PRIETENIA – PIATRĂ RARĂ

Trăim într-o societate a consumerismului și a grabei excesive, fapt care ne face de foarte multe ori extraordinar de închiși în noi înșine și poate, pe alocuri, egoiști. Abia reușim să ne adunăm atunci când suntem puși față în față cu propriile probleme, necazuri, nesiguranțe, darămite să mai încercăm să îi ajutăm și pe cei din jur, fie că vorba de o vorbă bună, fie de un simplu gest, care ne stă în putere. Nu ne mai auzim propriile gânduri, darămite să mai avem timp să îi ascultăm cu adevărat pe alții, să ne facem timp pentru nevoile lor, pentru poverile sufletelor lor. Și totuși… omul nu poate trăi de unul singur, are nevoie de o comunitate în care să evolueze, de o persoană cu care să poată schimba o vorbă, de un punct de sprijin sau de un suflet gata să fie acolo pentru noi de fiecare dată când ne dorim să ne smulgem părul din cap din cauza disperării sau căruia să îi urlăm în față bucuria care sălășluiește în noi. Avem nevoie să știm că există undeva în lumea asta un suflet geamăn cu al nostru, care să ne ridice când suntem doborâți la pământ, să meargă alături de noi, să împărtășească chestiuni care ne macină și să facă totul să capete o strălucire aparte. Și poate că e mai greu cum să învățăm să fim în primul rând noi înșine astfel de persoane, capabile să își rupă din timpul personal, atât de prețios, pentru cei din jur.

Prietenia este rara avis, o piatră rară în societatea în care ne învârtim astăzi. Este destul de dificil să descoperi un suflet capabil să te cunoască în totalitate și totuși să te iubească necondiționat, așa cum ești, cu bune și cu rele, cu căderi și urcușuri. Este greu să găsești pe cineva care să nu îți trădeze așteptările, dispus să fie acolo pentru tine la orice oră din zi și din noapte. Este dificil să descoperi persoana aceea capabilă să îți spună când faci ceva bine, dar și când greșești, pentru că nu ar trebui să ne dorim pe cineva alături care să ne aprobe doar, ci pe cineva care să ne ajute în drumul nostru spre dezvoltarea personală, spre creștere în plan intim. Este dificil să ai încredere în cel de lângă, pentru că, de multe ori, oamenii se bucură la necazuri și devin geloși atunci când există bucurii, însă, dacă nu riscăm, pierdem din start posibilitatea de a găsi un prieten adevărat. Și dacă este să nu fie acea persoană care să rămână o viață alături de noi, tot nu e rău, câștigăm o lecție.

Pink Bordered Friends Photo Inspirational Card (1)

Prietene, îți mulțumesc că îmi ești alături necondiționat!

Prietenia este una dintre cele mai de preț comori pe care viața ți le poate scoate în cale. Da, ne mai frigem câteodată, căci la „tot trebuie să avem noroc în viață, dar mai cu seamă la oameni”, dar aceasta nu ar trebui să ne facă să proiectăm nefericirile și dezamăgirile trecute într-o nouă relație sau că ar trebui să ne închidem singuri în casă, evitând pe cât posibil orice legătură cu cei din jur. E nevoie să existe deschidere și posibilitatea de a deschide ușa sufletului pentru cei care ne traversează viață. Ne suntem datori nouă înșine și le suntem datori celor cu care intrăm în contact, pentru că nu se știe niciodată. Există oameni ce ne-au fost dragi și care au ales un alt drum decât noi sau ne-au trădat și străini care ne-au devenit prieteni dragi, cu toate că nu am refuzat să le acordăm această șansă încă din prima clipă.

Este important să le acordăm tuturor șanse egale, în ciuda experiențelor avute până în prezent. Este greu să rămânem alături și la fel le este și altora să rămână acolo, pentru noi. Ar trebui mereu să ne punem în pielea celor din jur și abia apoi să judecăm sau să ne întristăm. Nu pierdem oameni, câștigăm experiențe doar și creștem emoțional. Este greu să acorzi din nou încrederea, este dificil să îți revii după ce aceasta ți-a fost trădată de cei pe care îi credeai apropiați sufletește, dar trebuie să lași totul să treacă, să rămână în urmă și să mergi mai departe cu fruntea sus și cu dorința de a te deschide din nou. Am pierdut mulți oameni dragi, pe care timpul sau viață mi i-a furat, însă am și câștigat oameni frumoși alături, iar acestora din urmă le mulțumesc întotdeauna pentru că îmi sunt alături în mod necondiționat!

Pink Bordered Friends Photo Inspirational Card

Prietenia – un singur suflet în două trupuri

Prietenia este darul vieții pentru noi, pentru a nu rămâne singuri în cele mai negre perioade ale vieții noastre și pentru a avea cu cine ne trăi bucuriile și necazurile. Sunt puțini cei care sunt prieteni cu adevărat, pentru că nu mai știm să ne disociem de nevoile și de doleanțele noastre imediate, fapt pentru care ținem alături oameni care ne sunt de folos, nu pentru că ne simțim neapărat sufletește, ci pentru că avem nevoi materiale din partea acestora, iar acest fapt mi se pare greu de digerat și de acceptat. Avem nevoie să ne întoarcem la baza sufletului, pentru a clădi relații durabile, capabile să reziste o viață.

De obicei, prietenii ne sunt alături sufletește și se aseamănă cu modul în care percepem realitatea imediată. Suntem o singură inimă care bate la unison, un singur suflet în două trupuri. Sunt acolo pentru noi și ne acceptă exact așa cum suntem. Au curajul de spune adevărul în față și ne ridică atunci când e nevoie. Dar pentru a avea prieteni alături, trebuie doar să ne deschidem noi înșine și să învățăm să fim noi înșine prieteni.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.