CĂRȚI CITITE ÎN LUNA IUNIE

În ultima perioadă, începând cam cu luna martie, când s-a declanșat toată nebunia asta cu pandemia, greu m-am concentrat la citit. Sunt ușor de distras și mă conectez extrem de greu la poveștile citite. Nu știu cum au reușit unii să își înmulțească lecturile în aceste momente, mie nu îmi iese și pace. Am citit undeva la două, trei cărți pe lună.

În iunie, în sfârșit mă pot lăuda că mi-am revenit oarecum. Tot nu citesc la aceeași capacitate care-mi este caracteristică, dar sunt mândră de mine că am reușit să duc la bun sfârșit șapte cărți, fără a mă forță deloc. Nu am citit zilnic, dar, atunci când am făcut-o, a fost cu o forță avidă.

În cele ce urmează, vă voi prezenta cărțile citite de mine în această perioadă. Pentru toate, există deja recenzii pe blog.

picsart_02-12-043579957043266934689.jpg

Bucurii de iunie – ce cărți am mai citit

Am început luna iunie cum nu se poate mai frumos, cu o lectură de suflet, o carte dedicată copiilor, dar mult mai potrivită și ușor de înțeles de către adulți: Micul Prinț. Este o carte spre care mă întorc din când în când cu mare drag, căci îmi provoacă aceeași bucurie ca la prima citire. Ne amintește să trăim totul la intensitate maximă, să gustăm lucrurile simple, să ne găsim calea de urmat în viață.

Am continuat cu Vieți foarte reușite, o cărticică de la autoarea mea preferată, J. K. Rowling. Este un discurs al ei ținut în fața absolvenților de facultate, pe care clar îl găseam și pe Youtube ca înregistrare, însă mi-am dorit foarte tare să gust cuvântul scris. Este un discurs motivațional cu privire la eșec, imaginație și cum poți avea o viață foarte reușită, în ciuda tuturor piedicilor ieșite în cale.

M-am întors apoi spre una dintre autoarele mele preferate, Marina Neagu, citind Anatomia unei inocențe furate. Scriitoarea a schimbat un pic registrul, trecând de la fantasy la un realism destul de dur. Romanul aduce în discuție relațiile sexuale neconsimțite și șochează prin scoaterea la suprafață a celor mai întunecate tenebre ale societății. Am avut piele de găină pe toată durata citirii romanului.

După o astfel de carte, aveam nevoie de ceva mai puțin tensionat, care să aducă liniștea în tumultul sentimentelor, fapt pentru care am ales o carte dedicată celor mici: Copilăria fermecată de Ioana Trif. Este o carte care smulge multe zâmbete și care te poartă înapoi în trecut, în zilele copilăriei la bunici, cu toate tradițiile și jocurile aferente. Este o lectură magică.

Am continuat apoi cu o autoare dragă, la care inevitabil am o relație love-hate: Jojo Moyes și cartea sa, Bazarul visurilor. Aproape inevitabil, începutul mi se pare greoi, după care continuarea mă emoționează teribil și îmi schimbă percepția asupra vieții. Romanul aduce în discuție o poveste ce creează un carusel al emoțiilor. Este o poveste despre pierderea și regăsirea de sine, care are în centrul său familia ca nucleu și iubirea ca terapie, ce are darul să vindece rănile trecutului.

A urmat Cum să te porți într-o familie mare, cartea care mi-a plăcut cel mai puțin din cauza limbajului destul de colorat pentru un copil de unsprezece ani. Altfel, este o lectură profundă, despre o familie disfuncțională, care nu știe cum să comunice, și o radiografie socială destul de amplă. Finalul face toți banii, căci ultimele pagini sunt încărcate de emoții felurite.

Am terminat luna cu un thriller minunat, care mi-a solicitat toată atenția și m-a ținut captivă în interior: Fata cu un ceas în loc de inimă. E încărcată de mister și m-a dus mult cu gândul spre filmele noir. Recomand cu căldură.

Am citit destul de divers și nu am o carte a lunii. Toate mi-au plăcut în egală măsură. Voi ați citit ceva de pe lista mea? Câte cărți ați finalizat în iunie? Care e cartea lunii pentru voi?

Publicitate

5 gânduri despre ”CĂRȚI CITITE ÎN LUNA IUNIE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.