MARIA ALEXANDRA: SEDUCȚIE FATALĂ (PASIUNE CU SCÂNTEI #1) – RECENZIE

Nu de mult, am primit primele două volume din seria Pasiuni cu scântei, scrise de Maria Alexandra, și nu știu cum se face că sufletul m-a tras spre ele. Am acasă și Asistenta de la autoare, dar încă necitită, așa că am făcut botezul de foc cu noile ei creații literare și Doamne cât de bine a început totul! Maria scrie cu o forță pe care prea puțin i-o bănuiești, când o știi blândă și delicată. Însă în scris se transformă și reușește să creeze o lume în care te afunzi cu putere, devenind parte din poveste și trăind cot la cot cu personajele sale, creionate complex, cu lumini și umbre, de care nu ai cum să nu te îndrăgostești la final.

Seducție fatală, primul volum al seriei, este un debut puternic, cu un mare impact emoțional asupra cititorului. Maria Alexandra te seduce cu un caracter feminin pur, de o gingășie aparte, pe care viața o pune la grea încercare și o transformă mai târziu într-o tornadă, gata să facă sacrificiul suprem pentru cea care i-a dat viață. Apoi, te aruncă fix în vârtejul emoțiilor puternice când o plasează în preajma lui Dante Makar, rusul pentru care viața este o continuă răzbunare și un adevărat iad. Și îți este greu să mai lași cartea din mână din momentul intrării lui în scenă, pentru că, asemeni lui Dante Alighieri și Beatrice (la care te duce în mod inevitabil gândul), cei doi se cufundă în infernul personal și creează o relație pe atât de inedită, pe atât de bine sudată, capabilă să învingă timpul și orice alt obstacol care le iese în cale.

Ca un fel de Romeo și Julieta, cei doi împart un secret comun, care a avut darul de a îi distruge pe amândoi, însă acest fapt nu îi ține la distanță așa cum ar fi normal, ci parcă îi aduce și mai mult la un loc, unindu-i într-un joc de-a șoarecele și pisica, în care pasiunea este principalul element, ce le condimentează viețile. Acest prim volum ne arată că nici un sacrificiu nu este prea mic pentru cei dragi și că nimic nu stă în calea iubirii, nici măcar ura și dorința de răzbunare. Când există sentimente reale, nimic nu mai contează:

„Viața mi-a devenit un iad al plăcerilor

în secunda în care ți-am auzit pentru prima dată vocea,

Iar corpul mi-a ars și s-a făcut scrum

atunci când l-ai atins.”

Seducție fatală – despre sacrificii, iubire și pasiune fără margini

Maria Alexandra ne arată că viața, în ciuda faptului că te mai pune uneori în genunchi și este plină de răsturnări de situație, este frumoasă tocmai prin imprevizibilul său. Azi primești vești care te aruncă în hăul disperării, iar mâine cel mai mare coșmar al tău poate deveni supapa ta de supraviețuire și o modalitate de a te vindeca de rănile trecutului. În numele iubirii, niciun sacrificiu nu pare prea mare și nimic nu te poate împiedica să faci ceea ce e necesar pentru a aduce lumină în viața celor dragi, chiar dacă asta vine la pachet cu durerea și suferința. Faci ceea ce trebuie făcut doar pentru a ști că ai făcut tot ce stătea în putința ta pentru a face bine.

Valeria Martinez este o tânără care poartă cu sine durerea abandonului încă de la o vârstă fragedă, dar a reușit cumva să supraviețuiască cu ajutorul mamei, punctul ei de sprijin în ciuda tuturor neajunsurilor. Numai că acum a sosit momentul să dea și ea bucăți din sine pentru a își vedea mama bine, căci aceasta a suferit un accident rutier, iar acum spitalul din Valencia nu îi mai poate oferi nimic pentru a ameliora situația ei. E nevoie de o sumă colosală pentru a își putea salva mama de la o condamnare la moarte sigură, iar ea este dispusă să facă orice în numele iubirii:

„Asta este viața mea. Un joc din care m-am chinuit mereu să ies învingătoare. Poate că nu am reușit mereu, dar sunt fericită că nu am renunțat vreodată să lupt pentru ceea ce iubesc. Până la urmă, ce e mai frumos pe lume decât iubirea? Ce e mai frumos decât să iubești și să lupți până nu mai poți pentru ceea ce iubești? Nu există un sentiment mai călduros decât acela în care ții de mână ce iubești, în timp ce lumea arde în jur.”

