PIERDERI ȘI REGĂSIRI ÎN 2021

În general, nu am o problemă cu trecerea anilor, ba chiar mă bucură ajungerea într-unul nou. Îți oferă un imens amestec de optimism, speranță, bucurie. Acea posibilitate de a o lua de la capăt, de a face totul mai bine, de a te ridica de unde ai picat și de a te replia, pentru a fi mai puternic și a continua pe cărarea vieții. Nu face o excepție 2022, care m-a făcut deja să îmi pun multe întrebări, să încerc să le găsesc pe cele potrivite pentru a urca un pic în plan spiritual și personal, să găsesc puterea în mine pentru a mă pune uneori pe primul plan, indiferent de consecințe. Pentru a fi mai blândă cu mine și mai dornică să primesc ceea ce trebuie. Sunt valoroasă, merit mai mult. Asta ar trebui să aplicăm cu toții în viața de zi cu zi. Suntem în definitiv cei mai importanți în viețile noastre.

Anul 2021 a fost pentru mine unul plin de urcușuri și coborâșuri. Dar din acelea abrupte, dure și dureroase. Fără pauze între ele, fără locuri de odihnă. Doar creștere și descreștere, în mod continuu. Cu o forță uneori amețitoare. Cu un amestec atât de intens de stări, trăiri și emoții încât undeva, pe la jumătate, am cam obosit. Mi-am pierdut busola undeva pe drum și a trebuit să mă opresc puțin din tot ceea ce făceam pentru a o regăsi. Pentru a mă regăsi, în definitiv, pe mine, cea ascunsă și temătoare undeva în interior. Pe cea care iubește viața asta cu o pasiune nebună și vrea să profite de orice șansă i se așterne în cale. De cea care ia decizii spontane, la minut, indiferent de consecințe. Cea care are puterea de a o lua de la capăt indiferent de ceea ce Universul a pregătit pentru ea și, ah, câte au mai fost anul trecut în plan emoțional.

M-am pierdut pe mine de atâtea ori încât, la un moment dat, nu mai eram sigură că am forța necesară pentru a reveni la suprafață. Nu am avut pauze multe în care să mă gândesc la mine și atunci am intrat pe modul doer, pentru că asta sunt în general, un om al acțiunii, care face lucruri pentru a nu se gândi la toate cele simțite de sufletul său, pentru a se refugia de tot ceea ce o doare, pentru a înceta să simtă prea intens, pentru a arunca la gunoi întreg amestecul acela intens de sentimente ce o dă în totalitate peste cap.

Am picat într-un hău atât de adânc încât m-am speriat eu de mine. Dar am reușit cumva să mă regăsesc la final, indiferent cât de dureroase au fost fazele prin care am trecut. Și de cele mai multe ori le-am purtat pe toate pe umeri cu un zâmbet fals pe față menit să nu îi sperie prea tare pe cei din jurul meu. Sau chiar pe mine. Căci dacă ar fi să sap prea des adânc în interiorul meu, poate nu aș mai reuși să ajung la suprafață. Sau poate aș fi mai puternică, dar încă îmi e teamă să aflu cu exactitate. Îmi e teamă de reacțiile mele de pe drumul până sus.

„O luptă-i viața, deci te luptă!”

Cuvântul care caracterizează cel mai bine anul 2021 este luptă. Am purtat nenumărate bătălii pentru a regăsi bucuria de a face anumite lucruri, pentru a mă organiza, pentru a face tot ceea ce ține de mine pentru a fi totul mai bine. Mulți nu mi-au văzut lacrimile din ochi, multora nu le-am arătat, iar dintre cei cărora le-am permis să le observe, cărora le-am oferit privilegiul de a îmi fi aproape la modul acela personal, atât de intim încât sperie, prea puțini m-au înțeles cu adevărat. Tocmai de aceea anul nou a adus schimbări majore în viața mea. Simțeam nevoia de a fi apreciată, de a fi observată cu adevărat, nu validată. Nu mai am de mult nevoie de validarea oamenilor pentru ceea ce fac.

În 2021, am renunțat la ceea ce nu mă mai făcea fericită, la ceea ce nu mai avea sens pentru mine. Este vorba și de aspectul exterior, care nu mai era de mult timp ceva important pentru mine. Era doar o bucată de material lipsită de semnificație. Am făcut schimbări importante, dar mă bucur că, prin tot noianul de griji zilnice, printre toate activitățile, am reușit să fac ceva pentru mine și sufletul meu. Și am de gând să continui pe linia aceasta. Să fac lucruri doar pentru mine. Să mă iubesc suficient de tare încât nimic să nu mă oprească din a realiza cele mai tainice dorințe ale inimii. Le merit din plin.

Anul care a trecut a fost dulce-amar. Am cunoscut oameni noi, care au reușit să devină parte integrantă din viața mea, în ciuda tuturor bătăliilor interioare, menite să alunge nesiguranțele legate de nou, de a aduce pe altcineva atât de aproape de sufletul meu. Și, Doamne, ce mult aș fi greșit să nu mă deschid!
Am învățat că soarta are un mod ciudat de a face lucrurile, că îți oferă ceva doar pentru a îți lua altceva, iar tu trebuie să te înveți cu toate acestea, să le accepți. Am învățat să cer mai mult pentru mine și nu neapărat material. Dacă nu mi s-a oferit timp suficient, am preferat să plec, să mă îndepărtez. Dar aștept reversul medaliei pentru tot ceea ce a fost. Pentru că sunt sigură că totul are un preț pe lumea asta și că ai primit ceva acum doar pentru a ți se lua altceva pe viitor.

Anul 2021 a fost unul greu, unul al bătăliilor interioare, unul în care m-am rătăcit destul de des, dar în care am reușit poate cel mai mult să ajung la esență și la mine, așa că sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am primit. Bun sau rău. Pentru tot ceea ce am cerut și nu am primit. Pentru tot ceea ce ar fi putut să fie și nu a fost.

Vă doresc tuturor un 2022 minunat, plin de lumină și de înțelepciune, în care să creșteți în plan personal, social, profesional, în care să deveniți o versiune mai bună a voastră. La mulți ani!

Voi ce lecții ați primit de la 2021? Ce vă doriți pentru 2022?

Publicitate

3 gânduri despre ”PIERDERI ȘI REGĂSIRI ÎN 2021

  1. simonamihutiu zice:

    Să ai un 2022 așa după cum ți-l dorești, dragă Oana! Le gat de viață, uite, un mare gânditor, cel mai mare (Einstein), a spus:
    „Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să mergi înainte.”
    cCalde îmbrățișări!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.