TINERII DIN ZIUA DE AZI: TENDINȚE ACTUALE VERSUS ELEGANȚĂ ȘI STIL

Moda… Nu am fost niciodată o adeptă împătimită a celor mai actuale tendințe, nu am fost preocupată de cele mai noi apariții de pe catwalk-urile internaționale din Paris, New York sau Milano și nici nu m-am îmbrăcat cu ceva anume doar pentru că se afla în tendințe. Mă cunosc suficient de bine încât să știu ce anume îmi place și ce nu, în ce haine îmi stă bine și ce trebuie să evit pentru a nu părea prea mare, prea simandicoasă sau prea pretențioasă. Îmi place să mă îmbrac casual elegant, astfel încât să îmi pot adapta ținutele atât la activitățile de zi cu zi, cât și la job-ul de profesor, că doar nu voi apărea în fața elevilor îmbrăcată fistichiu… Au ei destul această tendință, nu e nevoie să mă pierd și eu printre ei… Oricum, am ajuns să cunosc destul de bine preferințele copiilor cu care lucrez, nici nu aș putea altfel cu un fiu adolescent acasă, care îmi omoară nervii zi de zi cu haine care mai de care mai ciudate, mai largi și mai ieșite parcă dintr-un film de groază…

Că tot vorbeam de categoria horror, vă rog să vă imaginați următoarea situație și atunci poate îmi veți înțelege mult mai bine starea de spirit de astăzi: o zi de shopping alături de fiul tău (care îmbracă zi de zi cele mai bizare ținute care s-au văzut pe fața Pământului), printre haine rafinate și elegante, ca să poți să te prezinți așa cum trebuie în fața rudelor la nunta ce va avea loc nu mai departe de weekendul acesta. Da, da, ați auzit bine, avem nuntă în familie, iar fiul meu vrea să meargă alături de gașca sa de prieteni la cumpărături. Cum aș putea permite așa ceva?! Încă mai am mintea cu mine și nu vreau să ne facem de râs în fața rudelor venite tocmai din străinătate. Nu prea am încredere în alegerile lui, cine știe cu ce arătări îmi vine la ușă, cu ce bluze fistichii și blugi atât de strâmți și de lăsați încât poți vedea Parisul prin ei…

71215498_385088922433122_1290186705176887296_n

Goana după haine casual pentru adolescentul super ancorat în tendințele actuale

Am tot amânat ziua asta, sperând că, oarecum, va trece de la sine. Ei bine, nu e cazul, de ceea ce îmi era cel mai frică nu am scăpat. Iată-ne amândoi în mall, bântuind cele mai mari magazine de haine și încercând să nu strâmb prea tare din nas la alegerile copilului meu, pe care, în ritmul în care privește totul în jurul său și la felul în care se preocupă doar de cele mai urâte haine, am să îl reneg în curând!

Aș vrea pentru el ceva casual elegant, ceva care să vină bine pe el, care să nu atârne precum rufele pe sârmă de la geamul apartamentului de la bloc, ci ceva care să îl facă prezentabil și parcă scos din reviste. Am iubit dintotdeauna paltoanele bărbătești, mi se pare că vin extrem de bine și că dau acel aer de bărbat gata să cucerească întreaga lume. Îmi plac cămășile satinate, albe, bleu sau albastre, asortate cu o cravată din mătase, căci acest accesoriu este cireașa de pe tort a întregii ținute. Poți să ai tu cele mai minunate haine, dacă nu ai și cravata potrivită, tot degeaba. Nu ai sarea și piperul. Acum, pot face o concesie și să lăsăm cravatele acelea ieșite direct din uniformele școlii și să luăm un papion, pentru un aer mai boem. Însă, cu siguranță nu voi accepta să nu existe și o batistă în buzunarul sacoului. Vreau o ținută clasică. Bineînțeles că va purta costum, nici nu mă gândesc să renunț la ideea aceasta. Bărbații sunt cei mai frumoși îmbrăcați la patru ace! Încă nu știu ce culoare, poate mergem pe ceva bej, un albastru sau ceva vișiniu, preferatele mele. Și pantofi clar, nu îl las să poarte adidașii lui de zi cu zi. Rafinament și eleganță. Am zis!

Acum, țineți-mi pumnii să o scot la liman cu el! Poate fi destul de încăpățânat atunci când își dorește, iar alegerea hainelor a fost întotdeauna ca un ghimpe în coaste. Chiar și atunci când era mic, refuza în mod sistematic și categoric să îmbrace ținutele alese de mine. E mai rebel de felul lui. Îmi va fi greu să îl scot din jeanșii bărbătești,  pe care îi preferă zi de zi, de parcă ar fi un fel de mantră, fără de care viața nu se poate desfășura normal. Vai, dar să vedeți ce blugi poartă! Și nu, nu vorbesc de blugii aceia rupți care erau la modă la un moment dat, care nu îmi sunt deloc pe plac, dar cu care puteam cât de cât să mă împac. Nu, el poartă jeanși skinny, atât de strânși pe corp, încât am impresia uneori că e un pic efeminat. Pe lângă asta, au vedere la glezne, și nu zic nu, nu pune ciorapi la ei, din aceia lungi, care nu se așază nicicum, căci nu acoperi glezna cu ciorapii, o lași goală acum dacă tot ai ales modelul ăsta, dar totuși… Să zicem că aș putea trece oarecum peste aceste aspecte, cu toate ca nu sunt tocmai comode pentru mintea mea, însă mai lasă la vedere și o parte din lenjeria intimă… Da, da, dacă nu se vede modelul, nu se poate ieși pe stradă!

