THE BEAUTY AND THE BEAST BOOK TAG (FRUMOASA ȘI BESTIA TAG)

Iubesc tag-urile, iar noua leapșă la care m-a provocat Sclipiri de stele mi-a plăcut foarte tare, pentru ca pornește de la un basm tare drag mie: Frumoasa și bestia. Tocmai de aceea mi-a și atras atenția imediat, căci povestea aceasta ne arată să fim mai buni și mai toleranți, iar lepșele consider ca asta fac: ne apropie mai mult unii de alții.

Cumva, în povestea Beauty and the Beast, personajele principale sunt diferite faţă de celelalte personaje. Preferaţi în lecturile voastre ca personajele principale să fie diferite sau să vă regăsiţi în ele?

Nu cred că mi-ar plăcea să citesc povești care aduc la suprafață personaje ce seamănă cu altele, din alte cărți. Așa că am nevoie de personaje nu neapărat diferite, ci autentice, originale, de la care să am ce învăța și cu care să rezonez într-un fel, fie să mă facă să le iubesc la nebunie, fie să le detest. Am nevoie să îmi fie stârnite anumite sentimente în suflet atunci când citesc și asta aștept de la caracterele cărților. Nu țin neapărat să mă regăsesc în ele, am nevoie de diversitate atât în viața de zi cu zi, cât și în literatură. Nu suntem la fel, iar diferențele ar trebui să ne facă speciali.

Belle – O carte pe care ați cumpărat-o pentru coperta sa frumoasă, dar este la fel de frumoasă și în interior?

Ohoo, dar câte cărți nu am cumpărat pentru coperta frumoasă! Nu cred că mai este o surpriză pentru nimeni această plăcere vinovată a mea. Cea mai recentă astfel de achiziție este „Biblioteca invizibilă”, m-am îndrăgostit pur și simplu de modul în care arată.  În același ton, sunt și coperțile de mai jos și acestea sunt doar câteva exemple de cărți care împletesc cu armonie un exterior frumos și cu un subiect pe măsură:

55783891_341650073148838_2848675696597794816_n

54255023_10212691400150251_4481054768508174336_n

dd345-17495441_10207957662849777_156767645_n

   Bestia – O carte de la care nu te-ai așteptat prea mult, dar te-a surprins plăcut?

Sunt multe cărțile care mă surprind extrem de tare și de l a care nu așteptam deloc să îmi dea lumea peste cap. Sunt multe cărți cărora nu le prevedeam deloc, dar deloc extraordinarul atunci când am început să le citesc, dar care mi-au făcut pielea de găină și mi-au rămas în minte. Astfel de cărți sunt „Povestitorul” de Jodi Picoult, „Viața care i s-a dat” de Wiseman, „Lasă-mă să mint” de Clare Mackintosh, „Chemarea monstrului” de Patrick Ness și lista ar putea continua astfel la nesfârșit.

  Gaston – O carte pe care toată lumea o iubește, dar tu nu o faci.

Nu știu, aici e mai greu de răspuns, pentru că, de cele mai multe ori, oamenii urăsc cărțile pe care le iubesc eu cel mai tare. 🙂 Cred că ar putea intra aici „Caleidoscopul inimilor” sau „Sunt aici”, care au recenzii frumoase, dar care mie nu mi s-au părut credibile ca acțiune.

   Lefou – un prieten de încredere pe care nu-l poți ajuta dar pe care îl placi cu adevărat.

Cred că aș merge pe mâna lui Hatter, din „Puls în alb și negru”, care, cu toate că nu este un personaj ușor de iubit, este necesar. În plus, cred că ar oferi puțină pauză de la lumea reală, iar asta nu e chiar un lucru rău.

Doamna Potts, Chip, Lumier & Cogsworth – O carte care te-a ajutat într-o perioadă dificilă sau care te-a învățat ceva valoros.

Carțile mă ajută întotdeauna să trec peste clipele mai grele din viața mea. Am să nominalizez aici „Astăzi este despre astăzi” de Mirela Retegan, pentru că mi-a oferit puterea necesară de a merge mai departe când mă simțeam foarte jos, m-a adus din nou la mine și m-a făcut să strălucesc.

 “Ceva pe acolo” – O carte sau o serie pe care nu aţi plăcut-o de  la început, dar  ați ajuns cu ea până la capăt.

Cred că aș numi aici „Adio, Africa!” de Corinne Hofmann, cel de al doilea volum al seriei sale despre viața ei în lumea masailor și cred că asta se datorează faptului că este un volum mult mai static decât fusesem obișnuită la primul volum. Însă, asta nu m-a împiedicat să duc cartea până la capăt și chiar să îmi placă.

   “Fii oaspetele nostru” – Un personaj fictiv pe care ai vrea să-l ai la cină?

Îi vreau neapărat pe Scarlett O`Hara și pe Rhett Butler la masă, cred că ar fi distractiv. Și ni se poate alătura și Mr. Darcy. 🙂

beauty-and-the-beast-desktop-wallpaper

Leapșa poate fi preluată de oricine, cu precizarea sursei.

 

Publicitate

9 gânduri despre ”THE BEAUTY AND THE BEAST BOOK TAG (FRUMOASA ȘI BESTIA TAG)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.