AM ÎNTREBAT 10 BLOGGERI ROMÂNI – LEAPȘA

A fost o perioadă în care nu mai răspundeam deloc la lepșe, de orice tip ar fi fost el, pentru că mi se părea că acestea au ajuns la o anumită saturație. Însă, parcă a început să mi se facă un pic dor să mă joc, să vă las să mă vedeți dincolo de cărțile pe care le citesc, așa că reîncep să îmi intru puțin în ritm și să răspund din nou la provocări. Nu mă înțelegeți greșit, nu răspund chiar la toate, ci doar la acelea care mi se par mai inedite și mai drăguțe. Așa pare și leapșa oferită de Adriana Ivan.ro, căreia îi mulțumesc pentru că s-a gândit la mine! Acestea fiind spuse, să purcedem la drum. Pe locuri, fiți gata, start!

woman writing on a notebook beside teacup and tablet computer

Fotografie de Tirachard Kumtanom pe Pexels.com

Am întrebat 10 bloggeri români…

Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

Cartofi la cuptor, bineînțeles, pentru că sunt delicioși și merg și cu dieta mea pe care mi-am propus-o la început de an. Altfel, ar fi fost cartofii prăjiți. 🙂

Pleci într-o vacanță de două săptămâni pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Sincer, nu văd de ce aș strica frumusețea unei insule aproape pustii populând-o prea tare. Aș avea timp pentru mine astfel și pentru cărțile care tot rămân restante. Însă, dacă e musai, cu plăcere. 🙂

La actori, nu am dubii, e clar Ian Somerhalder, Damon din Jurnalele Vampirilor, de care am devenit obsedată în ultimul timp. Are niște ochi superbi, în care m-aș pierde, și sarcasmul la el acasă.

Ca bloggeri, nu știu sigur, pentru că am mai mulți oameni dragi. Nu merge cu autori? Că acolo aș ști mai bine.

În ceea ce privește antreprenorii, clar Steve Jobs. Vreau secrete oferite gratis! 🙂

Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai in copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Uh, aveam multe vise în copilărie, aveam o imaginație puternică și chiar credeam că totul e posibil dacă îmi pun în cap. Încăpățânare de berbec, ce să-i faci! Să vă spun, să nu vă spun? Bine, hai că vă spun, dar să nu râdeți! Visam că o să devin regină în Anglia. Nu știu de unde îmi venise ideea asta, dar era oarecum o obsesie. Bine, nu au vrut să îmi lase regatul pe mâini. Nu sunt eu de vină că nu s-a îndeplinit. Am vrut, dar au refuzat ei, cu diplomația specific englezească. Nu râdeți, că vă văd deja zâmbind în colțul buzelor!

În privința viselor împlinite, cred că e cel legat de a lucra în domeniul cărților. Nu știu dacă am îndrăznit vreodată să visez că voi avea numele scris pe o carte, că voi corecta/edita/traduce cărți, pentru că părea ceva prea măreț, destinat unor oameni speciali, un fel de zâne din poveste pentru vârsta aia. Însă, am tot lucrat în domeniul cărților, am fost profesor, am tradus, corectat, aranjat manuscrise și e un sentiment de împlinire supremă care vine la pachet cu toate astea, care îmi place la nebunie. Sper ca la un moment dat în viața asta să mai devină un vis intim realitate: acela de a scrie o carte! Curajul sper să se adune la momentul oportun!

Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai bună/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că iți place?

Mi s-ar părea urât să spun că nu îmi place, pentru că s-a străduit pentru mine. Prietenele mele pun mult suflet de regulă atunci când îmi aleg un cadou și ajung să îl prețuiesc doar pentru că vine de la ele. Că nu îmi place, e partea a doua. Îi găsesc cumva o întrebuințare sau învăț să îmi placă. 🙂

Este sfârşitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanităţii?

Complicat, dom’le, complicat! Greu mă opresc eu doar la o singură carte. Fie, ca să nu se supere nimeni, pun „Pe aripile vântului”. Nu vă așteptați la asta, așa-i? 🙂

Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)

Uhuu, eu cea de la 18 ani eram o visătoare incurabilă, naivă, încrezătoare în cei din jur (chiar credeam ca tot ce zboară se mănâncă) și deloc cu încredere în mine însămi. Mi-aș da multe sfaturi sau niște palme pentru a mă trezi și pentru a nu mai trece prin tot pachetul de nervi, nesiguranțe, frici, anxietăți, depresie și atacuri de panică. Dar cum trebuie maxim 3, fie, mă limitez.

  1. Fii mai calmă! Nu poți schimba totul în jurul tău, nu totul va ieși așa cum îți propui, învață să iei totul așa cum vine, fără panică, fără lacrimi, fără dramă!
  2. Fii mai înțeleaptă și nu te mai oferi pe tavă oricui, oricând!
  3. Încrede-te doar în forțele proprii! Restul sunt poveste.

Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Uh, mi-ar plăcea să spun că aș fi Scarlett O’Hara din Pe aripile vântului, însă adevărul este că eu nu am curajul și îndrăzneala ei. Aș fi Melanie Hamilton, care este mult mai dulce și mai gata oricând să îi ajute pe cei din jur, de multe ori uitând de ea. Ar fi mai aproape de adevărate eu cred.

Ce te motivează să scrii pe blog?

Cititorii mei, mesajele primite, uneori obișnuința, alteori dorința de a mă elibera de anumite părți din mine, care se încăpățânează să rămână acolo, deși nu le mai vreau.

Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Simplu, nu îl primesc. Nu iau niciodată ceea ce cred că nu mi se cuvine. Îi puteți întreba pe profesorii mei din facultate sau liceu, cărora le spuneam că e nota prea mare și o vreau micșorată, pentru că nu reflectă valoarea lucrării mele, ci este influențată de felul în care eram eu de obicei, iar nu de ceea ce dădusem în exact acel moment. 🙂

Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum.

Sunt destul de transparentă, cine mă citește printre rânduri, înțelege multe. Dar, fie, îmi urăsc cu patimă nasul, moștenire de familie.

Pentru că nu am în cap o listă de 10 bloggeri cărora să le pasez leapșa asta, las la latitudinea voastră. Cui îi place, să o preia, cu precizarea sursei. Vă îmbrățișez!

Publicitate

7 gânduri despre ”AM ÎNTREBAT 10 BLOGGERI ROMÂNI – LEAPȘA

  1. evaancutahamza zice:

    Foarte frumoase raspunsurile tale. Am ras la partea cu visul care nu s-a implinit, nu de alta, dar mi-a adus aminte de o intamplare din copilaria mea. Nu stiu sa-ti spun ce varsta aveam, dar sa fi fost undeva la 5-6 ani, cred. Ai mei m-au intrebat ce vreau sa devin cand voi fi mare, iar eu le-am raspuns: „Vreau sa ma fac printesa, sa stau toata ziua ca o pupaza si sa dau ordine.” :))) Evident, nu a fost sa fie.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.