MIRACOLUL DIN PÂNTECE

Un copil e o minune,

Dulce, scumpă, mititică,

Zâmbet blând pe praf de stele,

Stea de aur licurindă,

Iubire în stare pură,

Bucurie fără număr,

Vis de-albastru și azur,

Cugetare-n ceas de noapte.

Fericirea ce-o aduce,

N-are nume, nici culoare,

E suspin de ușurare

Și colacul de salvare

Când a vieții mare-întreagă

Se revarsă-n valuri multe

Lipind cioburile toate

Ale inimii nătânge

Ce speră de când se știe

Să devină mare, largă,

Cuib de fericire dragă,

Revărsări mari de vise.

Cânt toate aceste versuri inventate pe o melodie a sufletului știută doar de mine. E miez de noapte, iar eu nu pot să dorm din nou. Inima face tumbe la interior. Din nou. O mogâldeață cât o boabă de cafea s-a cuibărit acolo în urmă cu ceva timp și a devenit deja parte integrantă din mine. S-a întâmplat când îmi pierdusem deja orice fel de speranță. Părea că nu voi reuși să fiu mamă așa cum am visat încă din copilărie, că nu voi putea să simt vreodată ghionturi de piciorușe în burtică și, mai apoi, râsete cristaline de copil. Că nimeni nu îmi va spune mama vreodată. Disperarea deja pusese stăpânire pe mine, pentru că testase toate metodele: stimulare ovariană, fertilizare in vitro, leacuri băbești cu coji de ceapă roșe, uleiuri esențiale. Nimic. Corpul meu îmi refuza acest drept. Mă deposeda de cel mai mare vis al meu.

De 34 de săptămâni, trăiesc parcă într-un vis diafan, într-o continuă exaltare, care a făcut ușor de suportat și grețurile din primele săptămâni, și picioarele umflate și mersul greoi din această perioadă. Un ghemotoc frumușel tare după cum arată ultima ecografie este pitulat în pântecele meu. Din instinct, cum mă gândesc la el, pun mâna pe burtica deja proeminentă, ce se ițește de sub rochia vaporoasă. Mângâi încet și îi vorbesc. Am tot citit că îmi aude glasul și că mă recunoaște deja. Așa că mă bucur de orice moment cu el. Pregătirea pentru venirea pe lume a piticului am început-o de mult. Încă dinainte de a fi și el prezent. Am impresia că mă pregătesc sufletește de ceva ani deja. E luptă grea și de durată. Dar, emoțional, cred că sunt pregătită. Mă simt mamă de băiat deja, căci da, e un băiețel închis acolo, în căsuța pe care trupul meu a decis în sfârșit să i-o creeze. Îi e cald și bine acolo. Ne-am acomodat deja unul cu altul. E dragoste oarbă din partea mea, încă de când i-am auzit prima dată inimioara bătând cu putere la aparat și i-am simțit primele lovituri. Nu am nevoie să îl văd ca să știu că e minunat. Va fi așa indiferent de cum va ieși la lumină.

Minunea va veni pe lume! Cum ne pregătim?

Pregătirile sunt în toi pentru venirea pe lume a micii noastre minuni. Nu sunt superstițioasă din fire, așa că nu amân pregătirea pentru momentul când vom veni acasă de la spital. Am așteptat clipa asta de atât de mult timp, încât nici nu știu dacă mai are rost să stau pe gânduri. Știu deja ce vreau. În plus, m-am interesat pe diferite forumuri și am întrebat în stânga și în dreapta, și am reușit să mă hotărăsc asupra celor mai bune și utile obiecte de care e nevoie. Mă sperie puțin că va depinde total de mine, că orice decizie îi va influența viitorul, dar mai am timp să mă obișnuiesc cu ideea că un pui de om va apărea și va depinde mult de acum înainte de ceea ce gândesc eu. Deja mi s-au ascuțit instinctele și reacționez la orice stimul al lui. Sper că am ales bine și lucrurile din camera lui.

