CAFEAUA, MIRACOLUL DIVIN DIN FIECARE DIMINEAȚĂ ȘI ELIXIRUL VIEȚII

Aroma proaspătă de cafea îi dă întotdeauna savoare unei zile și o îmbracă într-o aură plină de magie și de extraordinar. Nu îmi pot imagina o dimineață care să fie lipsită de această minunăție, căci cred că mi-ar merge rău întreaga zi dacă nu aș recurge la lichidul acela fierbinte, care să mă facă să simt că trăiesc. Deja îmi curge prin vene, amestecându-se cu sângele, de asta puteți să fiți siguri!

Nimic nu iubesc mai tare pe lumea asta decât cafeaua proaspăt făcută, cu aroma aceea feerică ce mi se impregnează în fiecare por al pielii, ajutându-mă să supraviețuiesc oricărui moment, indiferent cât de greu și de plin de nori negri ar fi acesta. Ea este substanța vitală care îmi dă putere încă de la prima oră a dimineții și aceea care mă face să cred ca pot face orice îmi pun în gând, că sunt în stare de orice, indiferent de temerile, anxietățile și fricile mele. Da, recunosc, cafeaua îmi dă aripi să pot zbura cât mai sus, spre îndeplinirea celor mai tainice visuri ale sufletului meu!

Parfumul licorii magice este cel care mă trezește complet, căci ritualul meu de frumusețe de dimineață a fost de foarte mult timp înlocuit de băutul unei cafele bune ce merge mână în mână cu disecarea tuturor problemelor existențiale alături de cea mai bună prietenă. Întotdeauna. Apoi, după ce întreg ceremonialul servirii cafelei încetează, inima mea deja se simte ușoară și începe să cânte cele mai minunate triluri de care este în stare, ridicându-se deasupra tuturor.

ceramic-grinders-banner-l-1024x316.jpg

Cafeina este cea care desparte ziua de noapte. Stau afară, privesc răsăritul și îmi savurez ceașca de cafea neagră cu lapte cu nesaț. În lichidul acela maroniu, cu un gust amărui, stau multe amintiri, care mă poartă întotdeauna cu gândul înapoi spre copilăria mea, ducându-mă tocmai în casa bunicilor mei, pentru care cafeaua însemna o adevărată sărbătoare. De la ei am prins gustul acesteia, căci întotdeauna bunica îmi turna câteva picături pe o farfurioară, pentru a putea să gust și eu un pic din minunea din ceașca ei. Era așa, o  magie și un miraculos în ceea ce bea ea, căci mi se părea că aceea îi conferă puteri magice,  asemeni zânelor din poveste, care foloseau tot felul de elixiruri ca să capete forțe nebănuite, cu care să înfrunte cei mai crunți balauri. Asemenea acestora, și bunica mea părea să devină un uriaș capabil să ducă la bun sfârșit orice treabă își punea în cap.

Adult fiind, m-am înconjurat întotdeauna de aceeași atmosferă magică și plină de aromă, căci acea feerie din copilărie s-a perpetuat de-a lungul anilor, transformându-mă într-o adevărată cafegioaică, fascinată de minunea aceasta din ibric. Nu sunt o băutoare de cafea singuratică, pentru că refer întotdeauna compania, însă s-ar putea crede și așa, dat fiind că beau cafea în orice circumstanță: atunci când sunt veselă sau supărată, când lucrez sau când lenevesc întinsă pe canapea cu o carte în brațe, atunci când sunt îngrijorată sau când sunt liniștită și mulțumită de tot ceea ce mă înconjoară. „Mi-am măsurat viața în lingurițe de cafea.”, cum bine spunea T. S. Eliot.

