MUZICĂ SPECIALĂ – LEAPȘA SPECIALĂ

 

 

Zilele acestea m-am bucurat în momentul în care am fost nominalizată în cadrul unei lepșe mai speciale, diferite de ceea ce am mai completat până acum. Nu prea mai răspund la toate provocările de acest gen, doar la cele mai deosebite, care să spună ceva și să va lase pe voi să mă descoperiți și un pic mai altfel față de cum o faceți în mod obișnuit, prin intermediul articolelor tipice pentru acest blog. Vinovată de toate cele care urmează se face vinovată nimeni alta decât Marina Costa, o autoare tare dragă mie, căreia îi mulțumesc pentru nominalizare și pentru gândul bun! ❤

Avertisment! Cele ce urmează nu sunt chestii pe care le veți vedea în mod frecvent la mine, dar asta nu înseamnă că nu îmi fac o deosebit de mare plăcere. Orice are legătură cu arta și cu frumosul va fi întotdeauna pe placul meu.

Yellow Jazz Music YouTube Thumbnail (1)

Muzica inimii, muzică specială

Recunosc, am avut o perioadă destul de mare de timp în care nu m-am bucurat de muzică așa cum ar fi trebuit, pentru că, în cazul meu, cântecul face minuni și face inima să se liniștească și să devină mai ușoară. Însă, am avut o perioadă aglomerată cu lucrul când noroc că făceam naveta, că așa auzeam un pic de muzică de la radio. Altfel, aș fi fost complet pierdută în spațiu și ruptă de ceea ce înseamnă o melodie frumoasă.

M-am îndreptat mult timp spre muzica clasică, iar asta nu cred că s-a schimbat nici astăzi. Este plăcerea mea vinovată și mă liniștește fără drept de apel în orice moment al vieții mele, oricât de zbuciumat ar fi el. Și astăzi, pun pe fundal un Chopin, Bethoveen sau Wagner, unii dintre preferații mei, atunci când citesc sau când lucrez. Mă ajută să mă concentrez mult mai tare și, la fel cum trilul păsărilor sau susurul râului pe care le aud atunci când citesc în grădină, nici muzica nu intervine între mine și ceea ce citesc. Ba, de multe ori, ajută, căci ajung să asociez anumite cărți și stări cu câteva melodii dragi și să mă întorc mai ușor spre acel moment exact când am simțit ceea ce am simțit.

Marina ne cere în leapșa ei să recomandăm ceva muzică mai specială, nu din aceea comercială, pe care o auzim mereu pe la radio sau tv. În cazul meu, cred că nici nu putea fi cazul de așa ceva, căci am gusturi destul de selective în ceea ce privește muzica pe care o ascult, iar dincolo de linia melodică, ceea ce ascult trebuie să îmi atingă sufletul printr-un mesaj mai special, prin ceva putere care să irumpă de dincolo de cuvintele rostite, care să aibă niște versuri ce au forța de a-mi aminti de poeziile iubite.

Ascult cu drag anumiți artiști care nu sunt atât de vizibili în mass-media, dar care mie îmi sunt extrem de dragi și de apropiați de suflet. Mă îndrept mereu spre Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, dar și spre Barbara Streisand, Celine Dion sau Beatles dintre artiștii mai vechi. La fel, am descoperit de un an și ceva pe Zaz, o artistă franceză care practică mult cântatul pe stradă, pe Alexandra Ușurelu, artista noastră prea puțin valorizată din păcate, și pe Bebe Rexha, pe care cred că de la fratele meu o știu.

După cum mă știți, nu mă pot opri doar la o singură recomandare, așa că voi trișa puțin și vă voi oferi mai multe recomandări muzicale. Acum, dacă tot fac asta, măcar să compensez pentru ceva timp de acum înainte, nu-i așa? 🙂

Muzică specială – reguli

Da, da, leapșa asta are și câteva reguli. Nu multe, nu grele, deci nu e de speriat, dar le menționez mai jos pentru a vă convinge singuri.

1. Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora.

2. Dați leapșa mai departe la exact 3 bloggeri, pe care va trebui să-i menționați explicit, prin nume sau pseudonim. Deci fără „această leapșă poate fi preluată de X, Y, Z și de toți cei care mai doresc”, indiferent cât de mulți ar fi cei care mai doresc sau cei care vă citesc, indiferent cât de mult s-ar supăra unii că i-ați ales sau că nu i-ați ales, trebuie să alegeți în mod clar și explicit 3.

 

Eu dau Muzică specială – leapșa specială următorilor trei bloggeri: Adriana de la Tot despre.ro, Eva de la Rândurile Evei și Diana de la Illusion`s Street.

Publicitate

12 gânduri despre ”MUZICĂ SPECIALĂ – LEAPȘA SPECIALĂ

  1. Diana zice:

    Frumoase alegeri! Toothbrush e piesa pe care o ascult zilnic, chiar de mai multe ori pe zi și mi se pare tare underrated, dar nici piesele Alexandrei Ușurelu nu se lasă mai prejos. P.S. Acuș vine și răspunsul meu 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.