RECLAMELE LUMINOASE ȘI TEHNOLOGIA OUTDOOR – CHEIA MARILOR SUCCESE

Toamna este un anotimp plin de culoare, de frunze ce se desprind lin de crengile care le-au adăpostit cu căldură atât de mult timp, de soare călduț, care încălzește sufletele amorțite și de frumos. Este perioada marilor renașteri, în care spiritul se descătușează de toate lanțurile ce l-au ținut pe loc prea mult timp și se dezlănțuie la potențial maxim. Tocmai pentru că așa se simte această perioadă în mintea mea, începutul de noiembrie mi s-a părut a fi cel mai bun moment pentru a demara acea afacere la care visam de foarte mult timp, ce m-a bântuit cu putere de ani buni deja. Am deschis librăria mea de vis, cu perne unde te poți așeza turcește pe jos, cu cărți peste tot, rafturi înalte și bogate, plină de culoare și de lumină, pentru a primi cât mai multi clienți. Am crezut că totul va fi extrem de ușor, am creat chiar și pagină de Facebook pentru ea, însă, mi-am dat seama că având afacerea în buricul târgului, chiar în mijlocul Bucureștiului, reclama este sufletul succesului și nu prea ai cum să ieși în evidență doar prin intermediul mesajului scris.

Trăim într-o perioadă în care vizualul atrage cel mai tare, în care mesajul trebuie să fie scurt, dar de impact, pentru că numai astfel vei deveni cineva dintr-un anonim. Nu știam exact ce anume ar trebui să fac și cum să mă fac remarcată în față multitudinii de potențiali clienți, însă ideile au început să apară în urma unei plimbări prin labirintul de străzi care formează Bucureștiul atât de drag mie. Doar de atât aveam nevoie: de puțin timp pentru a hoinări și de un pic de spirit de observație, care să mă facă să văd lucruri la care altă dată aș fi fost cu siguranță oarbă.

72740850_408910536446592_5535649164446138368_n

Tehnologia outdoor te transpune în viitor

Plimbările sunt în general punctul meu forte, însă cea din ziua de care va vorbeam mai sus a fost pur și simplu revelatoare pentru mine, pentru ca mi-a adus ideea salvatoare pentru librăria mea, astfel încât să ajung să fiu remarcată de potențialii clienți într-un mod mult mai rapid și mai eficient.

Privind atent, o mare de lumini a împânzit zona din fața mea. Oriunde îmi întorceam capul, panouri LED se ițeau de peste tot: din fața magazinului alimentar, care afișau cele mai bune oferte ale lor, de la farmaciile care parcă s-au înmulțit peste noapte, care aveau acel plus specific afișat deasupra intrărilor, alături de gradele de afară și de ora exactă, de la amanetul acela, ale cărui prețuri sunt colorate în roșu aprins și clipocesc constant, sau de la acea benzinărie cu verdele ei puternic pe panou. Am rămas puțin în loc, uitându-mă cu ochii măriți la maximum după alte astfel de minunății. Mă tot întrebam unde anume trăisem până în acel moment, căci parcă veneam direct din pădure. Eram înconjurată de o tehnologie impresionantă, care părea coborâtă direct din viitor, de pe navele acelea pe care le vedeam eu în filme precum Star Trek sau Star Wars.

Uitându-mă în jur, pe blocurile din jurul meu am observat o multitudine de reclame luminoase, parcă răsăriseră peste noapte, asa cum fac ciupercile după ploaie. Pe blocurile înalte, rulau filmulețe despre produse cosmetice, la semafor, era un afișaj LED cu omuleți desenat pe el, ba chiar și sus, pe mașinile de poliție și pe salvare apăreau aceleași lumini intermitente. Parcă nava aceea a extratereștrilor a coborât direct pe pământ și se tot întindea asemeni tentaculelor de caracatiță peste tot prin jurul meu. Lumină, lumină și iar lumină, albastră, galbenă, verde, roșie… Deja mă blocasem. Totul în jurul meu și-a oprit ritmul și agitația și nu existau decât toate acele afișaje electronice. Viitorul imaginat de mine nu ajunsese încă la nivelul acesta de tehnologie outdoor pe care îl pot observa acum peste tot în jurul meu.

img_2784ok.jpg

Reclamele luminoase, cheia marilor succese

M-am gândit că soarta ne scoate mereu în cale exact ceea ce avem mai mare nevoie. Am încercat să îmi fac cunoscută afacerea folosindu-mă de reduceri, de promoții fără număr, însă nimic nu mergea. Am zis că așa, oricine ar putea vedea reclama mea și ar putea ajunge mult mai ușor la librăria mea, căci dimensiunile mari și luminile acelea puternice aveau darul de a oferi o mare vizibilitate. Poți să observi afișajul din mașină, poți să îl vezi mergând spre muncă, iar acest mod de a vorbi despre activitatea ta sigur te va face să ieși puțin mai mult în evidență. Un mesaj scurt și ceva imagine de la fața locului și gata, totul e rezolvat. Clar, ideea mi-a răsărit în minte și trebuia să mă interesez mult mai mult. Simțeam această nevoie!