Tocmai pentru că iubesc cafeaua cu atâta patos, având veleități nebănuite atunci când vine vorba de prepararea licorii miraculoase, mi-am dorit întotdeauna să am un loc al meu, unde să pot merge cu prietenele mele de suflet și să ne delectăm cu elixirul dătător de sevă vitală alături de ciocolată în toate formele ei. Am simțit că e nevoie de un loc plin de căldură, care să îndemne la confesiuni și la punerea vieții la cale, de un cadru intim, plin de poveste, care să mă întoarcă undeva în timp, când cafeaua era văzută ca fiind un diamant neprețuit, ce trebuie oferit doar în momentele cele mai plăcute și mai pline de sublim și splendoare. Din acest motiv, am străbătut străzile în lung și în lat toamna trecută, într-un octombrie plin de culori arămii și cu un frig ce începea să plutească tot mai tare prin aer, plutind ca frunzele printre oamenii deja zgribuliți. Voiam un spațiu doar al meu, unde să mă pot ascunde de tot și de toate și să uit de universul înconjurător, pierzându-mă în profunzimea substanței aromate. Îmi doream să pot scrie și să citesc în liniște, să mă ascund de lume, sau, din contră, să stau la un pahar de vorbă cu prietenele de suflet. Am mers din cafenea în cafenea, dar nimic nu mă mulțumea. Nu am reușit să găsesc acea perfecțiune, acea cafenea pe care să o pot folosi ca pe o peșteră a mea. Tocmai de aceea, mi-a venit și ideea: voi crea eu ceea ce alții nu au reușit să facă și voi avea propriul meu locușor în care să mă pierd.

5000-series-header-L-1024x347

Cafeaua – miracolul divin al vieții de zi cu zi, elixirul vieții dătător de puteri nebănuite

În acea toamnă rece, ideea a încolțit în mintea mea și a refuzat să mai plece de acolo. Trebuia neapărat să iasă la lumină, să încolțească și să prindă viață. Am găsit spațiul potrivit pentru tot ceea ce aveam eu în minte și am reușit chiar să aduc la viață o adevărată cameră a minunilor. Am avut noroc și cu un site minunat, pe care mi l-a indicat o prietenă, o altă băutoare înrăită de cafea. În momentul în care am intrat pe magazinul online magNET.ro, inima mi-a stat în loc timp câteva momente, vă jur! Atâtea minunății am găsit acolo încât am crezut că am nimerit în Raiul iubitorilor de cafea. O atât de mare diversitate de produse am găsit aici, de la espressoare, care ajustează concentraţia şi aroma băuturii, la râșnițe ceramice și filtre de apă AquaClean, încât ochii îmi fugeau în toate direcțiile, indecisă fiind ce anume ar merge cel mai bine în cafeneaua visurilor mele. Însă, ceea ce am știut încă din prima clipă că îmi doresc, a fost elementul care trona pe site asemenea unui rege: espressorul automat Philips, cel care se anunța deja a fi un adevărat regal pentru toți viitorii mei clienți, iubitori de cafea. Pot folosi la el o varietate de cafele, de la boabe proaspete la cafea măcinată, pot regla temperatura după bunul plac, de la cele trei setări ale sale, pot seta aroma din cele trei variațiuni ale sale, pot râșni totul direct și prelucra laptele la sistemul său automat. În plus, oferă o tehnologie inovativă, LatteGo, care este bucurie în stare pură, permite reglarea temperaturii și ajustarea intensității și a volumului laptelui și a cafelei. Acum, pe bune, e normal să vreau ca acesta să troneze în locul meu de suflet, căci îmi doresc calitate pentru oamenii ce îmi vor călca pragul, iar acest aparat exact asta face, oferă visuri într-o ceașcă de cafea!