Apoi, ar mai fi tricourile sau bluzele fistichii pe care le tot poartă și despre care îmi spune că sunt la modă, însă nu mă pot împăca deloc cu ele. Dacă ar fi după el, ar purta doar tricouri cu logouri supradimensionate inscripționate pe piept și în ceva culori neon, un fucsia, un oranj sau un roșu tare aprins. Le urăsc! Nu sunt culori pentru un bărbat, îl vreau mai serios!

Va trebui să mă lupt serios cu el și pentru adidași, pe care îi va dori purtați cu ceva raiați, că tot sunt la modă. Nu, în mod cert, așa ceva este inadmisibil!

72037944_706274293170652_6254308372590362624_n

Goana după cumpărături: trenduri moderne versus clasic

Uf, mi s-a mai liniștit un pic inima! Am reușit să ajung la o formulă de compromis cu el. Va accepta să poarte ceea ce doresc eu, doar o singură dată, și doar pentru nunta în familie, căci altfel, la alte evenimente, va proceda în stilul lui, numai dacă și eu voi purta câteva elemente pe care le dorește el și care cred că se vor potrivi de minune cu ținuta mea elegantă de la nuntă. Vrea să mă accesorizeze și să aleagă el geanta și pantofii. Vă spun drept, îmi este și frică să mă gândesc la ce ar putea ieși din asta, dar dacă doar așa putem proceda ca mine, accept, ce să fac! Așa este când ești mamă, mai lași de la tine ca să iasă bine!

71762424_2568780886517461_5676573973505114112_n

Așadar, iată-ne ajunși la raionul de genți de damă, uitându-ne la niște chestii pe care nu le-aș fi observat în mod cert. Sunt tot felul de poșete matlasate, plic și supradimensionate, cu model de animal print. Nu îmi plac, v-am spus, eu merg mai pe clasic, însă îl voi lăsa pe el să îmi aleagă o gentuță mică, de tip borsetă. El tot spune că e la modă anul acesta. Mai că l-aș crede pe cuvânt, cu atâta patos vorbește! S-a zis cu geanta mea plic, neagră, din catifea, cu lanț lung auriu, care îmi plăcea la nebunie! Mi-am luat gândul de la ea!

Apoi, la încălțăminte chiar am avut discuții lungi și contradictorii. Vrea neapărat să port adidași din aceia cu talpa supradimensionată, pe care îi detest. Spune că oricum vor fi ascunși de rochia mea lungă, din mătase naturală, care atârnă până în pământ și pe care am iubit-o din prima, dar nici gând. Nu voi purta așa ceva, chiar dacă sunt în trend! Nu sunt o tipă care să meargă pe comoditate, prefer eleganța și rafinamentul. Am stil. Nu port așa ceva nicicum, nici în cele mai negre coșmaruri ale mele nu m-am închipuit cu așa ceva! Eu iubesc încălțămintea cu tocuri înalte, pot merge foarte bine și pe tocuri de zece centimetri. Prefer pantofii întotdeauna, pentru orice ocazie, însă el m-a dus la raionul de botine de damă. El ar vrea ceva cu vârful ascuțit, că i se par extrem de moderne. S-o creadă el! Are noroc că mă gândesc la costumul acela din vitrină și îmi înfrânez nervii pentru ca el să îmbrace acea frumusețe!

Ei bine, după ore întregi de alergat prin magazine, țin să vă anunț că am reușit să ajungem la concesii, unul de dragul celuilalt. Fiul meu are în pungă ceva clasic, elegant, iar eu am acceptat puțină modernitate în viața mea. Am ceva dureri de cap, ce-i drept, dar totul e bine când se termină cu bine…

Articolul a fost scris pentru prima probă din cadrul competiției SuperBlog, etapa toamnă 2019.

Disclaimer: Pozele sunt preluate de pe site-ul Answear .

cats

20 de gânduri despre ”TINERII DIN ZIUA DE AZI: TENDINȚE ACTUALE VERSUS ELEGANȚĂ ȘI STIL

  1. Andrada Rezmüveș zice:

    Felicitări, iubita mea! Este minunat articolul şi am râs copios pe alături. Mă tem într-un fel de viitorul care se apropie cu paşi repezi, căci dacă la băieţi e rău, la fete e şi mai şi! 🤣

    Te cuprind cu drag! 💖💖💖

    Apreciat de 2 persoane

  2. anasylvi zice:

    In afara de acei blugi skinny cu vedere la glezna, dupa care recunosc ca nu ma dau in vant (desi nu ma deranjeaza skinny normal, cum purtau rockerii de altadata), imi plac gusturile acestui fiu. As merge cu el la shopping, oh yeah!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.