SĂ PORNIM LA DRUM CU MAȘINA ECHIPATĂ! GRECIA, VENIM!

Pe locuri, fiți gata, start! Cam aceasta este atmosfera care primează în casa mea acum. Peste tot poți găsi împrăștiate valize desfăcute, haine în dezordine, baterii pentru încărcat gențile frigorifice, unde va sta mâncarea mai bine, și multă, multă agitație. Cred că entuziasmul este noul nostru nume și acest lucru se poate observa deja pe fețele noastre, a mea și a iubitului meu, căci ne-am luat în sfârșit inima în dinți și am decis să facem nebunia supremă: să luăm mașina, să echipăm o rulotă și să pornim la drum, spre destinația noastră preferată, Thassos, Grecia. Este locul evadărilor noastre din fiecare vară, spațiul în care ajungem să ne încărcăm bateriile pentru un an întreg, feeria aceea de senzații pe care o preluăm din turcoazul apelor atât de limpezi, în care poți vedea reflectată nemărginirea, din pădurile nesfârșite, care te adăpostesc la umbra lor cu bucurie oricând, și din simplitatea oamenilor insulei, care te întâmpină mereu cu un zâmbet larg pe față și te fac părtași la viața lor, cu afaceri de familie.

Da, iubesc Thassos și cred că ați putut deja să observați acest lucru din cele afirmate mai sus. Acum, că știu ca ajung din nou acolo, la soare și pe nisipul fin, lenevind doar alături de iubitul meu pe una dintre nenumăratele ei plaje pustii, parcă îmi vine să urlu și să țopăi prin casă de fericire. A fost cea mai frumoasă surpriză pe care am primit-o din partea lor cu ocazia aniversării celor doi ani de relație. Numai că nu s-a oprit doar la a organiza o excursie de vis, ci a vrut să schimbăm puțin rutina vacanțelor noastre obișnuite și să îmi ofere un pic mai mult spațiu pentru a mă desfășura așa cum îmi doresc și pentru a putea duce cu mine obiectele acelea atât de necesare și hainele care întotdeauna erau înghesuite în bagajele mereu insuficiente (da, da, nu dați cu parul, că sigur vi se întâmplă și vouă, iau întreaga casă cu mine atunci când plec, pentru că nu se știe niciodată când îți va trebui ceva), cumpărând o rulotă și atașând-o deja la mașina noastră cu ajutorul unui cârlig de remorcare Renault. Gata cu statul la un loc alături de mulți, mulți alți oameni într-un autocar în care te simți prins ca într-o menghină. De data aceasta, folosim propriul autoturism, ne punem răbdarea la bătaie și priceperea la condus, căci vom face cu rândul,  vom pune traseul pe GPS și duși vom fi. Nu vom mai fi condiționați de nimic, ci vom opri acolo unde ne va plăcea, vom face câte popasuri vom dori, pentru a nu ne mai simți atât de amorțiți la final și pentru a nu mai suferi din cauza picioarelor umflate, și nu vom mai locui la hotel, ci în propria rulotă, pe care o vom campa în apropierea mării, astfel încât să ne trezim în muzica valurilor și să admirăm soarele care iese din mare. Va fi ceva diferit și nou, dar, cu siguranță, va fi vacanța perfectă.

Bineînțeles, după șocul inițial, am început să mă întreb ce haine să iau cu mine în bagaje și, cel mai important, ce cărți, căci, nu-i așa, sufletul nu e împăcat dacă nu are stiva cu romane alături. Defect de cititor, ce să-i faci! Noroc că nu suntem amândoi atât de visători și de cu capul în nori, căci altfel praful s-ar alege de vacanță noastră! Iubitul meu, bărbat fiind, a început să mai mă tempereze puțin, amintindu-mi că prioritatea noastră din acest moment nu sunt obiectele vestimentare și, bineînțeles, nu poveștile mele, în care aleg să mă cufund mereu, ci siguranța noastră, având o mașină echipată corespunzător pentru un drum atât de lung și o remorcă așa cum cer legile, pentru că, în caz contrar, riscăm să rămânem blocați la vamă, de unde vom fi trimiși frumușel acasă. Acum, dincolo de orice, spuneți voi dacă nu strică omul meu tot cheful de distracție?! Nu mă pricep la mașini, dar el are grijă să îmi explice fiecare pas pe care trebuie să îl facem și să mă facă să înțeleg importanța verificărilor suplimentare într-un service auto de încredere, inspecțiile tehnice, curățarea farurilor și observarea motorului și a bujiilor. Doar nu ne doream să rămânem cu mașina în drum pe undeva, așa cum se întâmplase cu niște prieteni, a căror frână a cedat undeva în Muntenegru, unde au trebuit să plătească o adevărată avere într-un service, care le-a rezolvat problema!