EP2235_40-RTP-global-001-1024x819

Acum, că aveam tot ceea ce îmi dorea inima, am reușit să duc mult mai repede la capăt proiectul meu. Vă mărturisesc că minunata mea cafenea a ieșit de vis, căci are tot ceea ce mi-am imaginat vreodată. Am mese cu scaune tapițate la ferestre, care oferă o priveliște minunată spre apa azurie a unui lac, am perne întinse pe jos, cu măsuțe scunde, rotunde, așa cum visasem încă de când citeam 1001 de nopți cu frumoasele povești ale Sheherezadei, am rafturi pline cu cărți, pentru ca oamenii să se poată delecta, savurând cafeaua preferată, ba am chiar și un colț cu ziare și cu un televizor mereu pornit pe ceva curse de mașini sau pe fotbal, pentru iubitorii de sport. A ieșit totul exact cum mi-am imaginat și acum clar nu mai îmi beau cafeaua singură. Am alături de mine cafegii adevărați, prieteni dragi, care preferă spuma de lapte fină cu LatteGo, cafea dulce, cafea amară, cafea cu lapte, cappuccino, cafea arăbească, făcută la nisip, cafea englezească și tot felul de alte bunătăți. Am început să cunosc sufletul omului după ceea ce preferă să bea și să cunosc bucuriile și fericirile celor din jur după cafeaua pe care o preferă. Știu să observ tristețea după o cafea dulce, cu lapte, care să mai aline puțin suferința, dar și bucuria, după cafeaua cea plină de frișcă pe care o beau unii în clinchetele clopoțeilor pe care fericirea lor îi emană. Pot să văd seriozitatea într-o cafea amară, care nu lasă loc la interpretări, și firea jucăușă a cuiva după cafeaua cu gust de caramel băută pe nerăsuflate.

b95a61c7-54f3-40b9-8a90-1242b639d929._CR101464600_PT0_SX1464__-1024x420.jpg

Eu mă bucur de tot ceea ce mă înconjoară și îmi savurez în continuare cafeaua cu lapte, încălzindu-mi sufletul și bucurându-mi mintea, așa cum numai licoarea aceasta poate să o facă. Ea aduce cu sine o multitudine de senzații și naște speranțe în suflet. Alături de ceașca de cafea potrivită, nici negrul nu mai pare negru, nici singurătatea nu mai e grea, nici suferința nu mai este atât la mare și nici fericirea nu mai e înjumătățită, căci e împărțită cu prietenii dragi, ce mi-au devenit o adevărată familie. Am reușit să văd cum se nasc în fața mea familii, unite de cafeaua mea minunată, și am aflat povești de viață dătătoare de optimism. Toate acestea mi-au arătat cât de miraculoasă poate fi o ceașcă de cafea și cât de mare este puterea ei în crearea și menținerea prieteniilor, căci vă jur, are propria ei magie.

Dacă vă simțiți singuri sau aveți nevoie de un prieten bun, faceți-vă o cafea tare și veniți alături de mine. Promit să ascult și să ofer un umăr de sprijin de fiecare dată când este nevoie!

magNET-Logo-500x500-300x300.jpg

Articol scris pentru cea de a patra probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

Disclaimer: Pozele sunt preluate de pe site-ul magnet.ro. Dacă vă doriți mai multe informații despre ofertele lor, puteți intra pe pagina lor de Facebook sau pe cea de Instagram.

7 gânduri despre ”CAFEAUA, MIRACOLUL DIVIN DIN FIECARE DIMINEAȚĂ ȘI ELIXIRUL VIEȚII

 1. Dana zice:

  Ai descris exact relaţia mea şi a cafelei.Nimic nu se compară cu momentul nostru împreună, dimineaţa. Cred că o să încep să fac economii pentru un esspresor. Felicitări pentru încă un articol foarte bun şi mult succes!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Florentina Pandelea zice:

  Încă poftesc la un latte făcut cu dragoste în cafeneaua ta de vis. Cred ca nu as mai pleca din acel loc în care miroase numai e cafea. Alături de oameni frumoși și cărți delicioase, cafeaua este mai mult decât binevenita.
  Felicitări, iubita mea! Un esspressor as vrea și eu! ❤️❤️❤️

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.