Acum, în miez de noapte, când Moș Ene refuză să vină pe la gene, stau pe pervazul camerei lui și privesc totul în jur. Aș vrea să spun că ochiul critic vede orice mică imperfecțiune, dar aș minți. Mi se pare totul perfect așa cum e, în imperfecțiunea lui. Desigur se vor mai găsi lucruri de ajustat odată ce el, micul meu David, va pătrunde în acest sanctuar, dar, momentan, e bine. Pereții de un albastru azuriu contrastează plăcut cu albul fotoliului plasat nu departe de fereastră. Deja simt căldura acestui loc și calmul său. Multe perne tronează pe geam, pentru a îi putea prezenta lumea până când el va mai crește puțin și o va putea descoperi prin propriii ochi. Pătuțul e în colțul opus. E albastru cu mașinuțe dintr-un desen la modă. Are baldachin, cu o perdea ce poate fi ușor trasă. E adorabil și sper din suflet că mă voi îndura să îl las jos din brațe și să îl așez acolo. Șifonierul are deja hăinuțele aranjate cu grijă. Le-am spălat și călcat. Are deja o întreagă garderobă de veșminte minuscule. Pantalonași, body-uri, bluze, pantofiori. Toate așteaptă să își primească prințul.

Nu departe de pătuț, e masa de înfășat. Are suficient spațiu pentru a putea plasa și cădița de îmbăiat la nevoie. Pamperșii sunt deja în sertarele de dedesubt. Am făcut un stoc remarcabil. Biberoanele sunt și ele prezente. Îmi doresc să alăptez, dar nu se știe niciodată. Da, am citit multe studii contra laptelui praf, dar nu se știe niciodată ce probleme vom întâmpina. E mai bine să fim pregătiți. Un monitor tronează nu departe de pătuț. E cuplat cu cel din camera noastră, pentru a auzi orice mișcare. Chiar și cea mai mică. Căruciorul și marsupiul ergometric sunt și ele ascunse. La astea ne-am hotărât ușor.

Celule stem din placentă –

terapie la pachet

Pregătirea venirii pe lume a puiului de om nu implică doar lucruri materiale. E nevoie să te gândești în avans la orice ar putea avea loc și, deși în gând înalți sute de rugi arzătoare să nu fie nevoie vreodată, analizezi și momentele în care poate ar sta în puterea ta să faci ceva, în care ai fi avut o șansă să îți vindeci piticul de multe afecțiuni grave. Ai o minune în burtică, de ce să regreți mai târziu pentru că nu ai profitat de minunea minunilor oferită de medicina modernă, de așa numitele cărămizi ale vieții umane, care pot salva vieți și ajuta în caz de transplant. Stocarea țesutului de cordon ombilical ca sursă de celule stem nu mai pare un mare bau bau, ci o soluție la îndemâna oricui atunci când pui lucrurile în perspectivă.

Am aflat de centrul potrivit pentru nevoile pruncului meu: Cord Blood Center. Sunt specialiști cu renume pe piață și am decis să recoltăm la naștere și celule din cordonul omblical. În plus, ei oferă și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem. Nu e un proces periculos sau dureros nici pentru mamă, nici pentru copil, așă că am zis, de ce nu. E bine să fii pregătit în orice situație. Recoltarea și stocarea celulelor stem din cordonul ombilical sunt o șansă în plus la sănătate, sunt o garanție în plus în caz de boli grave, sunt o șansă unică de a te folosi de ceva mult mai ușor de acceptat de organismul viitorului pui de om încât nu aș vrea să ratez în vreun fel șansa asta. Este un tratament minune de care ar fi păcat să nu profit.

Dragostea este răspunsul

Însă, dincolo de ceea ce am amintit deja, puiul meu de om se va bucura de toată dragostea din lume. Va învăța că lucrurile materiale nu sunt totul în această lume, ci cele mici, dar mari ca semnificații. Îl voi înconjura cu ruga mea atunci când brațele mele nu îl vor putea apăra de toate relele din lume. Îl voi îmbrățișa la orice lacrimă și va fi primit în brațele mele calde de fiecare dată când va fi nevoie. Ba chiar și în avans, pentru toate momentele în care nu îi voi putea fi alături. Dragostea va fi răspunsul la tot, căci, deși în aparență aceasta pare că te face slab, este sentimentul cel mai înălțător, care te face cel mai puternic din lume. Invincibil asemeni eroilor din povești. Sunt total pregătită? Nu, e un suflet mic ce va depinde totalmente de mine. Dar iubirea mea va fi de ajuns pentru toate provocările pe care miracolul din pântecele meu le va aduce cu sine. Așadar, hai mai repede pe lume, pui de om! Mama te așteaptă cu nerăbdare.

PS: Articol scris pentru cea de a doua probă din cadrul competiției Superblog. Pozele sunt preluate din arhiva proprie.

6 gânduri despre ”MIRACOLUL DIN PÂNTECE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.