TERAPIE PRIN ȘOC

Uneori, îmi e dor de mine, cea de vârstă mai fragedă, cea încărcată de optimism, de o naivitate soră de multe ori cu prostia, de o încredere oarbă în cei din jur, considerând că, dacă eu nu am intenții rele sau ascunse, nici cei de lângă mine nu au. Nu am știut vreodată să văd realitatea de dincolo de cuvinte. Pentru mine, cuvântul e sacru, e parte din tine, ca ființă, iar atunci când rostești ceva, o faci pentru că așa simți, pentru că asta crezi. Ei bine, mi-a luat ceva timp să pricep că acest lucru nu este valabil în orice caz și că simțurile mele mă înșală de cele mai multe ori. Nu am crezut că oamenii pot fi și răi sau face rău cu intenție. Mi se părea o prostie și o absurditate.

Sunt omul care spune verde în față ceea ce crede și am pretenția ca omul de lângă mine să o facă. Nu am vorbit nimic cu nimeni din ce nu aș avea curajul să spun mai departe. Niciodată. Nu mă tem de a spune ce simt, ce cred, de oameni niciodată nu mi-a fost teamă, cu atât mai mult de oamenii care mi-au atins sufletul la un moment dat. Dar poate că lecția cel mai greu de dus și acceptat e aceea că nu toți sunt așa. Mulți vin doar atunci când au nevoie, când e interesul mai mare, știți voi, interesul își poartă fesul. Apoi au grijă să îți dea palme peste palme, șuturi în fund, menite să îți arate exact cât valorezi pentru ei.

Și nu știu cum se face, dar cred că tocmai lecțiile astea, așa dureroase și șocante cum sunt, oarecum neașteptate, te fac mai puternic, te ajută să crești, să îți dorești să te construiești altfel, să creezi mai multe ziduri, care să cearnă oamenii valoroși, meniți să rămână, de cei care sunt doar în trecere. Și nu, nu regret nimic. Primesc totul cu inimă deschisă, îmi șterg lacrimile care mai curg uneori, și merg mai departe cu fruntea sus. În definitiv, întotdeauna a fost despre mine, nu despre ei.

Îmi sunt datoare doar mie. Altfel, puțini sunt cei care mă vor cunoaște cu adevărat și e mai bine așa. Ușa sufletului se închide cu balamale solide și chei dosite bine, astfel încât meterezele să fie ceva mai greu de escaladat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.