UN VIS DEVENIT REALITATE: CĂLĂTOR PRIN LUME

Încă din copilărie, imaginația mea a fost animată de romanele de aventură, care îmi purtau pașii prin diverse locuri, oferindu-mi acces la cele mai diverse culturi. Am devorat cu pasiune orice carte care mă făcea să descopăr minunățiile lumii acesteia mari, însă preferata mea a fost una singură, romanul meu de căpătâi, care trona ca un rege pe noptieră: Ocolul Pământului în 80 de zile de Jules Verne. Nu puteți bănui câți fiori reci pe șira spinării a reușit să îmi aducă acesta, căci deschidea în fața mea un întreg univers al posibilităților și al minunilor. În acea perioadă a inocenței și a observării frumosului din jurul meu, s-a întâmplat ca Phileas Fogg să apară ca printr-un miracol tocmai în fața mea. Pur și simplu, o străfulgerare de lumină l-a făcut să prindă viață și să iasă dintre paginile cărții. Atât de multe mi-a povestit despre aventurile sale și despre călătoriile lui pe mapamond, încât mă hotărâsem: aveam să devin o exploratoare, să găsesc comori nebănuite, ascunse adânc în măruntaiele Pământului, bijuterii opulente tocmai în Egipt și să pășesc pe aripi de vis alături de noul meu prieten. Ba chiar începusem să întocmesc planuri și să consult hărți, pe care le ceream cu ardoare cadou de la familia mea, fiind sigură că voi putea face tot ceea ce mi-am pus în minte. Phileas reușise, eu de ce nu aș fi făcut-o?! Însă, cum nu am putut lua nici măcar autobuzul din lipsă de bani, căci economiile de zi cu zi nu mi-au fost de ajuns, am renunțat la aceste idei mărețe și l-am trimis pe Fogg înapoi în carte, unde îi era locul, înciudată că, deși mi-am pus o dorință pe o stea căzătoare, planetele nu s-au aliat, iar eu am rămas consemnată acasă.

Anii au trecut, iar eu am devenit acum o femeie de afaceri de succes, pentru care banii nu mai sunt în mod cert o problemă. Însă, ceea ce a pierit din interiorul meu este tocmai acea plăcere a explorării și dorința de a călători, străbătând Pământul în lung și-n lat, căci munca a devenit acum prioritatea mea numărul unu. Visele de copil au fost acoperite de aspirații mărețe. Parcă toate idealurile mele de atunci fuseseră îmbrăcate într-o ceață densă, iar romanul lui Jules Verne deja fusese de mult dat uitării. Asta până într-o zi banală, când, revenită în casa copilăriei mele, pășind cu emoție prin camera mea, ce ascunsese atât de multe bucurii în trecut, am simțit sub picioare cum se desprinde o scândură. Atunci mi-am amintit de cutia minunilor mele, spre care m-am întors acum cât ai bate din palme. Am ridicat scândura care îmi ascundea cele mai de preț lucruri atunci și, iat-o, acolo era cartea mea de suflet! Flacăra speranței și a visurilor de a explora lumea și-a ițit din nou capul din adâncimi de suflet prea mult timp neglijat, trezind la viață dorința de a dansa printre culturi și de a testa diversitatea, văzând cât mai mult din mapamondul ăsta.

picsart_10-12-105466673232314261323.jpg

Călător prin lume: circuite culturale Christian Tour și circuite exotice Christian Tour

Întoarsă la birou, am constatat că nu mă mai pot concentra absolut deloc la munca mea. Imagini întregi din diverse zone de pe hartă mi se învârteau prin minte, fapt pentru care am deschis o pagină de Google și am căutat cele mai bune oferte pentru un ocol al Pământului. Mi-am dat seama că mă pierdusem undeva pe drum și că era nevoie să mă întorc spre sufletul meu. Puteam să îmi iau un an sabatic și să descopăr tot ceea ce are universul acesta de oferit.

Văzându-mă încruntată, pentru că nu puteam deloc să mă hotărăsc ce oferte mi s-ar potrivi cel mai bine, și înțelegând ce anume îmi doresc, colegul și prietenul meu, Mihai, mi-a vorbit despre locul perfect, care se plia perfect pe dorințele mele și care oferea atât circuite culturale Christian Tour, cât și circuite exotice Christian Tour. Era locul perfect pentru mine și, cum el părea să știe mult mai multe despre mine despre organizare și tot ce ar trebui făcut atunci când călătorești, plus că i-am văzut și sclipirea din ochi la o asemenea nebunie, i-am propus să mă însoțească. În definitiv, trăim într-o perioadă în care tehnologia ne permite să lucrăm de oriunde. Așa că am lăsat în urmă birourile, ne-am luat împreună cu noi o valiză a visurilor și a speranțelor, adăugând în bagaje doar strictul necesar, câteva tricouri, un trening, niște blugi și câteva produse de îngrijire personală, căci puteam să mai găsim ceea ce aveam nevoie și la fața locului, am adăugat și un aparat de fotografiat, indispensabil pentru a prinde amintirile în ramă, și duși am fost.

