VITAMINA A: ALIATUL MEU ÎN LUPTA CU IMUNITATEA SCĂZUTĂ, VEDEREA CU PROBLEME ȘI UNGHIILE CASANTE

Dacă vrei să vezi mai bine,

Vitamina A e cu tine.

Dacă îți dorești unghii sănătoase,

Vitamina A te scapă de angoase.

Dacă vrei de răceli să scapi,

Imunitatea s-o mărești,

Vitamina A să iei și liniștit vei fi.

Copil fiind, nu am fost o fire bolnăvicioasă, însă, crescând, am început să îmi doresc mereu tot mai mult de la mine, totul trebuia să iasă perfect, iar acest lucru știm cu toții ca necesită o muncă de titan și o voință de fier. Însă, activitatea în exces și implicarea în tot felul de proiecte nu mi-au adus numai beneficiile succesului de care mă bucuram în tot ceea ce făceam, ci și mult stres și un organism destul de slăbit.

Nu mi-am ascultat trupul, bineînțeles. Eram tânără și aveam lumea la picioare. Asta până când organismul mi-a dat un ghiont: am picat efectiv din picioare și am ajuns direct la urgențe, unde mi s-a spus că sunt anemică și că nivelul de calciu nu este unul optim, fapt pentru care trebuie să îl obțin prin medicație și printr-o alimentație bogată în calciu. Bineînțeles, mi s-a spus că am nevoie și de vitamina D pentru fixare. Tot cam atunci a început și relația mea cu vitaminele și cu suplimentele alimentare, care m-au lovit asemenea unei revelații, arătându-mi importanța lor. Acesta a fost începutul, căci apoi a urmat un drum lung, plin de căutări și documentări, căci perfecționista din mine trebuia să înțeleagă exact cum stau lucrurile.

PicsArt_10-27-01.03.56.jpg

Vitamina A, aliatul perfect pentru vindecarea rănilor și o imunitate crescută

Ceea ce m-a convins pe deplin că trebuie să fac mai mult pentru organismul meu, să îl sprijin cumva, a fost clipa feerică în care verișorul meu cel mai mic a venit pe lume. Mergând în vizită la mătușa mea pentru a face cunoștință cu piticul, am observat că avea răni pe ambii sâni, pe mameloane, care păreau dureroase. M-am neliniștit puțin, căci nu înțelegeam de ce. Mi-a explicat că da, un copil este o minune, dar, dacă ești o mamă responsabilă și vrei să îți alăptezi copilul cel puțin în primele șase luni de la naștere, atunci lucrurile nu sunt mereu roz, ci vin cu un pic de durere. Însă, mi-a spus și să nu mă neliniștesc, pentru că are soluția salvatoare: Vitamina A, pe care o aplică direct pe fisuri, fapt care o face să devină rezistentă la răni și să se vindece mai rapid, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp după vizita mea.

Asta m-a pus pe gânduri și m-a făcut să mă gândesc ca poate ar trebui să aflu mai multe despre ceea ce poate să facă vitamina A. Dacă poate vindeca răni, trebuia să fie bună și în lupta mea cu imunitatea scăzută, pentru că, de fiecare dată când se răcea vremea, începeau și amigdalele mele să se umfle și nu de puține ori am ajuns la bronșită. Căutând mai multe, am descoperit că da, vitamina aceasta chiar ajută la formarea anticorpilor și întărește imunitatea, ceea ce nu putea decât să mă bucure.

Vitamina-A-1024x1024

Vitamina A, ajutorul meu pentru o vedere mai bună și unghii și piele sănătoase

Acum, vitamina A a devenit aliatul meu de nădejde, căci A de la asta vine pentru mine: Aliat, Ajutor, Ambiție să pot duce totul la bun sfârșit cu încredere. Mi-este mult mai ușor să o am la îndemână de când am descoperit Farmacia la Preț Mic, locul minunilor, care face ca suplimentul să ajungă imediat la mine. Îl preiau din alimente precum morcovi, ardei roșii, brânză și ouă, dar e nevoie de un pic mai mult, mai ales în perioadele reci.

Acum am înțeles de ce mama tot insista să mănânc morcov pe când eram mică, căci vitamina A e prezentă și face vederea mai bună, iar cititul a făcut-o să se deterioreze puțin. La fel, cu ajutorul acestui mic aliat, am acum unghii mai sănătoase, care nu se mai rup imediat, și o piele mai fină și mai strălucitoare. Nu mai răcesc atât de des și am un ajutor de nădejde și în asimilarea calciului. Acum, nu mai sunt singură în lupta cu toate problemele mele de sănătate, ci am un sprijin de nădejde în vitamina A.

farmacia-la-pret-mic-logo_1567539295.jpg

Acest articol a fost scris pentru cea de a unsprezecea probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

Disclaimer: Pozele sunt preluate de pe site-ul Faramacia Ta la Preț Mic.ro și din arhiva personală.

 

Publicitate

4 gânduri despre ”VITAMINA A: ALIATUL MEU ÎN LUPTA CU IMUNITATEA SCĂZUTĂ, VEDEREA CU PROBLEME ȘI UNGHIILE CASANTE

 1. Florentina Pandelea zice:

  Felicitări pentru articol, draga mea! M-am documentat la un moment dat despre vitamina A, dar memoria mea de pește nu ma ajuta. Mulțumesc pentru recomandare! E o adevărată minune pentru corpul norstul vitamina A.
  Te îmbrățișez! ❤️❤️❤️❤️

  Apreciat de 1 persoană

 2. Andrada Rezmüveș zice:

  Felicitări, iubita mea! 🥰🥰🥰 Ca de fiecare dată, scrii cu pasiune despre orice lucru, fie el mărunt sau măreţ. 🥰 Chiar nu ştiam de beneficiile vitaminei A şi mă bucur că le-am aflat prin intermediul tău. Te cuprind şi te iubesc! 😍😍😍

  Apreciat de 1 persoană

  • Oana - Crâmpeie de suflet zice:

   Mulțumesc din suflet, iubita mea! 💙💙💙 Ma bucur că am putut fi de folos! Te îmbrățisez strâns 💙💙💙

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.