12 CĂRȚI DE CITIT ÎN LUNA DECEMBRIE

Inspirată de provocarea lansată de Irina Stoica, de la Irina Citește, 12 Books of Christmas, pe care o tot admir încă de când a lansat-o ea, m-am gândit că nu ar strica să mă motivez puțin și să citesc un pic mai mult, fapt pentru care mi-am setat și eu un număr de douăsprezece cărți pe care îmi doresc cu ardoare să le citesc în ultima lună a anului. Am nevoie de puțin spor și de o dorință renăscută de a mă pierde în lumea magică a cărților, pentru că, de undeva de la jumătatea lunii august, nu reușesc să mă mai mobilizez deloc și ajung fie să citesc o carte, două toată luna, fie să încep o grămadă de cărți și să îmi pierd întreg interesul undeva pe parcurs. Nu știu unde fuge așa, dar cert este că se grăbește să mă lase baltă, iar eu nu mă recunosc deloc. Oana pe care o știu eu citea cel puțin zece cărți într-o lună, cea nouă abia dacă se atinge de cărți și e frustrant. Și trist tare.

În decembrie, vreau să mă reinventez, să redevin eu, cea care simte plăcerea lecturii, cea care are nevoie de cărți ca de aer, cea care citește cu o aviditate greu de egalat. Am pus ceva cărți pe lista de lecturi a lunii în curs, mi-ar trebui zece pentru a reuși să îmi termin targetul de pe Goodreads, dar aș zice că 12 este un număr rezonabil. Am două drumuri de vreo 10 ore cu trenul, așa că sper că mă vor ajuta și acelea. 🙂 Vreau să citesc mult fantasy, pentru că, nu-i așa, este o lună plină de magie și de strălucire, am și ceva cărți de copii în plan, ceva young adult, condimentez totul cu puțin romance și contemporan și cred că va ieși un ghiveci literar pe cinste. 🙂 Nu știu, țineți-mi pumnii, pentru că îmi doresc din suflet să termin provocarea asta!

20191201_1427065100493245077061434.jpg

12 cărți de citit în luna decembrie

1. Nu există decembrie fără celebrul vrăjitor mult iubit de mine, Harry Potter. Bine, pentru mine, pasiunea pentru el nu se stinge niciodată, dar începe să iasă cu putere la suprafață undeva pe la final de octombrie și mă bântuie până în ianuarie. Poate un pic și după… Da, recunosc, am o obsesie pentru el. Mă gândeam ca dincolo de filmele cu el, să ajung în sfârșit la volumul 8, cel de teatru, să am o continuitate a poveștii. Mă tem puțin de cartea asta, pentru că e scrisă oarecum prin constrângere, chiar dacă nu au fost prezenți vampirii prin preajma lui J. K. Rowling atunci când a scris-o, și toată lumea spune că nu se compară cu restul seriei, însă, un fan înfocat nu se împiedică de aspectele astea. E universul Harry Potter, trebuie citit. Am zis!

 

2. Voi citi neapărat Miraj. M-a cucerit în primul rând coperta ei plină de magie și, în al doilea rând, e fantasy. Nu că la mine nu ar merge genul ăsta literar în orice moment al anului, căci pot mânca asta pe pâine dimineața, la prânz și la cină, însă mi se pare că nu ar exista decembrie fără un pic de fantezie și magie. E momentul potrivit pentru aceste ingrediente. Cartea pare un amestec în doze potrivite de duritate și gingășie, cu iz de poveștile Șeherezadei, așa că eu zic că voi iubi povestea lui Amani. Abia aștept să urmez calea ei și să vă spun mai multe despre toate.

 

3. Pentru că visez la ea încă de când i-am văzut pentru prima dată coperta în online, în decembrie voi porni Pe urmele flăcării, pentru a mă afunda într-o Arabie de odinioară, în care onoarea și iubirea mergeau mână în mână. Pare genul meu de poveste și simt asta până în măduva oaselor. Cum ating cartea, fiori reci îmi străbat tot trupul. Este prețioasa mea și luna asta o să am grijă să ne împrietenim destul de tare.

