OAMENII TE RIDICĂ, OAMENII TE COBOARĂ, DAR PUTEREA E ÎN TINE. ÎNTOTDEAUNA

De cele mai multe ori, avem tendința de a ne baza mult mai tare pe oamenii din jurul nostru decât pe noi înșine. Ascultăm de sfaturile celor din jur, stăm la un pahar de vorbă și ajungem să ne formăm păreri greșite despre alți oameni, necunoscuți nouă, dar despre care cineva apropiat ne spune că nu e ok, ne lăsăm conduși de părerile altora și ne pierdem pe noi înșine undeva pe drum. Ne pierdem pe noi undeva pe drumul vieții și renunțăm la visuri, speranțe, idei de dragul altora, uitând cât de puternici suntem de fapt, cât de multe putem face de unii singuri, dacă ne oprim un pic pentru a ne regăsi și pentru a observa ce anume ne dorim cu adevărat. Puterea e în noi, întotdeauna acolo, așteptând doar o scânteie pentru a străluci și pentru a aprinde flacăra tuturor bucuriilor mărunte, dar mari ca însemnătate, pentru a izbucni cu o forță nebănuită.

De-a lungul timpului, înveți să cunoști oamenii mai bine și să fii recunoscător pentru fiecare om minunat care îți rămâne alături și care te acceptă exact așa cum ești, cu lumini și cu umbre, cu căderi și urcușuri, cu bucurii și tristeți nerostite, pe care le acumulezi în suflet. Sunt puțini cei care sunt acolo pentru tine, mereu, și care îți subliniază defectele în privat, doar în privat, în intimitatea prieteniei voastre, pentru a te ridica din căderea în care te arunci uneori. Nu am foarte mulți astfel de oameni alături de mine, dar pe aceștia îi prețuiesc cu tot sufletul meu și îi port acolo, într-o cămăruță dedicată oamenilor dragi mie, de unde sunt sigură că nu vor reuși să mai plece vreodată.

Însă, acest tip de oameni se găsește parcă din ce în ce mai rar. Nu știu de ce majoritatea oamenilor te vor la pământ, își doresc cu toată ființa lor să te doboare, de parcă ai fi un soi de experiment social care, odată ce nu mai este de folos, poate fi aruncat la gunoi, fără jenă, fără menajamente. Nu știu de ce nu mai știm să iubim necondiționat, nu mai știm să ne fim alături unul altuia necondiționat și aruncăm cu pietre atunci când încrederea este alocată.

Primim lecții de la oameni mereu. Unii te ridică, unii te coboară, unii te laudă, alții te doboară, unii rămân acolo, indiferent de furtuni, alții pleacă la prima pală de vânt. Tocmai de aceea, nu ar trebui să ne bazăm atât de tare pe cei din jur, ci pe noi înșine. Suntem singurii care avem puterea de a ne ridica de la pământ atunci când trebuie și de a ne ridica deasupra tuturor bârfelor și loviturilor celor din jur. Puterea e doar în noi și putem face întotdeauna tot ceea ce ne propunem. Asta trebuie să ne punem în minte, ca o mantră permanentă, care să ne dea forța de a înainta pe propriile puteri. Avem nevoie de oameni frumoși alături, care să vadă potențialul din noi, ca să ne dea curaj să ne deschidem aripile larg, însă trebuie să fim capabili să ne ridicăm noi înșine mereu, să ne fim cei mai buni prieteni, capabili de orice ne propunem.

20180722_1950514775337325948865643.jpg

Publicitate

11 gânduri despre ”OAMENII TE RIDICĂ, OAMENII TE COBOARĂ, DAR PUTEREA E ÎN TINE. ÎNTOTDEAUNA

  1. Monea Simona zice:

    Foarte frumos ai descris tu puterea prieteniei… Nici eu nu am foarte multe persoane „fidele” pe lângă mine… Și singura persoana pe care ma bazez 100% sunt eu… 💓💓💓

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.