SERII PE CARE ÎMI DORESC SĂ LE CITESC ÎN 2019

          Seriile și cu mine nu suntem chiar cei mai buni prieteni, nu am mereu răbdarea necesară pentru a aștepta continuarea sau pentru a duce o întreagă serie la bun sfârșit. Și când spun ca nu am răbdarea necesară mă refer la aproape 99% dintre cazuri. Sunt berbec ca zodie, adică, nu cred că se așteaptă cineva să fiu chiar cea mai răbdătoare persoană din lume! Sunt puține cazurile în care am început o serie la care nu exista încă o finalitate, iar când s-a întâmplat să mă abat de la regula de aur a fost din cauza anumitor autori pe care îi cunosc, știu cum scriu și am avut încredere. Bine, că am stat apoi și mi-am ros unghiile la propriu așteptând e partea a doua! Acum, ca să fiu sinceră până la capăt, mai am și cărți acasă care nu am știut că fac parte dintr-o serie. Mea culpa, recunosc! Mă avânt cu capul înainte și abia apoi realizez ce am făcut… Tot spun că voi fi mai atentă, dar sunt omul impulsului de moment și e cam greu să mă țin de cuvânt în acest sens…
          În cele ce urmează, îmi doresc să vă prezint anumite serii la care chiar sper să ajung anul acesta. În cazul unora, mi-am tot promis lucrul ăsta de ceva timp… Cum anul acesta vreau să fie unul al determinării și al echilibrului, chiar sper că voi reuși să le citesc în lunile ce urmează. 


        Am aceste trei cărți din seria „Surorile din comitatul Shenandoah” de extrem de mult timp, nici nu știu de ce le-am lăsat atât de mult timp la dospit dacă e să fiu sinceră. Tot ce știu despre cărțile astea este faptul ca aduce în discuție femei puternice, ce provin din lumi diferite și încearcă să supraviețuiască în haosul creat de Războiul Civil. Romanele aduc în discuție și problematica sclavilor, fapt care mă face extrem de curioasă. Iubesc să citesc despre acest subiect.


        Primul volum din serie a ajuns la mine încă de când a apărut, am luat rapid după apariție și volumul al doilea, însă, cu toate acestea, nu am vrut să citesc aceste două romane încă. Știu că vor fi pe placul meu, sunt fantasy, e clar că îmi vor fi pe plac. Singurul motiv pentru care nu am ajuns la ele încă este faptul că urăsc să aștept continuarea. Cum anul acesta va apărea și cel de al treilea volum din serie, am zis că e cazul să o citesc în sfârșit, să intru și eu în rândul lumii. 🙂 


     „Orașul îngerilor” a fost pusă în așteptare întâi pentru că nu aveam ultimul volum, după care a rămas acolo, suspendată pe rafturile bibliotecii mele. Anul acesta, înainte de Gaudeamus, am citit „Zeița de foc”, stand alone-ul Mihaelei Strenc și mi-a plăcut foarte tare, așa că vreau cât de curând să ajung și la aceste trei romane. Oricum, coperțile arată fenomenal! 


       De Secret Santa, în decembrie, am primit cel de al patrulea volum al seriei scrise de Rodica Mijaiche, pe care l-am tot așteptat, în speranța că va fi finalul și nu voi mai avea ce aștepta. Însă, autoarea a anunțat că vor mai exista încă două volume, iar acest fapt, sincer, m-a dat puțin înapoi… Sper totuși să nu fie prea mare așteptarea pe măsură ce citesc aceste patru volume.


     Seria „Gemini” a Monicăi Ramirez mi-a stârnit curiozitatea încă de când a apărut, așteptam doar să fie completă. Bine, volumul trei a trecut prin unele peripeții, l-am uitat pe la Gaudeamus, însă, important este că s-a întors la mine. 🙂 
        Tot în rândul seriilor care își așteaptă rândul de o veșnicie se află și „Alina Marinescu”. Dacă nici anul ăsta nu ajung la ea, e clar, am eu o problemă… Cred că sunt singura care nu știe ce se întâmplă între paginile celor șase volume…


       Am primit cel de al doilea volum al acestei serii la un concurs în urmă cu ceva timp, cred că s-a făcut cam un an de atunci. Am zis că aștept să apară și cel de al treilea roman, însă, acesta a ajuns la mine, eu tot nu m-am apucat de citit seria… Rușinică mie! 1-0 pentru seriile neterminate…


        O serie care se aseamănă cu poveștile din „O mie și una de nopți” și cu parfum oriental? A mea trebuie să fie, bineînțeles. Însă, am rămas deocamdată doar la acest nivel de dorință și trebuie cât mai grabnic să remediez situația.


       Seria aceasta mi-a făcut cu ochiul pe unul dintre anticariatele online. Are niște coperți splendide, iar povestea promite multe. 


      Anul 2019 va fi momentul în care, cu siguranță, voi face cunoștință cu Șasenka și cu opera lui Montefiore. Promit solemn!

       Pe lângă cele pomenite mai sus, mai sunt restantă cu ultimele două volume ale seriei „Am murit, din fericire!” de Theo Anghel. Știu, știu, nu dați cu pietre! Vin tare din urmă, vă prind eu cumva. 
          Îmi doresc să ajung în sfârșit la seria „Outlander”. Am toate volumele traduse acasă, dar nu am citit nimic. Nici măcar nu știu dacă îmi e pe plac, dar eu tot cumpăr, și cumpăr, și cumpăr… deja cred că e obsesie. 🙂
           Am pe listă și seria „Regina roșie”, cred că anul ăsta apare și cel de al patrulea volum, așadar, nu am șanse să îmi rod unghiuțele prea tare. Ar mai fi seria Kierei Cass, dacă nu pentru poveste, măcar pentru acele coperți feerice (da, știu, nu judec o carte după copertă, dar am și eu o plăcere vinovată). 
            Aștept spin-off-urile de la seria „Nemuritor”, două la număr. Apoi, ar mai fi volumul desprins din seria Ephialtelor, care e la doar un pas distanță sau la un click, cum vreți să îi spuneți, urmează să apară extrem de curând. Anul acesta, sper să apară și volumul al treilea al seriei „Nu te împiedica de mine, te implor!” a Georgianei Vâju și, nu de alta, dar săracul Iv (cei care au citit cărțile știu despre ce vorbesc, ceilalți trebuie să citească, altfel aș da un mare spoiler)…  Va apărea și volumul al treilea din seria mea dragă, „Vicontele Verenței Pierdute”, așa că, Go SanteVel!
          Se anunță un an interesant, plin de lecturi minunate. Voi ce serii îmi recomandați?

12 gânduri despre ”SERII PE CARE ÎMI DORESC SĂ LE CITESC ÎN 2019

  1. anasylvi zice:

    Din ce ai enumerat am citit Kendare Blake si seriile Monicai Ramirez (mai trebuie sa citesc ultimul volum din seria Gemini), precum si Nemuritor, Outlander si Vicontele Verentei Pierdute. Astept cu nerabdare continuarile lor, precum si a multor alte serii.

    Apreciază

  2. anasylvi zice:

    Din ce ai enumerat am citit Kendare Blake si seriile Monicai Ramirez (mai trebuie sa citesc ultimul volum din seria Gemini), precum si Nemuritor, Outlander si Vicontele Verentei Pierdute. Astept cu nerabdare continuarile lor, precum si a multor alte serii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.