LA O ȘUETĂ CU AUTOAREA STELA STRATULAT (KASTELLA)

Literatura română contemporană abundă în genuri literare ce se cer descoperite și în autori minunați și talentați, care merită să fie scoși puțin la lumină și cunoscuți la scară mai largă. Unul dintre autorii pe care îi recomandă din plin talentul este Kastella (așa cum este ea cunoscută în lumea literară, pe numele său adevărat Stela Stratulat), un autor cameleonic, care poate trece cu brio de la un gen la altul. Este o prezență diafană, gingașă și destul de discretă în mediul online, fapt pentru care am vrut să o cunosc mai bine. Dacă și voi vreți să faceți cunoștință cu omul și autorul Kastella (Stela Stratulat), vă invit să citiți interviul de mai jos.

Nume: Stela Stratulat, pseudonimul Kasttela

  • Cărți scrise:
  1. Secretele aluatului, 2018, Editura Coresi, București.

 2. Iubirea noastră, puterea noastră, 2019, Editura E cartea ta, Oradea

3. Salvat din întuneric, 2020, Editura E cartea ta, Oradea

4. First Steps Towards Myself: Journal, 2019, USA

  • Genul literar abordat: literatura gastronomică, proză de ficțiune pe tema iubirii  și dezvoltare personală.
  • Editura la care ai publicat: Coresi, București; Cartea Ta, Oradea; Amazon USA.
  • Locul unde îți putem găsi cărțile: La librăria online. Juranalul de dezvoltare personala se găsește pe Amazon aici. Cartea Salvat din întuneric poate fi găsită și în varianta electronică, la fel pe Amazon aici. Romanul Iubirea noastră, puterea noastră poate fi ascultat/lecturat de către mine pe canalul meu de Youtube aici.
  • Locurile în care te putem găsi pe tine: Pagina mea  personală de facebook: Stela Kasttela Stratulat,

Pagina de autor: Kasttela

Pagina de rețete culinare: Stela in the kitchen

Instagram: stelastratulat

Youtube: Stela Stratulat-canal culinar

Stela Family-canal de calatorii,vloguri interesante.

Mail: stelastratulat@yahoo.com

La o șuetă cu autoarea Stela Stratulat (Kastella)

Te cunoaștem mai ales prin prisma scrierilor tale. Spune-ne trei lucruri despre tine care ne sunt mai puțin cunoscute nouă, cititorilor.
Sunt atât de transparentă ca nu am nimic de ascuns. În fiecare personaj din cărţile mele sunt eu… În fiecare reţetă creată de mine sunt EU. Vlogurile mele sunt atât de reale pentru că nu am nimic de ascuns. Sunt ceea ce sunt.
Am alergie la minciună şi prostie.

Care a fost prima experiență care ți-a arătat magia și puterea cuvântului scris, determinându-te, mai apoi, să devii scriitorul de astăzi?
Dumnezeu mi-a dăruit darul orator. Vorbesc mult de când am apărut pe acest pământ. Nu am visat că voi ajunge să scriu, da, scriu de mică, dar nu o făceam public. Era ceva doar pentru sufletul meu. Când scriu, mă deconectez şi surplusul de cuvinte nepronunţate sunt aşternute pe hârtie. Probabil am un bagaj imens de gânduri care aşteaptă mereu la coadă să iasă şi să fie auzite.

Cunoaștem faptul că majoritatea scriitorilor au un ritual de scriere. Care este ritualul tău? Există ceva anume care te ajută atunci când scrii? Cum anume arată o zi de scris? Ce anume te inspiră atunci când scrii?
Da cu siguranţă am un ritual. Muzică, chitara clasică, pianul. Depinde ce scenă scriu. Dacă vreau să scriu ceva romantic, ascult chitară clasică, dacă ceva motivaţional, pianul. Noaptea sunt plină de energie şi pot să intru într-o altă lume. Lumea gândurilor este atât de minunată… este plină de magie. Când intri în acel rai al cuvintelor totul se transformă, totul prinde o altă dimensiune. Doar călătorind în universul cuvintelor poţi atinge culmile plăcerii, a lumii cuvintelor şi gândurilor care aşteaptă să fie transformate în cuvinte.

