BOOKTAG HALLOWEEN: MONȘTRII LITERARI

Iubesc tag-urile, pe care, chiar dacă nu le mai fac atât de des pe cât o făceam mai acum ceva timp, încă îmi sunt dragi și îmi doresc să îmi găsesc timp să fac asta mai des. Am primit zilele acestea un tag ce mi-a animat imaginația, la care sper din suflet să aflu și răspunsurile voastre. Le mulțumesc din suflet fetelor de la Delicatese literare pentru nominalizare! Chiar aveam chef să mă joc un pic!

Sursa booktag-ului: La Biblioteca de Ailuz

Reguli!

  • Trebuie să etichetați 5 (cinci) persoane.

  • Cărțile nu trebuie să fie de groază, dar ar fi de preferat, deoarece sărbătorim Halloween-ul.

  • Este necesar să acordăm credit creatorilor acestui tag – Miscret (link) și Caronte (pe acesta nu l-am mai găsit).

  • Cel mai important lucru este să te distrezi și să fii creativ cu răspunsurile tale. Să încercăm să răspundem cu explicații pentru a ne cunoaște ceva mai mult cititorii.

1. Dracula: Cartea pe care nu ai putut să o lași din mână până nu ai terminat-o de citit.

Am multe astfel de cărți, însă cartea care m-a ținut cel mai recent cu toate simțurile treze, fără posibilitatea de a o lăsa deoparte fie și doar pentru un minut, este Plânset de copil, roman care s-a jucat foarte tare cu mintea mea. Este un thriller psihologic, care te face să te gândești până unde ești dispus să mergi pentru siguranța copilului tău. Ai fi în stare să ucizi, pentru a îl ști pe el în siguranță? Ai putea să te pierzi e tine, pentru ca el să trăiască? Am stat cu sufletul la gură până la ultima pagină, iar finalul m-a luat totalmente prin surprindere. Este cireașa de pe tort.

2. Bruja de Blair: Cartea pe care ai luat-o, ai lăsat-o și te-ai întors din nou la ea, în mod repetat, până când ai terminat-o în cele din urmă.

Cea mai recentă astfel de experiență s-a petrecut cu Prințesa de cenușă, un roman pe care nu eram sigură că îl voi duce până la final. L-am început undeva la jumătatea lui august și l-am finalizat la jumătatea lui septembrie. Nu este o carte rea, mai ales datorită finalului și a personajului feminin principal, care se transformă total, devenind mult mai puternică. Însă, partea de început m-a făcut să abandonez cartea de destul de multe ori. Cu toate acestea, mă atrăgea spre ea și mă făcea să vreau totuși să aflu ce se mai petrece și să vreau și volumul 2.

3. Edward Cullen: Cartea care a promis că te va speria. O carte la care ai crezut că o să mori de frică și la care, în cele din urmă, ai murit de râs.

Poate Dolores Claiborne a lui King, dar nu neapărat că m-a făcut să râd la final, însă nu a fost o carte horror așa cum m-aș fi așteptat, ci o carte care merge mult pe partea psihologică a personajelor.

4. Frankestein: O carte grea și rigidă. O carte cu un complot sau o narațiune atât de lentă, încât ți-a trebuit mult timp să o citești.

Anna Karenina de Lev Tolstoi. Asta nu înseamnă că nu mi-a plăcut, însă cam așa se citesc clasicii literaturii ruse. Ai nevoie de timp pentru a interacționa cu personajele și acțiunea expusă.

5. Hombre Lobo: Carte sălbatică. Cartea care a scos la iveală partea ta mai sălbatică.

Aici, cred că aș încadra Inima de foc de Linda Howard, alături de Apă plată cu lămâie de Iulia Paciurea, ambele purtându-mă prin pădurile amazoniene, alături de triburi indigene și pericole fel de fel.

6. Casper:  Carte ușoară. O carte atât de ușoară, încât abia ai observat-o. Poate fi și acea carte pe care nu ți-o vei aminti niciodată.

Poate Doamna cu umbrela neagră de Mary Balogh, o carte la care am râs cu lacrimi, dar a cărei acțiune nu este una care să te solicite foarte tare. Bine, majoritatea cărților din colecția Cărți romantice sau Iubiri de poveste au efectul ăsta. Sunt bune pentru a te relaxa, însă nu rămân foarte mult timp în minte.

7. Cthulhu: Zeul cărților. Cartea aceea de groază atât de antică, încât nu poți trăi, cât timp nu se află în biblioteca ta.

It de Stephen King și bineînțeles The Shinning de același autor, plăcerile mele vinovate din toate timpurile.

8. Pennywise: Traume din copilărie. Prima carte care ți-a luat somnul (din orice motiv).

Mizerabilii de Victor Hugo. M-a privat de somn prima dată pentru că nu o găseam nicăieri, iar de la bibliotecă nu voiau să mi-o împrumute, pentru că eram abia clasa a șasea, considerând că sunt prea mică. Apoi, după ce profesoara mea de română și-a făcut milă de mine și mi-a dat exemplarele ei să le citesc, m-a ținut trează prin intermediul lui Cosette, Gavroche ș Jean Valjean. Eram prea prinsă în poveste pentru a mai conta orice altceva.

9. La Momia: Cartea ta îmbălsămată. Cartea aceea atât de veche, atât de citită, poate moștenită de la familia ta, încât se destramă, dar rămâne în picioare.

Coliba unchiului Tom. Prima ediție din bibliotecă vine undeva din familia mamei mele, am șutit-o eu din biblioteca bunicii și am recondiționat-o. O am și în alte forme, normal, dar tot aceea m-e dea mai dragă.

10. King Kong: Carte mare și grea. Cartea aceea care ți-a rupt spatele oriunde ai luat-o.

Spune-mi cine sunt de Julia Navarro și, bineînțeles, Ulise de James Joyce.

11. Zombie: Miroase a putrezit. Cartea despre care ai crezut că va mirosi urât și a sfârșit prin a te impresiona.

Multe dintre cărțile din facultate. Nu îmi vine în minte niciuna în particular. Poate Tess of the D`Uberville?!

12. Alien: Carte neidentificată. Cartea respectivă căreia, în ciuda faptului că i-ai acordat atenție, nu i-ai găsit nici picioare, nici cap, și bănuiești că nu este de pe această planetă.

Marat de Natașa Alina Culea. Nu întrebați mai mult. 🙂

13. Cerbero: O carte intimidantă. Acea carte de care nici nu vrei să te apropii. Nu care cumva să te muște.

Shantaram. Deși sunt aproape sigură că îmi va plăcea. Mărimea cred că mă sperie. Urmată imediat de preferata mea: Ulise. 🙂

 

Dau tag-ul mai departe Dianei de la Illusion`s Street, Evei de la Rândurile Evei, Irinei de la Blogul Irinucăi, Cristinei de la Vorbe pentru suflet și Angela de la So many books, so little time.

beautiful beauty costume dark

Fotografie de Jenny K. pe Pexels.com

 

15 gânduri despre ”BOOKTAG HALLOWEEN: MONȘTRII LITERARI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.