CĂSUȚA MEA DE VIS A DEVENIT REALITATE CU VINDEM IEFTIN.RO

De când mă știu, am visat să am un locușor doar al meu, o căsuță după placul inimii mele, unde să pot amenaja camerele așa cum îmi doresc, unde să pot face ce modificări vreau eu, fără a mai cere acordul cuiva. Vreau să vopsesc pereții așa cum îmi doresc eu, să am biblioteca aceea mare, pe care în acest moment nu am unde să o înghesui în căsuța noastră minusculă, unde să încapă toate cărțile mele, o cantitate deloc neglijabilă, să am mansardă, baie proprie, pe care să nu trebuiască să o împart cu nimeni, ferestre mari, balcon pentru a savura cafeaua și spațiu, mult, mult spațiu. Inițial, aceasta era în plan alături de fratele meu, o locuință construită pe mai multe nivele, unde să ne putem face fiecare dintre noi un culcuș primitor, însă, cum el s-a mutat în Anglia, acest lucru a rămas doar la stadiul de proiect, iar visul mare este să reușesc ceea ce mi-am propus de una singură, cu toate că sunt convinsă că îmi va fi mult mai greu. Plus, mă urnesc destul de greu fără un stimulent exterior. Visez cu ochii deschiși, dar, cum timpul nu mai poate fi întors, ar cam fi cazul să mă apuc de proiectare cu o echipă pricepută și să încep să achiziționez din timp materialele necesare pentru a duce totul la bun sfârșit, fără teama ca voi rămâne fără resurse. Am găsit și ajutorul de nădejde, site-ul Vindem Ieftin.ro, așa că, încet, încet, casa din mintea mea începe să devină realizabilă, palpabilă, și parcă refuză să mai părăsească acel colțișor al minții mele în care s-a așezat comod.

Stau la munte, în apropiere de muntele Roșu, iar Ciucașul este vizibil din propria mea grădină. Copacii mă înconjoară și, în orice parte mi-aș întoarce privirea, știu sigur că voi vedea verdele permanent al brazilor și căciula muntelui, fapt care mă liniștește întotdeauna și îmi aduce bucurie fără margini în suflet. Trilurile păsărilor răsună cu putere încă de la primele ore ale dimineții, înseninând cu cântecu lor orice fel de zi. Ai putea crede că Măneciu-Ungureni nu este chiar zona cea mai indicată pentru a îți face o casă, poate mulți ar merge spre stațiune, spre Cheia, dar satul acesta de lângă munte este Raiul pe Pământ. Nimeni nu poate schimba natura sa și nimic nu poate înlocui liniștea pe care o poți regăsi în orice loc te-ai afla. Aici, până și solitudinea îți devine prietenă. Așa că e de înțeles de ce îmi doresc o căsuță chiar aici, la leagănul dintre tradiție și modern, aici, unde totul pare mult mai luminos și mai plin de culoare, aici, unde totul pare posibil, chiar și ridicarea unei case de la zero cu un buget limitat.

Vindem Ieftin

Construirea unei case nu este chiar cel mai facil lucru. E nevoie de răbdare

Am crezut că nu va fi chiar atât de greu să purced la drum. Optimismul caracteristic a fost prezent încă de la început, căci, altfel, cred că nu m-aș fi băgat în trebușoara asta dacă aș fi știut ce mă așteaptă. Să ridici o casă de la zero, chiar și micuță, necesită timp, nervi de oțel, răbdare cu sacul și o echipă profesionistă, care să știe cum să pună în aplicare tot ceea ce ți-ai propus tu și care să îți arate cea mai bună modalitate prin care să ajungi acolo unde ți-ai propus, căci tu poți avea multe în minte, însă doar specialiștii îți pot spune exact ce se poate realiza cu bugetul tău și ce trebuie amânat sau schimbat, astfel încât să ai perfecțiunea la tine acasă. O casă nu este ceva care se face azi și se dărâmă mâine dacă te-ai răzgândit. E ceva serios, așa că trebuie gândit la nivel mare. Cred că tocmai aici m-am pierdut un pic pe drum, pentru că v-am spus că visez mult și des, iar acest fapt nu este cel mai benefic lucru întotdeauna. Adăugați și un pic de naivitate și rețeta unui eșec în stil mare deja apare la orizont.