Ce anume preferi: romanele sau seriile de sine stătătoare?
Romanele, sunt o romancieră înrăită… efectiv le absorb…

Spune-ne câteva cuvinte despre cărțile tale.
Cărţile mele sunt pline de iubire. Cine rezonează cu mine rezonează şi cu cărţile mele.
În poveştile de dragoste scrise de mine, aduc speranţa, iubirea, puterea, încrederea în frumos. Îmi doresc să pot transforma această lume plină de durere în una plină de fericire, de speranţă că totul se poate întâmpla. Primul roman, ”Iubirea noastră, puterea noastra” este un roman autobiografic cu evenimente reale. Cine a citit cartea s-a umplut de putere şi speranţă. Am ales un limbaj simplist pentru ca să pot cuceri orice categorie de persoană. Să fie înţeles de oricine doreşte să se deconecteze. Nu-mi plac plângăcioşii şi mereu transmit prin cărţile mele putere, voinţa, iubire… romantism.
În fiecare roman vin cu diverse lecţii de viaţă, mesaje ascunse, dar foarte puternice pentru subconştient. Fiecare dintre noi avem ceva special. Dumnezeu mi-a dăruit acest dar al intuiţiei şi al cuvântului. Sunt cărţi captivante şi uşor de lecturat.
Jurnalul de dezvoltare personală încă nu l-am editat în limba romana, dar este aprobat de către profesori universitari din Atlanta, Georgia, USA.

Cum anume procedezi atunci când cititorii își doresc o anumită traiectorie pentru personajele dragi din romanele tale sau un anumit final? Ții cont de părerea lor? Cum reușești să păstrezi un echilibru între propriile dorințe cu privire la acțiunea adusă în fața cititorilor și dorințele acestora din urmă?
Întotdeauna mă transpun în locul cititorului atunci când scriu. Da, mă interesează foarte mult părerea cititorilor. Mereu întreb dacă mesajul transmis de mine este bine înţeles. În scrierile mele, mereu am un mesaj. Nu scriu aşa doar de dragul scrisului, mă interesează să ajungă la cititor exact mesajul cel mai important.

Consideri că scrisul are puterea unei practici spirituale? Cum anume te ajută scrisul în ceea ce privește starea ta emoțională?
Absolut. Scrisul este o terapie. Am zis asta mereu. Când te eliberezi de gânduri care colindă de ani de zile şi le legi într-o horă creezi ceva magic. Magia eliberării de cuvinte nepronunţate lasă loc pentru alta energie care se transpune într-o sănătate mentală, fizică, mai bună.

Ai citit o anumită carte care a reușit să îți schimbe perspectivele asupra modului de scriere sau care să te facă să ai o altă viziune asupra scrisului?
Toate cărţile citite lasă o amprentă, fiecare autor devine prietenul meu. Sunt foarte bogată, am mii de prieteni. Fiecare m-a învăţat ceva, mii de idei, proiecte pe care le-am învăţat de la prietenii mei (autorii). Aud vocea autorului atunci când citesc şi devine pentru câteva ore o persoană foarte apropiată.

Ai vreo carte preferată, pe carte ți-ai fi dorit din tot sufletul să o fi scris tu?
Nu există o carte care mi-aş fi dorit să o fi scris eu, nu pot fi acel cineva, cum nici el nu poate fi ca mine. Fiecare avem ceva special care ne face să strălucim diferit şi să contribuim cu lumina noastră să înfrumuseţăm această lume.

Ce surprize literare ne pregătești pe viitor?
Lucrez la un nou roman de dragoste îmbinat cu dezvoltare personală. Vedeţi… vă ţin în suspans :)))

Cum vezi tu literatura română contemporană? Cum se vede aceasta din punctul de vedere al autorului?
O întrebare care mă doare. Este dureros ce se întâmplă. În ziua de azi, să fii scriitor este o misiune foarte grea. Suntem într-o cădere liberă. Dar mă bucur că sunt tot mai mulţi autori tineri care doresc să fie auziţi. O să vină ziua când vocile noastre transpuse în cuvinte scrise vor fi citite. Eu încă sper.

Zi de zi descoperim noi scriitori talentați. Ce sfat le-ai oferi celor aflați la început de drum în taina scrisului?
Scrisul este o terapie, să o faci pentru tine , cu dăruire pentru umanitate, nu pentru bani. Şi cu siguranţă că va veni şi ziua când munca depusă va fi răsplătită. Creatorul nu rămâne dator niciodată.

Un mesaj pentru cititorii tăi și ai blogului.
Vă iubesc şi mulţumesc pentru timpul dăruit!
Mulţumesc autorului acestui blog pentru preţuirea şi atenţia acordată!
VĂ BINECUVÂNTEZ CU MULT SUCCES!
Cu drag Kasttela

Mulțumesc și eu pentru timpul acordat acestui interviu!

PS: POzele sunt preluate din arhiva autoarei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.