BANCHETUL DE VIS LA HOTEL ROYAL ÎN POIANA BRAȘOV

Îmi iubesc meseria cu pasiune, a fi profesor este mai mult decât o profesie, este o misiune: aceea de a educa și de a modela în cel mai frumos mod cu putință generații după generații de elevi. Atunci când ajungi la un final de drum, nostalgia vremurilor trecute te cuprinde, însă, ca diriginte, nu ai niciodată prea mult timp la dispoziție pentru a te refugia în gânduri și a plânge după ceva ce nu va mai reveni vreodată, pentru ca extrem de multe lucruri organizatorice te așteaptă. Bineînțeles, este nevoie să te implici în mod direct în realizarea banchetului, care trebuie să iasă ca la carte, fără niciun fel de incident neplăcut sau nedorit. Este o misiune destul de grea atunci când ai de a face cu o mână de elevi adolescenți, care se gândesc cum anume te-ar putea păcăli, măcar un pic, astfel încât să își ducă ei la bun sfârșit planurile și șotiile. E nevoie de vigilență și, cu siguranță, de multă muncă de convingere, răbdare și o locație de vis, care să îți permită să îi supraveghezi de la distanță, lăsându-le, în același timp, impresia că sunt liberi precum păsările cerului.

Am noroc că un astfel de eveniment nu se petrece an de an, căci nu știu ce aș face atunci. Cred că nu aș reuși să îmi revin prea curând sau nu aș mai organiza niciun alt eveniment de acest gen. Noroc că o dată cu trecerea timpului intervine și uitarea și prinzi curaj din nou și ai impresia că ești deținătoarea supremă a controlului (ceea ce, clar, nu este niciodată așa, căci una este în mintea mea și alta este în mintea lor)! Ca profesor, oricum, nu ai de ales și, o dată la patru ani, dincolo de cioplitor în suflet și transmițător de informații către cei din fața ta, te transformi și într-un organizator de evenimente și, vă asigur, deveniți unul extrem de vigilent și de dornic de perfecțiune, de a avea absolut totul sub control, de a te gândi ce anume ar putea merge prost și de a preveni orice tentativă de ieșire din rând. Da, devii un mic tiran, dar e nevoie!

15-1024x576

Banchetul de vis: locație, cazare și detalii organizatorice

Orice banchet reușit se organizează din timp, începând cu ceva luni înainte de terminarea anului școlar, astfel încât să ai timp să te informezi, să observi și să iei cele mai bune decizii. Anul acesta am parte de clasa a douăsprezecea, copii aproape adulți care știu cu siguranță că nu vor ca evenimentul de final de liceu să aibă loc prea aproape de casă, pentru a scăpa de supravegherea celor care ar putea să îi cunoască. Au nevoie să simtă libertatea prin orice por și să fugă puțin de acasă înainte de marele examen al vieții lor, fapt pentru care am ales să evadăm pentru un weekend și să mergem într-o locație de vis, care are multe de oferit și de văzut: Poiana Brașov.

Căutând pe internet, am dat de locația de vis, cea care ne oferă intimitatea mult dorită și calitatea unei cazări reușite, fără loc de incidente: Hotel Royal. Locul ne oferă vederi panoramice de vis, desprinse parcă din poveste, și suficiente camere pentru a caza cele 60 de persoane, elevi și profesori deopotrivă. Știm cu toții că se obține destul de greu cazarea în Poiana Brașov, însă hotelul pune la dispoziția noastră suficiente camere, frumos și modern amenajate, cu balcoane proprii care permit statul afară și admiratul peisajului și inspirarea aerului curat, de munte.

Salonul de evenimente Brașov este cireașa de pe tort, căci ne permite să organizăm o seară de rămas-bun de vis. Este spațioasă și o putem împărți astfel încât elevii să se simtă în largul lor, iar profesorii să aibă parte de suficientă intimitate, cât să nu se amestece lucrurile între ele. Aici, vom putea să ne desfășurăm programul dinainte stabilit, dar și eu voi putea fi mai liniștită, pentru că voi putea să îi observ mai bine pe toți. Sunt doar cu toții responsabilitatea mea!

20.png

În plus, hotelul ne stă la dispoziție cu meniuri diferite, personalizate, ieftine și acceptabile pentru buzunarul părinților. Am putut observa totul dinainte și am putut analiza mai apoi atât cu părinții, cât și cu elevii, fapt care va face cu siguranță evenimentul reușit. Cei din hotel se vor ocupa și de organizarea sălii, de aranjatul acesteia, fapt care îmi va lua o piatră de pe inimă. Vreau ca totul să fie cum nu se poate mai bine, iar alergatul de colo colo pentru a pune totul la punct de una singură nu m-ar fi avantajat. Așa, știu că am aliatul de nădejde în lupta cu organizarea tuturor detaliilor, până la cel mai mărunt și lipsit de importanță.

În  plus, hotelul are parcare proprie, unde putem lăsa autocarul dinainte alocat elevilor mei, dar și mașinile profesorilor care preferă să vină cu propriile mașini, să simtă libertatea mult mai tare astfel. Nimeni nu va trebui să alerge în căutarea unui loc de parcare și nici nu se va enerva când acesta va fi inexistent într-un loc atât de aglomerat cum este Poiana Brașov, mereu plin de turiști.

Internetul nu este o problemă, căci este prezent peste tot, la fel și televizoarele, existente în camere. În plus, camerele sunt izolate fonic, ceea ce înseamnă că eventualii elevi mai gălăgioși nu vor deranja pe toată lumea cu distracția lor, căci se va întâmpla, știu sigur. Există și cameră de jocuri și terasă afară, unde putem face și un grătar. Este bine să fii pregătit pentru orice fel de eventualitate.

Am pus totul la punct în vederea unul banchet reușit. Meniul este aranjat, cazarea nu mai este o problemă, salonul de evenimente este spațios și frumos organizat, personalul este pregătit să ne rezolve orice fel de problemă ar putea apărea pe parcurs, iar eu mă declar mulțumită și liniștită. Mi s-a luat o piatră de pe inimă, nu mai stau cu grija evenimentului ce urmează să ne prindă din urmă atât de curând. Pot lăsa organizatorul deoparte și să redevin profesor de-acum. Totul va fi bine. Știu sigur. Vom avea parte de clipe memorabile și de amintiri de neuitat, ce ni se vor întipări cu putere în suflete.

Royal-300x300.jpg

Acest articol  a fost scris pentru cea de a nouăsprezecea probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.