Imediat ce am ajuns la birou, am deschis laptopul și am început să caut pe sfântul Google, ajutorul meu neprețuit în orice situație. Astfel, am realizat că există numeroase avantaje ale unui panou luminos. Pot pune acolo un logo și un mesaj pentru suflet și gata, devine vizibil. Poate fi observat la orice oră a zilei, dar, cel mai important, va rămâne la fel de ușor de văzut și pe timpul nopții. Voi folosi litere volumetrice, care vor ieși mult mai tare în evidență.

Ceea ce mă bucură foarte tare este faptul că o reclama luminoasă nu este foarte greu de obținut, vii cu o idee și cauți cea mai buna firmă în acest sens, iar totul este ca și aranjat. Eu am găsit Smarsoft, o firmă de un înalt profesionalism, care oferă calitate la prețuri avantajoase. Ei oferă numai produse la calitate premium, care, în mod cert, reprezintă un avantaj considerabil. Panourile vor avea o durată mai mare de viață, căci sunt protejate contra temperaturilor ridicate sau foarte scăzute. Ma bucură foarte tare că sunt testate de către specialiști în condiții extreme. Pe lângă un panou LED afișat chiar în centrul Bucureștiului, am decis să îmi comand și o firmă luminoasă. Astfel, oamenii vor putea vedea mult mai ușor librăria și vor putea urma semnele, asemeni lui Hansel și Gretel din poveste.

IMG_6738.jpg

Sunt născută în perioada în care copiii aveau cheia de gât și poate că toată această tehnologie părea ceva de domeniul fantasticului. Nu am avut întotdeauna calculator sau telefon, așa că tot ceea ce observ acum în cazul tuturor acestor afișaje electronice mi se pare a fi pur și simplu extraordinar. Nu mi-aș fi imaginat că îmi voi putea promova ideile la un asemenea nivel, că voi putea atrage atenția chiar și celor care trec nepăsători pe stradă, asemeni mie. Dacă eu am putut să mă minunez și să privesc totul cu alți ochi, sigur și alții vor observa reclama la firma mea și mă voi bucura de mult mai mulți clienți. Succesul este garantat cu reclamele luminoase și prin intermediul tehnologiei outdoor.

Tehnologia este într-un continuu progres, iar dacă astăzi poți găsi toate aceste lucruri, nu pot să nu mă întreb cum va fi mâine, când LED-urile și panourile pe baza lor vor mai face un pas înainte, vor deveni mult mai bune și încă și mai ușor de remarcat. Observ deja litere 3D sau 4D și holograme care vor vorbi direct pentru cei care au urechile deschise să îi audă.

Nu știu ce credeți voi, dar, alături de tehnologia outdoor, succesul este doar la un pas distanță. Observ asta deja la cifra de vânzări.

smarsoft-logo-500px-300x300.jpg

Acest articol a fost scris pentru cea de a cincisprezecea probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

Disclaimer: Pozele sunt preluate de pe site-ul Smarsoft și din arhiva personală.

Publicitate

7 gânduri despre ”RECLAMELE LUMINOASE ȘI TEHNOLOGIA OUTDOOR – CHEIA MARILOR SUCCESE

  1. Florentina Pandelea zice:

    Felicitări, draga mea! Un articol foarte frumos și luminos,a fel ca panourile cu leduri. Sa fiu sincera nici eu nu le observ când merg pe strada, dar curând orașele noastre vor începe sa semene cu NY.
    Mult succes cu afacere și cu articolul! Te îmbrățișez strâns! ❤️❤️❤️🤗🤗🤗

    Apreciat de 1 persoană

  2. Andrada Rezmüveș zice:

    Felicitări, iubita mea! 😍😍😍 Eu sunt genul care nu observă şi nu se opreşte să privească panourile LED şi, deşi sunt la modă, cred că m-aş opri mult mai repede dacă aş vedea o carte imensă, deschisă, pe care să fie scris numele librăriei. 🥰 Ai scris foarte frumos, aşa cum ne-ai obişnuit deja şi ai reusit sã mã duci în mica ta librărie. Deja mă vedeam printre rafturi, citind alături de tine! 🥰

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.