 

4. Da, da, nu râdeți, am notat două cărți ca fiind una singura, asta pentru că fac parte dintr-o serie și sunt cărți pentru copii: Dragonul cu inima de ciocolată și Fata cu inimă de dragon. Mă așteaptă de foarte mult timp, sunt tentante pentru că aduc la un loc ciocolata și aventura, dar parcă, până acum, nu le venise momentul. Cum luna asta redevenim mai mult ca niciodată copii, promit să le citesc.

 

5. Pentru a rămâne tot în sfera fantasy, vreau să mă întorc spre un proiect de suflet, cartea Laurei, volumul trei din seria Vicontele Verenței pierdute, Armata Reginei. Este o continuare de serie palpitantă și plină de adevăruri revelate, cu multe răsturnări de situație. În plus, ne pregătim de Duopol. Vine și Brețcu cu prăjituri, ar fi păcat să nu ne îmbuibăm acum.

 

6.  Pentru că a fost o surpriză absolut minunată și pentru că sinopsisul anunță o poveste cu adolescenți ieșită din tipar, căci aduce în prim plan o dramă de familie și o luptă pentru a scăpa din întunericul propriei minți, în decembrie vreau neapărat să citesc Cum să te împrietenești cu întunericul. Nu am citit O fată din bucăți încă, nu am curajul necesar, dar pentru cea de a doua carte a autoarei traduse la noi, promit să îmi fac curaj.

 

7. Pentru că are o copertă ce mă duce cu gândul la sărbătoare, am decis că este momentul să citesc Partea urâtă și minunată a lucrurilor. O lume plină de duritate și brutalitate capătă valențe mai calde prin intermediul cunoașterii unui om aparent incompatibil și prin privirea cerului înstelat.

 

8. Pe grup, avem provocarea citește românește în decembrie, așa că e momentul să recuperez la acest capitol și să mă întorc spre niște autori contemporani care mă așteaptă de ceva timp. Un bun punct de plecare va fi cartea Eu și el, adică noi, o poveste de iubire ce pare plină de răsturnări de situație din descriere pe care abia aștept să o descopăr.

 

9. Am auzit numai lucruri bune despre cărțile Cristinei Nemerovschi, însă nu am reușit să citesc ceva scris de ea încă. Răzvrătiții pare o poveste dură despre descoperirea dragostei de viață în întunericul care ne împresoară adeseori, subiectul mi se pare extraordinar de ofertant, așa că nu cred că voi mai amâna citirea acestui roman.

 

10. Foarte curioasă sunt de volumul de proză scurtă, Piatră de hotar, despre care am auzit doar cuvinte de laudă. Recunosc, citesc postările din online ale autoarei și îmi plac la nebunie, așa că eu cred că și cartea va fi un adevărat festin literar.

 

11. Nu îmi doresc să ies foarte tare din sfera fantasy-ului, așa că voi testa și unul românesc: Rose Nort. Are acțiunea plasată în Anglia, un pic de mister, cred că îmi va plăcea destul de tare.

 

12. Vreau să citesc în sfârșit romanul Eleganță de Kathleen Tessaro. Am mai citit un roman scris de ea și iubesc stilul său de scriere. Coperta și titlul mă duc cu gândul spre Revelion, așa că va rămâne să ajung la el cam în perioada respectivă.

 

Voi v-ați propus să citiți ceva în luna decembrie? Ce cărți aveți în minte pentru această perioadă? 

 

 

7 gânduri despre ”12 CĂRȚI DE CITIT ÎN LUNA DECEMBRIE

  1. Dana zice:

    Ce carti frumoase! Iti doresc sa le citesti pe toate si sa reusesti sa reintri in starea pentru citit. Cu totii avem perioade in care nu ne putem mobiliza. Multe de facut, timp putin, suprasolicitare. Ufff! :))) 12 carti nu reusesc eu luna asta, dar, sper macar 5.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.