6editorial-thubon-river-at-noon-time-shutterstock-779191156-horz

Călător prin lume: un itinerar de vis

Ne-am decis să acoperim, pe cât posibil, fiecare continent în parte, experimentând cele mai inedite aventuri din câte s-au putut vedea vreodată și oferindu-ne timpul necesar pentru a ne bucura de tot ceea ce vedem și simțim. Sunt zone și experiențe pe care trebuie să le trăiești măcar o dată în viață, iar Mihai și cu mine cu asta am pornit în minte. Am avut noroc să lucrăm cu o agenție extraordinară, așa cum este Christian Tours, care ne-a oferit mai multe pliante cu locuri minunate, atât cât să ne anime imaginația, și ne-a ajutat apoi să ne organizăm excursia fugind prin lume, de colo-colo, oferindu-ne servicii de calitate, ghizi locali și cele mai bune sfaturi, fiindu-ne astfel de un real folos.

india-triunghiul-de-aur-2018-2019-5-176.jpg

Astfel, Anul Nou ne-a prins în India, unde ne-am lăsat cuprinși de magia culorilor stradale, fiind martori ai artificiilor din ricșa ce ne purta cu viteză prin piața Chowk din Delhi, strecurându-se prin marea de sariuri roșii, verzi și albastre, și printre mașini conduse de bărbați cu haine albe, cu bărbi uriașe. Am luat cu noi mâncare de la numeroasele cărucioare ce te îmbiau pe marginea străzii și ne-am delectat cu o explozie de arome și de condimente, gustând din kebapulul înfășurat în naan-ul acela pufos și savurând însiropatul gulab jamun, la care visasem de mult.

Apoi, pentru că amândoi iubim Vagabondul milionar, ne-am pierdut în Jaipur, plimbându-ne pe elefanți până la fortul Amber. Este un loc de vis, care te uimește prin grandoarea și splendoarea sa. Rămâi uitându-te pe numeroasele sale ferestre, admirând priveliștea de sus și visând la vremuri cu prinți și cu prințese. Apoi, te pierzi un pic pe coridoare cu piatră roșiatică și îți eliberezi sufletul de toate grijile. Și da, la ieșire, am băut o cafea excelentă la singura cafenea din interiorul fortului. Trebuia să prelungim un pic magia zilei.

china-grandoarea-orientului-2020-577.jpg

Din India, am zburat direct spre Beijing, China. Visam la samuraii și la gheișele văzute prin filme, însă, din păcate, nu am avut noroc de așa ceva. Beijingul este un oraș tare modern, cu clădiri care parcă ating norii. Principalul însă era să ajungem de aici să vedem Marele Zid Chinezesc, căci pe Lună sigur nu vom merge noi!  Agenția ne-a oferit o călătorie de vis cu autocarul din Beijing până la orășelul de unde poți admira zidul în depărtare. Am explorat orășelul cel plin de farmec, apoi, cu telecabina, am urcat pe zid, alegând traseul mai scurt. Plimbarea pe el este o experiență absolut fabuloasă, vă mărturisesc, și te bucuri de priveliști și admiri construcția și zidurile folosite odinioară pe post de puncte de apărare. Mai greu a fost să urcăm numeroasele sale trepte, căci una era cât jumătate din piciorul meu!

6editorial-thubon-river-at-noon-time-shutterstock-779191156

Continuăm aventura asiatică mergând în magicul Vietnam, pentru a admira arhitectura și gastronomia locală. Nu ne-am putut abține la nem nem și la orezul cu creveți. Nici creveții pane nu arătau rău, ce-i drept. E templul sacru al urmașilor lui Confucius, iar acest fapt s-a simțit, oferindu-ne o experiență spirituală minunată. Apoi, ne-am pierdut în Golful Halong, călătorind cu o jalonca tradițională.

Pentru că vrem peisaje de vis, ne îndreptăm pașii către Noua Zeelandă. Ne petrecem timpul în mod idilic pe Great Ocean Road și uităm să facem și poze prea multe. Am făcut scuba diving la Marea Barieră de Corali și ne-am bucurat de toată frumusețea marină din jurul nostru.

8kruger-national-park-shutterstock-430522069

Pentru că voiam să demontăm toate preconcepțiile, de aici, am ajuns direct în Iran. Am descoperit un loc deschis, cu oameni prietenoși, și am mâncat cuș cuș, magluba și lipie locală, precum și orez, mult orez. Iranul înseamnă o cultură cu o istorie extraordinar de puternică, doar este vorba de fosta Persie, o împletire armonioasă a tradiționalului cu modernul, învățături morale deosebite, are poeți măreți, așa cum este Hafiz, oameni calzi și primitori, locuri de o frumusețe aparte, deșert și oaze de culoare, asociații de femei extrem de puternice, care luptă pentru drepturile lor, grădini verzi, construcții opulente și multă, multă lumină, în ciuda aparenței de întuneric care se vede din exterior. De asemenea, am luat pulsul străzii în bazaruri, admirând culorile și celebrele covoare persane.

