MARIA ALEXANDRA: ATINGERI LETALE (PASIUNE CU SCÂNTEI #2) – RECENZIE

Prin seria Pasiune cu scântei, Maria Alexandra reușește să dea dependență, căci te plasează direct pe o insulă a suferinței, în care doar iubirea este salvarea. Rănile se vindecă extrem de greu atunci când ești singur pe lume, însă, dacă doar o singură persoană va fi capabilă să privească adânc în suflet, acestea pot începe un lung proces de vindecare și de transformare, iar toate găurile acelea pline de întuneric, găunoase, pot fi umplute cu lumină. Cam asta ni se transmite prin intermediul unui nou volum, creionat cu mult talent și cu o pană măiastră, ce are darul de a te cufunda cu totul în paginile cărții, devenind parte din poveste.

Atingeri letale, cea de a doua carte a seriei, ne duce înapoi la căsuța din pădure, loc al plăcerii și al durerii deopotrivă. Aici, suferința este palpabilă, dar la fel este și speranța, singura care o face pe Valeria Martinez, personajul central, să nu se sperie prea tare atunci când este înconjurat de o mare de lumini și umbre. Nu dă bir cu fugiții atunci când demonii lui Dante Makar, răpitorul și salvatorul ei în egală măsură, ies la suprafață, alături de toate păcatele sale trecute, ci rămâne pe loc, privindu-l direct în ochi și încercând să îi aline toate durerile prin puterea iubirii, singurul medicament capabil să producă miracole:

„Uneori, ca să înțelegi suferința unui om, este suficient să îl privești în ochi, pentru că ochii lui transmit durerile pe care inima ține să le ascundă în interiorul ei. Ochii se mai numesc și porțile către suflet. Dar, ca să vezi durerile din ochii oamenilor, trebuie să înveți, mai întâi, să le asculți vocea, bătăile inimii sau chiar și gândurile pe care le exprimă prin gesturi. Iar prin fiecare gest, cută, vorbă sau zâmbet amar, el mi-a demonstrat cât de multă suferință cară inima lui.”

Dante și Valeria joacă un fel de joc de-a șoarecele și pisica, iar ea clar nu se poate ține la distanță de cel care este deopotrivă călăul și omul ce îi face sufletul să tresalte și inima să bată cu putere. Ar trebui să fugă, să se ducă cât mai departe cu putință, să se elibereze de sub vraja pe care el o aduce în jurul lor printr-o singură privire cu ochii albaștri ca oceanul, însă dorința, plăcerea și dragostea ce se înfiripă cu putere în ea o fac să nu se mai poată îndepărta de bărbatul care a reușit să îi schimbe viața la 180 de grade într-un timp extrem de scurt. Ar putea pleca și pretinde că nimic din toate acestea nu au fost reale, că totul a fost un coșmar, dar îi este imposibil, pentru că îngerul „cu aripi arse, făcute scrum, care se agață cu disperare de ultimul fascicul de lumină” îi curge deja prin minte și prin vene. Iubirea născută din ură este poate cea mai puternică, pentru că, dacă reușești să găsești calea spre celălalt atunci când el însuși se iubește cel mai puțin și atunci când ai avea toate motivele din lume să nu o faci, nimeni și nimic nu te mai poate opri din zborul tău spre cucerirea celui de lângă tine:

„Te urăsc, Dante, zic din senin și îl surprind. Nu pot să înțeleg cum ai apărut în viața mea. Ai făcut un haos din Raiul meu. Ai adus Iadul în Eden și ai cuprins în flăcări fiecare parte din mine. Urăsc asta. Urăsc și faptul că îmi place focul cu care mi-ai mistuit sufletul. Urăsc că îmi place… Înțelegi?”

Atingeri letale – pierdut în infernul personal și regăsit prin iubire

Cel de al doilea volum al seriei Pasiune cu scântei ne plasează într-un mod brutal direct în mijlocul unei bătălii interioare de care atât Valeria, cât și Dante au parte cu o putere pe care niciunul nu o bănuise atunci când soarta i-a adus la un loc.

Ea este fiica dușmanului său, a bărbatului pe care îl urăște cu toată ființa sa, pentru că a reușit să îi răpească tot ceea ce îi mai rămăsese bun și frumos în viața asta. Și totuși, modul în care ea îl privește, de parcă ar vedea direct în sufletul său, grija pe care i-o poartă în mod cu totul dezinteresat, așa cum nimeni nu a mai făcut-o încă de la moartea mamei sale, îl fac pe Dante să nu poată sta departe de cea care îi transmite emoții contradictorii în suflet:

„Prea multe gânduri contradictorii se luptă în mintea și în sufletul meu atunci când te văd. Nu mai pot, zice și se ridică. Mă simt depășit. Depășit de tine. De tot…”

El este răpitorul ei, îngerul cu aripile închise, făcute scrum de infernul în care singur se afundă de prea mult timp deja, bărbatul care știe să supraviețuiască tuturor durerilor interioare, deloc puține, doar provocând altora o suferință fără margini. Întunericul pare să îl cuprindă cu totul, să îl acapareze în mrejele sale, și, totuși, ea reușește să vadă adânc în interiorul său, să îi înțeleagă motivele și să îl iubească cu tot ceea ce reprezintă el, putere și slăbiciune, lumină și întuneric, durere și pasiune:

„Vreau doar să-ti zic că, uneori, emoția bate răul. Uneori, iubirea bate răutatea, Makar! Iubirea poate salva suflete. ”

Ea este femeia care reușește să îi trezească sufletul la viață și, totuși, din iubire, este dispus să îi redea libertatea după care ea tânjea cu ardoare. Știe că Valeria se joacă cu focul atunci când stă în preajma lui și, odată ieșiți din bula aceea atemporală și aspațială creată de cabana din mijlocul pădurii, magia pare a dispărea, iar realitatea lovește din plin. El luptă pentru ea, dar mereu ajunge prea târziu, iar secretele din trecut și persoanele din prezent fac ca lucrurile să nu fie deloc ușoare între ei. Agonie și extaz, așa arată întreaga lor relație, venită pe lume în urma durerii și a dorinței de răzbunare. Vor reuși ei să treacă peste tot ceea ce viața le aduce în cale, peste toată suferința creată de fapte și acțiuni trecute? Rămâne de văzut.

Atingeri letale este un roman în care suferința și durerea devin palpabile, însă speranța este mereu prezentă prin prisma sentimentelor puternice ce iau naștere din fragilități de ființe umane și în cele mai tenebroase locuri.

Date despre carte:

  • Titlu: Atingeri letale
  • Autor: Maria Alexandra
  • Serie: Pasiune cu scântei, vol. 2
  • Editura: Stylished Books
  • Anul apariției: 2021
  • Număr de pagini: 208

Cartea o puteți achiziționa de pe site-ul Stylished Books.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.