LA O ȘUETĂ CU AUTOAREA LORENA LENN

Lorena Lenn este autorul Stylished Books pe care l-am remarcat de foarte multă vreme în mediul online. Știam că scoate carte după carte cu o poftă avidă, însă, până anul acesta nu citisem nimic din ceea ce-i poartă semnătura. Am reușit să ajung la unul dintre romanele sale de dragoste și, recunosc, mi-a plăcut. Are puterea de a transforma orice problemă în vis de iubire și te îndeamnă foarte tare la visare prin ceea ce scrie.

Mi-am dorit să o cunosc mai bine, să aflu câteva detalii despre activitatea sa de scriitor și așa a luat naștere acest interviu. Dacă și voi vreți să aflați mai multe despre ea, vă invit să o cunoașteți prin intermediul întrebărilor de mai jos.

La o șuetă cu autoarea Lorena Lenn

Nume: Lorena Lenn

Cărți scrise: 13 (dar lucrez deja la următorul roman)

Genul literar abordat: romantic/romance

Editura la care ai publicat: Editura Stylished

Locul unde îți putem găsi cărțile:

Pe site-ul editurii, aici: Lorena Lenn

Locurile în care te putem găsi pe tine:

  • pe contul de Facebook – Lorena Lenn și
  • pe pagina de autor Lorena Lenn pagina de autor

La o șuetă cu autoarea Lorena Lenn

Te cunoaștem mai ales prin prisma scrierilor tale. Spune-ne trei lucruri despre tine care ne sunt mai puțin cunoscute nouă, cititorilor.

Lorena Lenn nu este numele meu real. Este un pseudonim pe care îl folosesc, deoarece, momentan, doresc să rămân anonimă.

Îmi place foarte mult ciocolata și ador dulciurile.

Nu aș putea scrie romane horror. 😊

Care a fost prima experiență care ți-a arătat magia și puterea cuvântului scris, determinându-te, mai apoi, să devii scriitorul de astăzi?

Am început să scriu în perioada liceului, în niște caiete simple, dar prețioase pentru mine. Mi-a plăcut încă de atunci să creez povești și să conturez personaje. Tot în acel timp am visat să îmi văd romanele publicate. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat.

Cunoaștem faptul că majoritatea scriitorilor au un ritual de scriere. Care este ritualul tău? Există ceva anume care te ajută atunci când scrii? Cum anume arată o zi de scris? Ce anume te inspiră atunci când scrii?

Nu aș putea spune că am un ritual. Scriu atunci când simt și cum simt. Da, mă ajută muzica. O zi de scris arată astfel: ascult muzică și scriu, încercând să transmit cât mai multe gânduri, idei, sentimente, emoții pozitive sau un mesaj. Inspirația poate veni de la o melodie, un film sau din experiența personală. Cred în ceea ce fac și îmi doresc foarte mult ca cititorii să simtă ceea ce încerc să transmit.

Ce anume preferi: romanele sau seriile de sine stătătoare?

Îmi plac ambele categorii. Important e să simt trăirile expuse în cărțile respective și să ajungă la inima mea. Atât timp cât acestea au ceva special, le citesc cu mare drag.

La o șuetă cu autoarea Lorena Lenn

Spune-ne câteva cuvinte despre cărțile tale.

Cărțile mele sunt comorile dragi sufletului meu. Ele transmit diverse mesaje și invită la toleranță, iubire și împăcare cu sine. Acestea sunt parte din mine și mă bucur foarte mult că am ajuns să-mi văd visul împlinit și anume acela de a le avea publicate în biblioteca mea. E o senzație minunată de care nu mă voi sătura niciodată. 😊

Cum anume procedezi atunci când cititorii își doresc o anumită traiectorie pentru personajele dragi din romanele tale sau un anumit final? Ții cont de părerea lor? Cum reușești să păstrezi un echilibru între propriile dorințe cu privire la acțiunea adusă în fața cititorilor și dorințele acestora din urmă?

Până în prezent, nu am primit astfel de mesaje de la cititori. Scriu așa cum simt eu că ar trebui să se întâmple lucrurile.

Consideri că scrisul are puterea unei practici spirituale? Cum anume te ajută scrisul în ceea ce privește starea ta emoțională?

Da, consider că scrisul e ca o terapie cu multiple beneficii, care mă ajută foarte mult. Scrisul e o pasiune frumoasă, care mă binedispune de fiecare dată.

E minunat să pot construi povești de dragoste în care totul să se termine cu bine, la fel ca în basmele copilăriei mele. Cred foarte mult în puterea binelui și a iubirii. În opinia mea, numai astfel de lucruri ar trebui să existe în lume. Sunt o visătoare, știu, dar nu aș putea fi altfel. 😊

Ai citit o anumită carte care a reușit să îți schimbe perspectivele asupra modului de scriere sau care să te facă să ai o altă viziune asupra scrisului?

Da. Cărțile de dragoste îmi oferă viziune și o stare de bine. Deși am citit și literatură clasică, română și străină, mă întorc mereu cu drag la cele preferate: romanele de dragoste.

Ai vreo carte preferată, pe carte ți-ai fi dorit din tot sufletul să o fi scris tu?

Da. Fiorii primei iubiri, de Sandra Brown. Este o carte minunată, alături de toate celelalte scrise de ea. Ea este autoarea mea preferată. E pur și simplu minunată.

Ce surprize literare ne pregătești pe viitor?

Pe viitor, pregătesc tot felul de surprize literare, care sper din toată inima să ajungă la inimile cititorilor. Vă invit să fiți în continuare alături de mine și vă mulțumesc!

Cum vezi tu literatura română contemporană? Cum se vede aceasta din punctul de vedere al autorului?

Eu văd literatura română contemporană ca pe o grădină foarte frumoasă, în care florile suntem noi, autorii, iar grădinarii sunt cititorii noștri. Este spațiul în care noi, autorii, avem locul nostru sub soare, în inima cititorilor, iar acest lucru este unul minunat.

Zi de zi descoperim noi scriitori talentați. Ce sfat le-ai oferi celor aflați la început de drum în taina scrisului?

Nu știu dacă sunt în măsură să ofer sfaturi, dar îi încurajez să continue pe acest drum, fiindcă e unul foarte frumos. E un drum de suflet și pentru suflete. E atât de multă nevoie de bine și de  frumos. E nevoie de noi toți pentru ca lumea în care trăim să fie un loc mai frumos și mai bun, astfel încât să lăsăm o moștenire frumoasă urmașilor noștri.

Un mesaj pentru cititorii tăi și ai blogului.

Dragi cititori, vă mulțumesc din suflet fiindcă mă apreciați și citiți romanele mele! Sunteți minunați și vă voi fi veșnic recunoscătoare.

Doamna Oana Alexandra Nica, vă mulțumesc și dumneavoastră pentru acest interviu foarte frumos și vă doresc mult succes în activitate! Vă mărturisesc faptul că mi-am dorit să citiți ceea ce scriu și am sperat din suflet să vă placă. Opinia dumneavoastră are o importanță deosebită pentru mine.

Vă îmbrățișez cu drag,

Lorena Lenn.

 

Mulțumesc și eu pentru timpul acordat acestui interviu! A fost o reală plăcere.

 

PS: Pozele sunt preluate din arhiva scriitoarei.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.