DESCHIDERE PARCUL NOUA, MĂNECIU, PRAHOVA

Măneciu, comuna în care m-am născut, nu are extrem de multe lucruri pe care le poți face aici în mod normal. E un loc frumos, cu peisaje de vis, dar care nu este atât de ofertant pe cât ne-am dori. Uneori, devine sufocant prin lipsa asta de acțiune, prin prea multa odihnă pe care o oferă. E prea liniște de multe ori și asta devine obositor.

Poate tocmai de aceea, e bine venită orice activitate care îl poate scoate puțin din monotonie, din rutină. Iar zilele acestea s-a inaugurat un parc, parcul Noua. Un pic dosit, un pic poate cam prea liber, dar al nostru, al mănecenilor. Și de ce nu, al copiilor și adolescenților, care animau doar centrul. E nevoie de multe astfel de acțiuni, pentru a nu ne mai pleca tineri din comună. Nu e mult, dar e un punct de plecare. Și da, mai e mult până departe, dar orice astfel de acțiune bucură sufletul.

Deschiderea parcului Noua – voie bună, relaxare și bucurie

La Măneciu, nu sunt foarte multe evenimente, așa că, atunci când ceva se întâmplă cu adevărat, ne adunăm cu mic cu mare și ne bucurăm sufletele cu evenimente frumoase. Tocmai de aceea, deschiderea parcului Noua a reunit la un loc extrem de mulți oameni și cred că nu e de mirare că mai întreg centrul a fost paralizat. Era cred normal să se întâmple asta. Nu mereu avem ocazia de a ieși din casă și de a ne simți bine. Iar în seara de doi iunie am făcut-o. Cu toții. De asta pot să vă asigur!

Parcul este încă la început, dar arată tare bine. Are gazon, proaspăt tuns, câteva băncuțe, un leagăn și un pic de nisip pentru cei mici, plus o fântână arteziană de vis. Și un foișor feeric, plin de mușcate. Arată tare bine, ar fi mers să fi fost situat puțin mai central, dar e bine și așa, decât deloc.

Deschiderea parcului a fost precedată de o mulțime de evenimente, care mai de care mai frumos. Am avut parte de muzică, fel de fel de concerte, de la muzică populară la loc, dar hei, diversitatea este de dorit, fanfară, dulciuri, mâncare și multă voie bună. A fost un spectacol pe cinste, în toată puterea cuvântului, pentru toate gusturile.

Am iubit copiii din trupele Flori de garofiță și Ansamblul Ciucaș, plus grupul de dans modern Fabis. E o energie aparte în cântecele populare specifice zonei noastre, o emoție în stare pură. Iar pentru cei mici, numerele de magie au fost un adevărat deliciu.

Au urmat apoi concertele date de solistul de muzică populară, Valentin Sanfira, și trupa rock Compact, un vis împlinit. Valentin Sanfira este în sine o poveste. Popular, carismatic, dornic să facă baie de mulțime, să se afle în mijlocul publicului său și a reușit să ne facă pe toți să dansăm, de la hore la sârbe, în ciuda spațiului mic în care se putea face asta. Apoi trupa Compact a fost senzație. A reușit să aibă solo-uri de chitară și tobe fantastice și să ne facă pe toți să cântăm hituri vechi de patruzeci de ani.

A fost poveste la Măneciu pe 2 iunie. Bucurie și emoție. Și mai vrem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.