portbagaj-neumann-520-litri

Cu mașina până în Grecia, echipată la patru ace

Pentru că eu sunt deja în concediu, a picat pe umerii mei să merg cu mașina la service. Aveam ceva emoții atunci când am pătruns în acest univers care pare paralel pentru mine, însă băieții au fost drăguți și au avut răbdare cu mine, explicându-mi tot ceea ce era nevoie, astfel încât să știu ce anume trebuie să fac pentru o călătorie sigură și lipsită de incidente. Nu poți pleca la drum cu mașina fără a avea cele de trebuință, căci este mai bine să previi toate chestiunile neplăcute din timp în loc să te gândești pe moment, atunci când nu ești la tine acasă, ci printre străini, care ar fi pașii de urmat pentru ca totul să nu se ducă de râpă. Prevenția este mama oricărui concediu plăcut, iar eu am de gând să iau toate măsurile pentru a fi bine. Am parte de o singură vacanță tot anul!

Cei de la service-ul auto mi-au recomandat cel mai bun magazin online, unde profesionalismul este la el acasă, iar obiectele atât de necesare echipării mașinii de drum lung sunt ieftine și de calitate: Auto Gedal. Nu știam de ei, dar e bine că găsesc tot ceea ce am nevoie doar la un click distanță, după care băieții se vor asigura ca toate piesele să fie atent montate pe vehicul, astfel încât să nu avem parte de niciun fel de surpriză pe drum.

Recunosc, până a ajunge aici, gândul îmi era doar la bagajele ce trebuie făcute, la cărțile pe care să le iau cu mine și la plăcerea călătoriei cu propria mașină, putând, astfel, să admir toate peisajele așa cum se cuvine și să mă opresc oriunde doresc, pentru a imortaliza momente cu ajutorul aparatului de fotografiat. Acum, gândul mi se îndreaptă către siguranța noastră și către toate obiectele care ne-ar putea oferi o călătorie de vis. Bineînțeles, motorul este primul care trebuie protejat, căci doar el este punctul central al întregii mașini, sursa ei de viață și de bună funcționare. Tocmai de aceea, vom folosi un scut metalic, care să îi confere putere acestuia, devenind un fel de baghetă magică pentru el, nelăsând particulele de praf sau pietricelele prezente în denivelările drumurilor lungi să pătrundă la el. De asemenea, știm cu toții ca șoselele de la noi și de la bulgari nu sunt întotdeauna de cea mai bună calitate, așa că e mai bine ca orice șoc creat de o groapă sau de un drum mai prost să fie atenuat.

Cârligul pentru remorcă îl vor atașa tot cei de la service-ul auto, pentru a fi siguri că este bine fixat. Roata de rezervă este deja în portbagaj, alături de trusa de prim ajutor, căci nu se știe niciodată ce se poate întâmpla pe drum. Oricum, anvelopele au fost atent verificate, la fel și presiunea din cauciucuri. De asemenea, au verificat sistemul de suspensii și de frânare, scurgerile de ulei și am făcut o verificare de rutină a bateriei și a alternatorului.

Apoi, dincolo de hainele mai groase și de pături, pe care le avem cu noi pentru orice eventualitate, căci nopțile pot fi destul de răcoroase, am decis să adăugăm și un triunghi de avarie și o lanternă mai mare, căci, deși nu ne dorim astfel de neplăceri, este posibil să avem nevoie de ele. Avem și apă, alimente neperisabile și cabluri de tractare. Am înțeles că nu doar noi trebuie să avem propriul bagaj la noi, că nu doar costumele de baie, produsele de igienă și de protecție contra soarelui nu trebuie să lipsească de la noi, ci și mașina noastră are nevoie de propria cosmetizare și de propriile accesorii.

