INVITAȚIE LA FILM: CÂT ROMANTISM!

Doamne, ce dor îmi era de o comedie romantică și să râd cu gura până la urechi urmărind un film tare fain! Sunt rare astfel de momente la mine, pentru că nu am mereu răbdarea necesară de a urmări un film până la final, însă aseară m-am uitat la Cât romantism! și m-am umplut de energie pozitivă cât pentru o lună întreagă. Mi-l tot recomanda Netflix și am devenit curioasă. Mi-a plăcut trailer-ul, plin de muzică și voie bună, așa că ieri, după o zi de muncă obositoare, atât în magazin, cât și la corectură, am vizionat această comedie și m-am amuzat teribil. Este un film ușurel, dar tare reușit și dătător de optimism.

Cât romantism! îți arată că persoana cea mai importantă din viața ta ești tu însăți, căci indiferent cât de tare ai scotoci după dragoste prin întreg universul, dacă nu te iubești pe tine, cauți degeaba. De asemenea, este despre superputerea care zace în fiecare persoană, sclipirea aceea de geniu care se află în stare latentă în interiorul nostru și pe care, de multe ori, o îngropăm adânc acolo, de teamă să nu ne facem de râs sau să nu exagerăm. Povestea lui Natalie asta ne învață: să ne iubim pe noi înșine în primul rând, să nu ne lăsăm influențați de părerile celor din jur și să acționăm în favoarea noastră întotdeauna, să facem acel lucru nebunesc pe care îl amânam de mult, să ne dăm cu capul de pereți când suntem în intimitate, dar să îl purtăm țanțoș în jurul oamenilor și să nu ne lăsăm călcați în picioare de nimeni. Suntem cei mai buni și mai frumoși, cei care știu ce e cel mai bine pentru noi, doar trebuie să îndrăznim să alergăm în întâmpinarea visurilor noastre.

IsntItRomantic_Vertical_Main_Localized_RGB_RO-864x1280

Natalie nu este o frumusețe tipică, nu are 90-60-90, ci este plinuță și nu se vede cu adevărat pe sine și nici nu îi observă pe cei care au ochi doar pentru ea. A fost dată înapoi încă din copilărie, când iubea comediile romantice și credea în dragoste la prima vedere. Mama sa, o tipă la fel, nu tocmai frumusețea tipică, i-a spulberat toate visurile, spunându-i că femeile ca ele nu vor avea parte niciodată de romantism, ci doar de dezamăgiri și că, într-un fel sau altul, vor fi părăsite și vor suferi enorm.

Peste ani, se poate observa efectul pe care cuvintele demoralizatoare ale părintelui le are asupra lui Natalie: ea devine cinică, nu se mai uită la comedii romantice și nici nu mai crede în dragoste. Mai mult decât atât, le strică și celor din jur cheful cu mania ei de a lupta contra iubirii și a fluturașilor în stomac. Poate tocmai de aceea nici nu îl observă pe Josh, colegul și cel mai bun prieten al său, căci nu are ochi pentru sentimente. În plus, se plasează pe ea însăși foarte jos. Este arhitectă, dar se lasă adeseori călcată în picioare, căci nu are încredere în ea însăși, nu se vede frumoasă și are impresia că oricine se poate purta oricum cu ea, fără să riposteze.

Totul se schimbă într-o zi când, la metrou, este jefuită, iar în încercarea de a se apăra, se lovește la cap. Se trezește într-un fel de lume paralelă, într-un New York extrem de curat și de plin de flori, inimioare și de clișee din filme, în care toți sunt buni și iubirea plutește în aer. Este exact tiparul de lume de care Natalie fugise toată viața. Este o lume ca un coșmar pentru ea, însă aceasta o ajută să se cunoască mai bine, să se observe și să înțeleagă că puterea stă în ea, nu în cei din jur.

Cât romantism! ne arată că trebuie să ne stabilim țeluri, că trebuie să acționăm pentru binele nostru și să ne ridicăm și să luptăm pentru visurile noastre chiar și atunci când ne simțim cel mai jos.

Voi ați văzut filmul? Ce alte astfel de comedii romantice îmi recomandați?

Publicitate

6 gânduri despre ”INVITAȚIE LA FILM: CÂT ROMANTISM!

  1. Gavriloi Adina zice:

    Nu am văzut filmul, deși îmi plac mult comediile romantice, dar ce spun eu aici… nu am mai fost la un film de ani buni.
    De obicei dacă vreau să văd un film, îl descarc de pe net și mi se pare mult mai comod de vizionat acasă.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.