Nu a fost o problemă în sine cumpărarea de materiale de construcții. Pe acestea le-am luat pe rând, urmând sfaturile tatălui meu. Cum aveam un ban în plus, acolo îl investeam și chiar m-am simțit bine făcând asta, pentru că făceam ceva pentru mine și visul meu. Dădea o mare stare de bine. Mai greu mi-a fost să găsesc o echipă de proiectare care să se plieze pe stilul meu și pe dorințele sufletului meu. Este nevoie să existe o chimie între tine și oamenii cu care lucrezi, pentru că tu gândești totul, dar ei pun pe hârtie gândurile tale, ei sunt adevărații făuritori ai visului tău, alături de echipa care se ocupă efectiv de construire. Trebuie să te înțeleagă și să știe cum anume să te ia pentru a ajunge la un numitor comun, îmbinând utilul cu plăcutul. Odată ce am găsit oamenii potriviți, lucrurile au început să curgă și să prindă contur.

Am avut nevoie de foarte multă răbdare, pentru că sunt Berbec și vreau totul acum și exact ca în mintea mea. Casa mea de vis se contura frumos la nivel mental și mi-a fost greu să renunț la unele aspecte sau să mă gândesc că durează. Alții construiesc case de azi pe mâine, la mine de ce nu ar merge la fel? Am vrut neapărat o casă cu mansardă și cu un balcon mare și larg, unde să încapă un fotoliu comod și o măsuță unde să îmi pot pune cărțile și cafeaua, cele care nu lipsesc din viața mea. Vederea trebuie să fie neapărat spre râu și spre munte, pentru a mă bucura de peisajul tipic acestei părți din Prahova. Nu s-a putut construi chiar pe malul grădinii mele din cauza umidității, ar fi costat mult mai mult și v-am spus că am buget limitat, dar merge și mai spre stradă cum au gândit-o proiectanții. Nu m-a deranjat foarte tare. Tot am parte de imaginea de vedere dorită.

Am folosit lemn la construirea casei, stau lângă munte, iar deasupra am folosit pe alocuri piatră decorativă. Îi conferă aerul acela boem pe care mi-l doream. Am avut în mare materialele pentru construire, dar nu m-am așteptat la atât de multe nimicuri necesare construirii, precum nituri, țevi, gresie, faianță și altele de gen care trebuie folosite pentru a face totul funcțional și, deși aveam un buget de rezervă, l-am depășit și pe acela. Apoi, a fost un pic mai greu de realizat baia la etaj cum mi-o doream din cauza presiunii apei, a trebuit să ne folosim de artificii pentru a face lucrurile să funcționeze.

Totul a durat mai mult decât m-aș fi așteptat, a costat mai mult, dar sunt fericită că am acum ceea ce mi-am dorit: căsuța cu vedere la munte, cu mansarda mea unde am pus multe perne și rafturi de jur împrejur, unde mă pierd adeseori printre cărțile atât de dragi mie. Am un living enorm și deschis, cu un șemineu minunat, care îmi oferă mai mult decât căldura atât de necesară pentru friguroasa din mine. Oferă culoare și aerul de acasă camerei. Am o canapea uriașă și un televizor mare, numai bun pentru filmele pe Netflix. Am o bucătărie mică, dar cochetă, cu multe ferestre care îmi permit să văd copacii indiferent de fac, fie că gătesc sau spăl vase. Am un dormitor mare și mult spațiu de depozitare. Și am multe ferestre, mari, înalte, minunate, care mă lasă să privesc totul în jurul meu și să mă bucur de priveliști. Sunt o norocoasă, trebuie să recunosc.

Vindem Ieftin

Articol scris pentru Spring SuperBlog, ediția 2020.

Publicitate

Un gând despre ”CĂSUȚA MEA DE VIS A DEVENIT REALITATE CU VINDEM IEFTIN.RO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.