CA DE FINAL DE AN… LA MULȚI ANI!

Încă pare ireal faptul că încă un an a ajuns la final, că ne apropiem cu pași repede de încă un final, de o moarte metaforică a unui timp, care, în definitiv, nici măcar nu ne aparține. Parcă acum priveam artificiile prin aer, beam o cafea și ne bucuram de venirea lui 2019 și iată, acum, se încheie o decadă, dincolo de un alt a din viața noastră. Nu știu cum mă simt, nu cred că simt fericire pentru că mai trece un an, că mai fac niște pași pe cărarea vieții, dar nu sunt nici tristă și nostalgică, așa cum eram în alți ani. Încerc doar să iau lucrurile așa cum sunt și să nu împrumut din agitația asta înnebunitoare din jurul meu.

neon fireworks illustrations new year facebook cover8554869383612670554..jpg

Un nou an, un nou deceniu și niște gânduri de final

Nu prea îmi place să privesc în urmă, să fac retrospective ale timpului care a trecut. Am învățat de-a lungul timpului să iau lucrurile așa cum sunt, să îmi învăț lecțiile și să merg mai departe cu fruntea sus. Nu țin minte durerile, prefer să mă raportez doar la binele care s-a petrecut în anul ăsta care se apropie de final și să îmi bucur sufletul. Au fost și dezamăgiri și e normal așa, pentru că altfel nu aș putea crește, nu m-aș putea dezvolta și deveni o versiune mai bună a mea. Au fost oameni care nu au fost exact ceea ce credeam eu că sunt, oameni pe care îi credeam apropiați și care s-au dovedit exact opusul, dar și oameni care au tras de mine, pentru a fi încă prezentă în viețile lor. Cred că asta trebuie într-un final să învăț: să observ și să analizez mai mult persoanele din jurul meu și să iau faptele în considerare, iar nu vorbele dulci. Nu mai trebuie să mă las prinsă ca musca în miere, ci trebuie să observ mai mult și să păstrez alături doar oamenii cu adevărat valoroși, care mă fac să cresc în plan personal și care îmi aduc zâmbetul pe buze.

M-am bucurat că am crescut împreună, devenind o adevărată comunitate. Am mutat blogul anul acesta, de pe Blogspot am trecut pe WordPress, iar noua căsuță cred că îmi place mult mai tare decât cea veche, cu toate că mă desprind cu greu de vechi obiceiuri. Cred că și vouă vă place mult mai tare noua platformă, mi se pare că am crescut și am devenit mai vizibilă aici. În plus, îmi place mult mai tare design-ul și să scriu aici. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat și pentru că îmi sunteți alături, mereu acolo, chiar și când eu nu am starea necesară pentru a scrie aici! Promit și aici, pentru că o promisiune neonorată nu există la mine, ca voi scrie mai des pe blogul în anul care vine. Îmi propusesem la început de 2019 să fac recenzii tuturor cărților, iar asta mi-a reușit. Vreau să am continuitate în acest sens și n 2020, însă îmi doresc să dezvolt și alte subiecte aici, pentru că pot mai mult de atât. Ambiție și determinare vor fi rezoluțiile și cuvintele cheie ale anului 2020 și am de gând să strălucesc, așa că stați pe aproape.

Finalul de an este despre bilanțuri personale, despre analiza a ceea ce a fost, a ceea ce ar fi putut să fie, a ceea ce mi-aș fi dorit. Nu a ieșit întotdeauna exact așa cum mi-am dorit, dar a fost întotdeauna spre mai bine, spre binele meu. Mă bucur că am devenit, așa cum îmi place mie să spun, o mare familie a iubitorilor de carte și de frumos. Am cunoscut oameni minunați, cu suflete de aur, oameni cu adevărat frumoși din toate punctele de vedere, care m-au făcut să vreau să continui cu acest proiect. Pe voi, oameni dragi, vă îmbrățișez cu căldură. 

Au fost și câteva dezamăgiri, dar nu prea multe, nu ca în anii trecuți. Nu știu dacă aceasta se datorează faptului că au fost mai puțini oameni cu care nu m-am identificat sau faptului că am făcut să nu mai conteze așa de mult părerea celor mulți despre mine, despre ceea ce fac. De ceva timp, am luat în considerare doar părerea celor care contează cu adevărat ceva pentru mine, care mă cunosc și mă acceptă așa cum sunt. Am învățat că nu poți mulțumi pe toată lumea orice ai face, că vor fi mereu oameni care vor avea ceva de comentat, care vor purta măști, dar am reușit să îi țin oarecum la distanță, așa că da, anul meu 2019 a fost cu adevărat minunat. Simt că am crescut, sufletește, mental, spiritual… Copilul din mine este încă prezent acolo, dar nu mai pun la suflet chiar tot.

Acestea fiind spuse, vă doresc tuturor ceea ce îmi doresc și mie, un an mai bun, mai plin de oameni frumoși alături și de lucruri simple, dar care să conteze, un an în care să puteți transforma orice supărare într-un pod peste care să treceți mai înțelepți și mai conștienți de cine sunteți și de ceea ce puteți să realizați! Fiți voi, fiți minunați, fiți unici!

Să ne regăsim în 2020 în aceeași formulă (sau chiar într-o formulă mai mare), cu voioșie și zâmbete largi pe față! La mulți ani!

fb_img_15777900477477241834125068554896.jpg

10 gânduri despre ”CA DE FINAL DE AN… LA MULȚI ANI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.