JURNAL DE CITITOR: CĂRȚILE NOI CE AU POPOSIT PE RAFTURILE BIBLIOTECII MELE ÎN LUNA DECEMBRIE

       Luna decembrie a fost cu adevărat una a fericirii pentru mine, a liniștii sufletești, a luării de decizii care să mă aducă mai aproape de cine doresc să fiu, chiar dacă aceasta a însemnat să schimb direcția sau să las anumite persoane să plece de lângă mine. La toate acestea, s-au adăugat bucuriile livrești, căci, pe lângă cărțile pe care mi le-am făcut singură cadou, în luna care tocmai s-a încheiat am și primit extrem de multe romane, iar pe lângă ele și multă dragoste, prețuire și oameni dragi, în fața cărora mă înclin. 
         Nu știu exact câte cărți am adunat în luna decembrie, mai puține decât în mod obișnuit în mod cert, pentru că am strâns destul de tare din dinți și nu am dat așa de multe comenzi ca de obicei, însă suficiente pentru a nu avea timp să le citesc într-o lună. Nu știu dacă are sens ceea ce spun, însă vă zic doar că s-au strâns undeva la aproape patruzeci de cărți. Toate îmi sunt extrem de dragi și aș vrea să ajung la toate în același timp. Am renunțat la a mai cumpăra dintr-un simplu impuls și mi-am impus să îmi iau numai acele cărți cu care rezonez sau pe care mi le doresc din tot sufletul și mă simt foarte bine aplicând acest principiu în viața mea. 
          Acestea fiind spuse, să vă prezint noii prieteni…


        La capitolul literatură japoneză, nu stau foarte bine, în sensul că nu prea cunosc modul de scriere al autorilor din această zonă a lumii. Mi-am dorit din tot sufleul romanul „Misterul cazului «șase-patru»” și sper să fie pe placul meu. Plănuiesc să ajung la acest thriller cât de curând, căci zilele friguroase mă îndeamnă la citirea de cărți cu iz detectivist.


         „Împărătia pământului” este un cadou de la Libmag. A fost prima lectură a anului 2019 și urmează să vă vorbesc cât de curând despre ea. Am încă păreri împărțite cu privire la acest roman, simt un amestec dulce-amărui când mă gândesc la el, pentru că sunt aspecte care mi-au plăcut la el și unele care m-au plictisit teribil.


         Am primit aceste cărți cadou de la fratele meu. Par a fi patru romane, însă sunt în realitate șapte, căci cartea maro este din colecția Reader`s Digest și conține patru romane în interior și ce m-a bucurat cel mai tare a fost să descopăr acolo un roman al lui Ken Follet și unul al lui Nicholas Sparks.


         Toate minunățiile de mai sus sunt cadou de la una dintre urmăritoarele extrem de dragi ale paginii și blogului meu. Nu aveam cartea, ceea ce m-a bucurat din tot sufletul. Mulțumesc, draga mea Ucarib Hyandra! ❤ 


         Mai am un roman al autoarei în bibliotecă, încă necitit. „Zilele abandonului” m-a atras datorită descrierii și sper din suflet să reușesc să ajung la acest roman în anul în curs.


         Știți cum am fost când am primit acest colet special de la Herg Benet? Am țopăit efectiv prin casă și nu îmi venea să cred cât sunt de norocoasă. Acum, nu știu sincer cu care să încep mai întâi, toate îmi fac cu ochiul.


        Autoarea Lisa Genova nu mi-e străină. Am citit „Altfel… și totuși Alice” și romanul a devenit unul dintre preferatele mele, cu un ecou extrem de puternic în sufletul meu. Autoarea aduce în prim-plan povești extrem de sensibile, despre persoane care trebuie să se descurce în situații excepționale, care, în ciuda suferinței aduse de o anumită boală, încearcă să își continue viața la o calitate remarcantă. O să ajung curând și la „Partitura suferinței”, este cred cea mai așteptată carte a lunii decembrie pentru mine.


         Prietenii de la Libris mi-au trimis această carte, pe care mi-o doream încă de la Gaudeamus. O citesc în prezent, iar poveștile ce se împletesc între paginile sale par a fi de o sensibilitate aparte. Îmi place la nebunie până acum și sunt sigură că îmi va smulge multe lacrimi până la final.


        Minunățiile din poză sunt cadoul meu de la Secret Santa ce a fost organizat pe grupul Ancăi, Despre cărți. Despre oameni. Moșul meu secret a fost autoare Rodica Maria Mijaiche, care m-a bucurat cu cel de al patrulea volum al seriei sale, care mi-a completat astfel colecția. Celălalt volum a venit bonus, ca și când romanul ei nu ar fi fost deja prea mult. Mulțumesc, draga mea! ❤


        Cărțile din poză sunt cadou de la Iulia Sava, de la activitatea de Secret Santa organizată pe grupul meu. Cel mai tare m-am bucurat de „Prințesa ghețurilor”, pentru că o oferisem cu împrumut cuiva și nu se mai întorsese la mine. Mulțumesc! 


         Aceste două minunății din imagine au produs o feerie de emoții felurite în sufletul meu. Mi le-am dorit cu tot sufletul și mă bucur că le am acasă!


       Nu știu mare lucru despre pozele din poza de mai sus, am citit doar „Eu și Moș Crăciun”, dar m-au încântat extraordinar de tare și abia aștept să mă cufund în poveștile lor.


      Am citit deja „Rugă către mare”, v-am vorbit despre ea pe blog și știți deja că m-a emoționat extraordinar de tare.

       Despre „Sadie” am auzit numai cuvinte de laudă la bloggerii din afară, iar „Adulții ăștia” m-a încântat nespus, pare o comedie romantică numai bună să încălzească inimile în serile geroase de iarnă.


        Volumul acesta l-am primit cadou de la Elefant. Este o adevărată încântare pentru minte și suflet, aduce cu sine multe date despre o multitudine de locuri din lumea largă și abia aștept să mă afund între paginile sale. Sunt sigură că îmi va face un dor enorm de ducă! 🙂


          Îmi plac cărțile din colecția „raftul Denisei”, căci nu m-au dezamăgit niciodată. Cele două din poză au o tematică extrem de actuală și abia aștept să le descopăr.


         Cele de mai sus sunt cărți care apar la chioșcurile de ziare, pe care le tot văd în online, dar care aici sunt rara avis. M-am bucurat să le văd pe Elefant la reducere, așa că ale mele au fost…


          M-am bucurat să găsesc „Vântul prin sălcii”, este una dintre cărțile copilăriei mele și m-am bucurat să o aduc din nou acasă. Cât despre Shakespeare, el a reprezentat obiectul lucrării mele de licență, unde m-am concentrat în principal pe comediile sale. A venit timpul să recuperez și la capitolul tragedii și drame…

        Acestea sunt noutățile care au poposit la mine în luna decembrie. Voi ce cărți v-ați mai cumpărat în ultimul timp?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.