TURCIA - TĂRÂM DE POVESTE (IMPRESII DE CĂLĂTORIE)

Am ajuns în Africa de Sud, la Cape Town, de unde am pornit într-un adevărat safari. Am alergat în mașină alături de lei și elefanți, am urmărit zebrele și am admirat vegetația luxuriantă.

Am zburat de aici direct în Peru, pentru un pic de istorie și de civilizație incașă. Machu Pichu era de foarte mult timp pe lista de dorințe, cu toate labirinturile sale naturale. Am admirat Zona Sacră și Intihuatana, celebrul ceas incas, și ne-am întors în timp.

Toamna ne-a prins în Canada, unde am făcut plimbări multe în natură, admirând culorile toamnei, fapt pe care ni-l doream amândoi.

e1745-17103637_10207806255144679_9136286064212471260_n

Întorși în Europa, ne-am oprit în Londra, marea capitală, la care visam  încă de la operele lui Charles Dickens, care mi-au arătat Londra cu bune și cu rele, cu lumini și umbre, cu fast și cu mizerie. Mi-am dorit încă de când citeam „Oliver Twist” și „Marile speranțe” să văd Londra, iar în acest an dorința mea a devenit realitate. Am ajuns să stau chiar în Whitechapel, cartierul numit de către Dickens patria hoților, ceea ce nu s-a concretizat în realitate. Este un loc extrem de colorat, în care întâlnești nenumărate culturi. Pe cer, în depărtare, se profila în depărtare St. Mary Axe (sau Gherkin, clădirea în formă de ou, pe care o poți observa aproape din orice loc din centrul Londrei). Străzile erau aglomerate, pline de mașini care circulă în sens invers față de cele de la noi, cu autobuzele specifice, construite cu etaj, și celebrele taxiuri negre, ale Reginei. Prima oprire a fost în centru, să luăm bilete pentru principalele obiective pe care le aveam în plan: London Eye, plimbare pe Tamisa și Madame Tussaud. Am mâncat celebrele brach-uri englezești, la pub-urile locale, și parcă nu am mai fi plecat de aici.

fb_img_15708688602375620679986778663341.jpg

Bineînțeles că nu am ratat Grecia, ajungând în Sidari, unde am avut noroc de un festival al vinului, unde am dansat alături de localnicii îmbrăcați în haine tradiționale și am observat cum se face vinul. Apoi, ne-am bucurat de viața de noapte. Următoarele zile le-am petrecut pe plajele pustii din Thassos, bucurându-ne de apele azurii și de copacii ce dau senzația de smarald.

fb_img_15708688956587993269359216795505.jpg

Ultima oprire am făcut-o în Istanbul, orașul plin de lumină și de minarete. Am văzut Moscheea Albastră, am mâncat sarmale în foi de viță și orez cu lapte cu fistic deasupra. Am mers prin bazaruri și m-am îndrăgostit de acest loc. plin de farmec şi de contraste, un amalgam între Orient şi Occident, un loc plin de viaţă şi de culoare, în care noul se împletește cu vechiul şi de care nu ai cum să te plictisești vreodată.

TURCIA - TĂRÂM DE POVESTE (IMPRESII DE CĂLĂTORIE)

Totul a zburat ca un fum. Am văzut multe  minunății și ne-am bucurat sufletele… Acum, urmează trezirea la realitate. Un vis din copilărie a devenit realitate datorită eficienței Christian Tours, o agenție de turism la care  să apelez cu încredere de fiecare dată când  să plec în vacanță. Nu am avut probleme la hotelurile unde am fost cazați, iar excursiile au fost organizate la minut. Promptitudinea și profesionalismul ne-au bucurat.

Plănuiesc să repet experiența asta cu altă ocazie. Mai sunt atât de multe locuri de descoperit!

48e41-img-20160416-wa0073

Acest articol a fost scris pentru cea de a cincea probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

 

Disclaimer: Pozele au fost preluate de pe Christian Tours sau sunt din arhiva personală.

11 gânduri despre ”UN VIS DEVENIT REALITATE: CĂLĂTOR PRIN LUME

  1. emiliawonc zice:

    Am călătorit și eu un pic datorită articolului tău. Mai ales cum sunt fascinată de Orient, m-ai pus pe gânduri: când să-mi pregătesc bagajele? Foarte mult mi-aș dori cât mai curând să ies din rutină și să călătoresc. Mulțumesc pentru emoții frumoase!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.