promițător. Abia aștept să descopăr ce formă va lua povestea lui Dexter.


        „Don`t cry, just fly” m-a purtat pe vase de croazieră pe Marea Egee și mi-a oferit ingredientele necesare pentru o lectură feerică: romantism, erotism, acțiune, adrenalină și multe, multe altele.


        „Sub un cer sângeriu” m-a emoționat până la lacrimi și m-a revoltat în același timp. Este o lectură care clar mi-a rămas adânc întipărită în suflet și scrijelită în suflet despre dramele îndurate de italieni în timpul ocupației naziste. Este o poveste despre prietenie, iubire, încredere, rezistență și supraviețuire în vremuri tulburi.


      „Copilul lui Noe” este un roman emoționant despre copiii evrei abandonați de părinții lor tocmai pentru a îi salva de exterminarea și torturile pregătite de mașina de război nazistă. 

         Luna aceasta am mai multe cărți preferate și nu mă pot opri la o singură carte a lunii. Mi-au plăcut extrem de tare „Sub un cer sângeriu” și „Copilul lui Noe” în ceea ce privește literatura universală și „Păcatele fiului. Cartea a doua” și „Don`t cry, just fly” în ceea ce privește literatura română.

         Voi ce ați mai citit în luna octombrie? Care este preferata voastră?
Publicitate

6 gânduri despre ”PE ARIPI DE POVESTE: CE CĂRȚI AM CITIT ÎN LUNA OCTOMBRIE

 1. anasylvi zice:

  Eh, foarte frumoase!

  Uite lista mea:

  Loveste-ți inima – Amelie Nothomb
  Gemini – Monica Ramirez
  Războinicii furtunii – Bernard Cornwell
  Ziua în care am învățat să zbor, vol.1 – Alina Șerban
  Cum e să fii fată – antologie, Ed. Univers
  Rogue – Monica Ramirez
  Purtătorul torței – Bernard Cornwell
  Fugara – Alice Munro
  Ziua în care am învățat să zbor, vol.2 – Alina Șerban
  O poveste – Jonas T. Bengtsson
  Născută în flăcări – Nora Roberts

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.