Captură

O rulotă, doi oameni și un concediu de vis

Avem mașina stilizată și aranjată așa cum se cuvine acum, nici măcar eu nu am avut parte de tratamentele speciale pe care le-a avut aceasta, așa că acum o parte din griji s-au evaporat precum fumul. Mai rămâne să ne echipăm rulota, care, sinceră să fiu, nu a fost chiar atât de ieftină, însă sunt sigură că, în timp, își va scoate toți banii, până la ultimul. Am echipat totul cu oglinzi speciale, pentru o mai bună vizibilitate, avem frânghii elastice, copertină, extinctor și recipient pentru apă. Trusa de scule și funia de remorcare nu lipsesc nici ele, iar pe ultima sută de metri, am decis să adăugăm și un suport pentru biciclete pentru că nu suntem adepții lenevirii excesive, ci ne dorim să explorăm locurile în care ajungem, iar bicicleta va fi un adevărat festin pentru noi amândoi.

Emoțiile deja se strâng puternic în suflet și continuă să urce la cote alarmante. Este prima dată când plecăm la drum echipați în felul acesta și sperăm să iasă totul așa cum ne-am dorit. Nu știi niciodată atunci când pleci la drum lung ce anume se va întâmpla, dar este bine să fii pe cât de prevăzător poți fii înainte de a ieși pe șosea. Am făcut tot ceea ce ținea de noi, sperăm să nu avem parte de surprize neplăcute de acum. Vrem să ne bucurăm din plin de această experiență, de noi, de Thassos. Sperăm să iasă exact așa cum am plănuit!

Picture 392

Hai hui în doi 

Am plecat la drum,

Inima face bum, bum, bum,

Iar bucuria e în noi.

Hai hui în doi

Am pregătit traseul,

Mergând din doi în doi

Cărând casa în spate ca melcul.

Hai hui în doi

Ne-am regăsit pe noi,

Plimbându-ne la mare

Pe plaje pline de soare.

autogedal-logo-500px_1567773288-300x300.jpg

Acest articol a fost scris pentru cea de a treisprezecea probă din cadrul competiției Super Blog, ediția toamnă 2019.

Disclaimer: Pozele sunt preluate de pe site-ul sponsorului, Auto Gedal, și din arhiva personală.

 

 

7 gânduri despre ”SĂ PORNIM LA DRUM CU MAȘINA ECHIPATĂ! GRECIA, VENIM!

 1. Andrada Rezmüveș zice:

  Habar nu aveam câtă pregătire trebuie pentru o scurtă excursie. Femeie fiind, îmi arunc câteva haine în geantă şi sunt gata gata de drum! Minunat articol, iubito! Am aflat foarte multe lucruri despre echiparea unei maşini şi m-am visat pe o plajă cu nisip alb, întinsa la soare şi cu o carte în mână. Ah! Ce nu as da să mă teleportez acolo! 🥰🥰🥰🥰

  Apreciat de 1 persoană

 2. Florentina Pandelea zice:

  Hai hui doi, când plecam și noi?! De ceva timp îmi doresc sa vizitez Grecia, iar dintotdeauna mi-am dorit o rulota sa pot călători oriunde îmi doresc și cum îmi doresc.
  Norocul meu ca soțul lucrează la un service, căci ma luau durerile de cap cu echiparea mașinii. Răbdarea mea e limitata. 🙈😂😂 În caz ca o fie nevoie sa fac singura totul, o sa am informațiile perfecte pe acest articol.
  Felicitări, draga mea! Un articol minunat! Și… Vacanta plăcută! 😁❤️❤️❤️

  Apreciat de 1 persoană

  • Oana - Crâmpeie de suflet zice:

   Mulțumesc din suflet, iubita mea! 🧡🧡 Sper să ajungi în Grecia cât de curând! Te îmbrățișez 💙💙

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.