LA O ȘUETĂ CU BLOGGERIȚA ȘI CITITOAREA OANA NICOLETA BOABEȘ

Pe Oana Nicoleta Boabeș o știu de pe grupul editurii Quantum Publishers. Este o tânără cititoare minunată, care citește precum respiră și nu ezită să își facă auzit glasul atunci când simte nevoia. Susține literatura română contemporană cu o patimă greu de oprit și asta se simte din fiecare postare a ei. Este o prezență diafană și un suflet extraordinar de frumos și de gingaș. Părerile ei le puteți găsi pe blogul ei, Petale de cerneală, un loc în care vă invit să poposiți cu încredere. Până atunci, haideți să o cunoaștem un pic prin intermediul interviului de mai jos.

Nume: Oana-Nicoleta Boabeș

  • De cât timp citești: Am început să citesc încă din clasa întâi, deci aveam în jur de 7 ani, dar pe atunci nu mă atrăgea lectura așa de tare. Constant, am început sa o fac din clasa a cincea, când participam la clubul de lectură Arthur. Cărțile lor m-au făcut să îmi descopăr pasiunea pentru citit.

76767397_1399018560260021_5343085242032848896_o

 

La o șuetă cu bloggerița și cititoarea Oana Nicoleta Boabeș

Descrie-te în câteva cuvinte.

Asta e destul de greu, fiindcă nu îmi prea place să vorbesc despre mine. Hm. Ce să spun? Am 18 ani, sunt încă liceană și vreau să urmez facultatea de medicină. Sunt o fire timidă, până ajungi sa ma cunoști și să ne împrietenim. Mă atașez foarte repede de persoane, iar asta mereu am considerat-o a fi un defect. Sunt o visătoare fără margini. Îmi place să scriu, de fapt, nu. Ador să scriu. E o parte din mine. Mă refugiez de multe ori în poveștile mele, deoarece acolo mă simt liniștită. Mi-am deschis în toamna anului trecut un blog, Petale de cerneală, iar în ciuda timidității încerc să ma implic în cât mai multe proiecte, cum ar fi Noua Generație de Scriitori, unde împreună cu autoarea Laura S. Götz vrem să ajutăm și să încurajăm tinerii scriitori.

Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

Prima carte pe care am citit-o cap-coadă și care mi-a și plăcut a fost ,,Ivan cel fără de seamăn” de Katherine Applegate. A fost prima carte de la editura Arthur care mi-a căzut în mâini și prima, de altfel, care mi-a deschis drumul către această pasiune.

Cum s-au schimbat gusturile tale literare în timp?

Gusturile literare nu mi s-au schimbat așa de drastic, doar că am început să acord șanse oricărui gen, ceea ce, cu câțiva ani în urmă, nu făceam. Totuși, am în cap să citesc clasici și chiar nu mă mai sperie romanele de sute de pagini. Chiar îmi plac!

Ce autori preferați ai?

Dintre cei români contemporani, preferații mei sunt: Theo Anghel, Raluca Alina Iorga, Georgiana Vâju, Laura S. Götz și Daniela Faur. Dintre cei străini: Colleen Hoover și J.K. Rowling.

Ce fel de cărți îți place să citești? Ce genuri literare eviți?

Sunt adeptă genului fantasy și romance, dar citesc cam tot ce prind. Evit genul horror. Încă nu am curajul necesar de a deschide o carte de acest tip. Poate că peste câțiva ani, voi putea.

De unde îți cumperi cărțile: librării online sau fizice?

Cele mai multe cărți le am din librăriile online, dar am și câteva din cele fizice. Pe acolo mai mult îmi place să mă plimb, iar dacă găsesc ceva ce îmi face cu ochiul, nu zic nu.

Câte cărți ai în bibliotecă?

Ooo! Multe! Nu am stat niciodată să le număr. Biblioteca mea de abia mai rezistă, iar eu tot îmi cumpăr cărți pe care habar nu am unde să le mai pun.

Dacă ar fi să te pui în pielea unui personaj, care ar fi acela și de ce?

Cred că ar fi Eliana din ,,Dincolo de eternitate” de Raluca Alina Iorga, fiindcă mă asemăn foarte mult cu acest personaj atât fizic, cât și moral. Asta mi-a spus-o și autoarea, deci, clar aș alege-o pe Eliana. Plus că, mi-ar plăcea să fiu o Sânziană, să fiu una cu natura și să vin o dată pe an pe Pământ și să dansez printre copaci alături de suratele mele.

Dacă ar fi să ajungi pe o insulă pustie, care ar fi cele trei titluri luate cu tine?

Cu siguranță mi-aș lua: ,,Regatul inocenților” de Theo Anghel, ,,Don’t cry, just fly” de Georgiana Vâju și nu în ultimul rând, ,,Până la sfârșitul timpului” de Raluca Alina Iorga. Cărțile astea le-aș putea citi de atâtea ori și tot nu m-aș plictisi.

Care este autorul tău preferat?

Nu pot alege doar unul. Îmi este foarte greu. Fiecare autor are un loc special în inima mea și toți sunt pe primul loc: Theo Anghel, Raluca Alina Iorga, Georgiana Vâju, Laura S. Götz și Daniela Faur.

Un mesaj pentru cititorii blogului.

Visați și să nu vă dați niciodată bătuți! Visele chiar pot deveni realitate!

În final, vreau să îți mulțumesc ție Oana fiindcă mi-ai dat această șansă de a vorbi, dar și tuturor cititorilor care au deschis acest interviu pentru a mă cunoaște! Cu această ocazie, chiar vreau să le mulțumesc persoanelor care au pus o cărămidă la dezvoltarea mea: doamnei învățătoare, profesoarei mele de română din generală și mai ales părințiilor, pentru că, fără ei, nu aș fi ajuns aici, dar și celor mai tari scriitoare: Raluca Alina Iorga, prima autoarea care m-a susținut de la început și fără ea, poate unele vise ar fi dispărut, Theo Anghel, pentru cele mai tari povești fantasy, povești care mă ajută să îmi depășesc limitele și să mă perfecționez în arta scrisului, Georgiana Vâju, pentru cele mai bune sfaturi în materie de scris, Laura S. Götz, pentru că mă îndrumă și în fiecare zi învăț câte ceva nou de la ea, Daniela Faur, pentru că mă ajută de fiecare dată cu câte o părere și pentru că mereu a fost acolo să îmi citească mâzgăliturile, dar nu în ultimul rând, vreau să ii mulțumesc unei prietene foarte dragi, Camelia Alina Popescu, care mă susține necontenit, chiar dacă, mulți kilometrii ne despart și pentru că este acolo când am nevoie de câteva încurajări! Vă mulțumesc pentru prietenie, pentru amintiri! Mă înclin în fața voastră și vă sunt veșnic recunoscătoare!

Mulțumesc și eu, draga mea, pentru timpul acordat acestui interviu! A fost o plăcere și o bucurie să te cunosc! Să te deschizi mai des, ai ce să spui! Și nu uita, aștept un roman de la tine! ❤

Publicitate

2 gânduri despre ”LA O ȘUETĂ CU BLOGGERIȚA ȘI CITITOAREA OANA NICOLETA BOABEȘ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.