IDEI DE CADOURI PENTRU IUBITORII DE CARTE

        Orice persoană pasionată de citit iubește tot ceea ce e legat de lumea cuvintelor și a literaturii. De multe ori, este destul de greu să alegi un cadou care să fie pe placul unui iubitor de carte, mai ales că aproape întotdeauna te temi să alegi o operă literară drept dar. Nu știi niciodată ce gen va fi pe placul persoanei sau ce cărți au poposit deja pe rafturile bibliotecii acestuia. De aceea, o soluție minunată ar fi obiectele strâns legate de lumea cărților, care se găsesc într-o gamă extrem de variată.


     Semnele de carte sunt întotdeauna apreciate de orice iubitor de carte, iar dacă acestea mai sunt și magnetice și cu imagini inspirate din cărți cu atât mai bine. Orice persoană care iubește să citească are cu siguranță acasă o colecție impresionantă de semne de carte, însă niciodată nu sunt suficiente și în niciun caz nu va spune nu unuia nou. Pot fi realizate și semne de carte manual, personalizate sau pot fi achiziționate seturi de semne de carte de colorat. Orice idee este bine-venită.

       Sacoșele cu citate din cărți, cele cu mesaje realizate special pentru iubitorii de cărți sau cele cu imagini ale unor coperți de carte sunt minunate și adorabile. Acum, să fim serioși, trebuie să fie uriașe și rezistente, însă oricine ar aprecia un asemenea cadou. Orice persoană care iubește cărțile rămâne în pană de astfel de obiecte atunci când merge la cumpărături. Vă spun cu mâna pe inimă că niciodată nu sunt suficiente.

    Seara este un bun moment pentru citit, iar o lampă decorativă ce are forma unei cărți este un obiect minunat, care sigur ar încânta vizual un iubitor de carte, dincolo de efectul ei mult mai practic, acela de a oferi lumină numai bună pentru lectură.


      Și dacă tot am vorbit de lămpi, să nu le uităm nici pe cele care pot fi atașate la carte, la tabletă sau chiar la ochelari, extrem de utile noaptea când nu vrei să ții trează toată casa doar pentru că tu vrei să mai citești măcar un capitol din cartea preferată, pentru a afla ce se întâmplă și pentru a îți odihni apoi sufletul liniștit, căci acum nu ai rămas cu gândul la cele citite.

      Atunci când iubești să citești, niciodată nu sunt prea multe cărți și nici prea multe obiecte care să îți amintească de pasiunea ta. Există tot felul de încălțăminte în acest sens, de la espadrile la pantofi cu toc, care întotdeauna te vor scoate din anonimat, îți vor lumina ziua și te vor face să pornești la drum cu un zâmbet larg pe chip.

      Dacă tot suntem în sfera obiectelor vestimentare, să nu uităm nici de mesajele cu citate sau cu imagini livrești, care adaugă întotdeauna o notă de eleganță și de sofisticat unei ținute. Există multe modele, în toate culorile și de toate mărimile și nu ai cum să nu te îndrăgostești de un asemenea lucru. Cu siguranță ieși din anonimat cu un astfel de obiect.

      
      Pentru cel care iubește lectura, nimic nu este prea mult. O rochie, o cămașă sau o fustă cu imprimeu ce amintește de cărți este întotdeauna bine-venită. Orice iubitor de carte ar simți că a poposit în Paradis cu un astfel de obiect de vestimentație și nu ar înceta să își privească imprimeul pentru a se bucura de acesta. 

       Seara și dimineața sunt momentele folosite cu predilecție pentru cufundarea într-o carte bună, având alături un ceai sau o ciocolată caldă. Totul poate deveni încă și mai frumos dacă și pijamaua ta vorbește despre propria pasiune și există și în acest caz o varietate de forme, de la imagini din cărți, imagini cu persoane care citesc sau imprimeuri cu citate din anumite cărți. Principalul este să fie comode și să îți inducă starea magică necesară pentru o lectură de calitate.


     Din lista de obiecte livrești ale unui iubitor de lectură nu ar trebui să lipsească o umbrelă cu cărți numai bună atât în zilele ploioase, cât și în cele călduroase, cu soare puternic. Parcă imaginile ce se regăsesc pe ea te ajută să ieși din monotonie și să fii mai vesel, indiferent de cum arată vremea de afară.       
     Un alt obiect care poate lumina orice zi și care te poate face să uiți de orice greutate din ziua respectivă este portofelul inspirat din cărți sau cu modele livrești, care să te facă să zâmbești doar când îl privești. 

     Cercei în formă de carte? Bineînțeles, de ce nu ar exista și un asemenea accesoriu?! Cum să nu te îndrăgostești de o asemenea pereche de cercei și cum să nu îți dorești să îi porți, arătându-le tuturor cât de tare iubești cărțile și simțindu-te bine în pielea ta?!

      Cerceii în formă de carte pot fi întrecuți doar de medalioanele în formă de carte și există o varietate extraordinar de mare în acest sens. Bine, acum dacă tot suntem la acest subiect, trebuie știut că sunt la fel de bine primite și inelele în formă de carte, care sunt la fel de minunate și de feerice.

    Acum, dacă e să fiu sinceră, un iubitor de carte ar adora și insignele cu mesaje demne de pasiunea sau sau cu imagini livrești. Le poate asorta la orice haină, le poate prinde la geantă sau la rucsac, le poate pune la pălărie și lista ar putea continua…

       Pernele cu mesaj sunt mereu un cadou bine venit. Se pot imprima la cerere sau se pot cumpăra gata făcute. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Te așezi comod și parcă îți vine chef și de un maraton de citit în acest fel… Ai mai mult spor la dat pagina cu siguranță. 

      Dacă tot avem perne, nu strică să ne asigurăm că avem parte și de suficiente lumânări parfumate și, credeți-mă pe cuvânt, când vine vorba de așa ceva, niciodată nu sunt de ajuns. Ele creează atmosfera, ne încălzesc sufletele și ne asigură un climat propice pentru a intra în lumea magică pe care autorul a creat-o pentru noi.

         Pe lângă perne și lumânări parfumate, un iubitor de lectură are nevoie de ceai sau ciocolată caldă sau, de ce nu, chiar de cafea. O carte cu mesaje adaptate e un minunat cadou și cu siguranță va bucura extraordinar de tare și persoana care o va primi.


         Bineînțeles că un iubitor de carte își va dori să își noteze anumite idei cu privire la cărțile citite, să facă o analiză a textului, să își păstreze la loc sigur citatele preferate și niște creioane sau pixuri personalizate sunt numai bune în acest sens. 
       Dacă tot vorbim de notat idei, o agendă este numai bună în acest sens, mai ales dacă are o copertă foarte drăguță. Pe lângă idei, se pot face liste de lectură, se pot nota cărțile nou achiziționate sau ține evidența celor citite. Este un cadou extrem de util. 


       Pentru cărțile acelea extrem de grele și nu numai, este numai bun un suport de carte. Există o multitudine de idei și de modele, ai de unde alege. Este un ajutor foarte bun pentru un iubitor de carte.       Ultima idee de cadou care îmi vine în minte este cea reprezentată de o copertă de carte. Sunt multe cărți ale căror coperți trebuie acoperite și protejate, mai ales dacă ai o oarecare urmă de manie în minte… Oricum, pentru mai multă siguranță, este un lucru extraordinar de bun.

         Voi ce alte idei de cadouri aveți? Ce anume v-ar plăcea să primiți?

8 gânduri despre ”IDEI DE CADOURI PENTRU IUBITORII DE CARTE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.