Însă nimic din ce are ea, niciun bun material nu este suficient pentru a strânge suma necesară pentru a își salva mama. Așa că situațiile extrem cer măsuri extreme, iar Valeria ajunge să își vândă puritatea pe un anumit site, fapt care nu pare chiar așa de rău în primă instanță, mai ales că acest D. M. misterios pare a îi cânta un pic în strună la început, acceptând să discute cu ea la telefon pentru siguranță.

„Nu știu de ce am impresia că o să ți se dea lumea peste cap atunci când o să-l cunoști. Ceva îmi spune că nu o să regreți, iar instinctul meu nu prea greșește, Valeria! Asta este experiența vieții tale, fata mea!”

Habar nu are Valeria cât de premonitorii vor fi aceste vorbe și cum întâlnirea ei cu unul dintre cei mai bogați și influenți ruși, Dante Makar, îi va schimba permanent viața! El va deveni în egală măsură salvatorul și blestemul ei, pentru că Dante nu este orice bărbat, iar Valeria nu este doar o simplă femeie pentru el. Un trecut comun îi leagă și, deși fiecare dintre ei ar vrea să stea departe de celălalt, o pasiune cu scântei îi face să se apropie din ce în ce mai mult, până când sentimentele lor de furie, neputință, durerea fără margini se transformă în ceva ce seamănă foarte tare cu iubirea. Și nici nu ai cum să nu ajungi în acest punct când două suflete pe care viața le-a încercat, oferindu-le suferința pe tavă, ajung la un loc, pentru că durerile mari au darul de a uni doi oameni într-o legătură ce trece cu mult de orice fel de barieră. Iar Dante este o rană deschisă, fapt pe care Valeria nu îl poate trece cu vederea, chiar dacă subconștientul îi cere să fugă cât mai departe posibil de cel care îi devine temnicer într-o pădure din Rusia. Pur și simplu, nu poate sta deoparte de cel care îi face trupul să tresară la cea mai mică atingere, cu toate mintea îi cere să fugă. Unde vor conduce toate acestea, rămâne să descoperim, dar pare că Dante devine cel mai frumos păcat din viața Valeriei, cel căruia nu i se poate opune, indiferent de circumstanțe. El ajunge să îi curgă prin vene:

„Când te-am sărutat pe tine,

am simțit gustul fierbinte al păcatului.

Și mi-a plăcut!”

Ce reușește Maria Alexandra, dincolo de o introducere incendiară în lumea lui Dante Makar, în care Valeria se integrează, este să ne ofere personaje complexe, extrem de bine conturate, și o fină analiză psihologică a ceea ce simt acestea. Simți durerilor lor, suferințele și verși lacrimi, din cauza neputinței de a le alina și obloji rănile sufletești. Trăiești totul la intensitate maximă și îți vine să le ții în brațe, căci ceea ce trăiesc ei devine atât de viu, încât parcă întinzi mână pentru a le mângâia. Iar ăsta este clar meritul autoarei, care are darul de a ne face să simțim tot ceea ce așterne pe hârtie la intensitate maximă.

Seducție fatală este un început de serie minunat, care ne transpune în lumea Valeriei și a lui Dante și ne face părtași la tot ceea ce trăiesc aceștia și nu e puțin lucru. Viața liniștită a Valeriei se transformă și devine un adevărat joc pe viață și pe moarte, în care orice greșeală poate fi fatală. Lumea se transpune într-un adevărat iad, în care plăcerea și pasiunea devin păcate vinovate. Iar în mijlocul acestui infern coborât pe pământ, dragostea pare doar o iluzie frumos țesută, astfel încât suferința să devină mai suportabilă.

Date despre carte:

  • Titlu: Seducție fatală
  • Autor: Maria Alexandra
  • Serie: Pasiune cu scântei, vol. 1
  • Editura: Stylished Books
  • Anul apariției: 2021
  • Număr de pagini: 208

Cartea poate fi achiziționată de pe Stylished Books.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.