BOOKFEST – UN EVENIMENT CU FAST, BUCURIE, FEERIE

Wow, am așteptat Bookfest timp de trei ani. Am vrut să revăd din nou oameni frumoși, autori dragi și să particip live la fel și fel de evenimente. Și m-am temut în tot acest timp că astfel de evenimente ne vor fi interzise de acum încolo. Că nu vom mai putea să ne strângem în brațe așa cum se cuvine și să ne fim alături unii altora. Așa cum e normal. Firescul a fost mult timp subestimat. Îl ador acum.

Bookfest este în sine o poveste, o feerie de simțuri, trăiri puternice, emoții. Oferă o energie unică, o agitație benefică și un fel de potpuriu de sinestezii, pe care altfel nu ai cum să le obții. Trebuie să fii acolo, în mijlocul tuturor, pentru a simți totul, pentru a îți încărca bateriile, în ciuda oboselii pe care o resimți imediat ce pleci de la Romexpo, pentru a primi vibe-ul acela care te face să îți simți sufletul în al nouălea cer.

De regulă, poposesc la Romexpo pentru o singură zi, sâmbăta. Este momentul pe care îl dedic târgului de carte, asta dacă nu particip ca expozant. Atunci era puțin diferit, dar încă mai recunosc din vechii colegi de stand, ceea e bine. E dovada că încă nu a pierit cu totul vânzarea de carte, în ciuda tuturor greutăților din ultima perioadă. Însă anul acesta, am decis să rămân pe întreg weekendul. De dor. De drag. Din iubire pentru carte și cuvântul scris.

Bookfest – un eveniment cu fast, feerie, bucurie

Ce a însemnat Bookfest anul acesta? Regăsire cu oameni extrem de dragi și o regândire a modului de a vedea lucrurile. Am revăzut autori de suflet și m-am bucurat de atmosfera aceea atât de specifică târgurilor de carte. E greu de pus în cuvinte toată bucuria aia, trebuie musai trăită pentru a o înțelege pe deplin.

E o adevărată hrană pentru suflet să participi la evenimente și să îți iei seva din ceea ce se petrece în jurul tău. Anul acesta invitat de onoare a fost Japonia, așa că au existat dansuri și veșminte specifice, plus învățarea a diverse tradiții și ritualuri specifice, toate minunat de privit și de pus în practică mai apoi, mai ales ceremonia ceaiului, de care sunt fascinată.

Editurile mari au fost prezente cu standuri uriașe, dar nu neapărat cu așa de multe oferte. Ici acolo câte una. Am ajuns pe la Nemira, Litera, Humanitas, Polirom, Art și Paladin, Epica și lista poate continua. M-am bucurat de prezentarea romanului lui Quentin Tarantino, A fost odată la Hollywood, prezentată de coordonatoarea Raftului Denisei, Denisa Comănescu, și invitații săi. La fel și să o aud vorbind pe Doina Ruști, de la Litera, care a vorbit despre ediția de autor român pe care o coordonează și pe care o ador. A fost de asemenea o plăcere să îi văd la un loc pe un Mircea Cărtărescu sau un Mihai Morar, oameni și autori pe care îi admir teribil.

Standul editurii Up a fost de poveste. Oana Arion a făcut totul hand made și a fost un spațiu cu totul și cu totul magic. M-am revăzut cu Oana, Monica Ramirez și Cristinne Câmpean și i-am cunoscut în sfârșit pe Laura Nureldin și Cristian Cărpenaru.

Standul celor de la Bookzone a fost, de asemenea, uriaș, plin de surprize pentru cititorii săi. M-am bucurat să îi văd și pe cei de la Siono prezenți la târg. E o adevărată plăcere să vezi casele autorilor români contemporani prezente la târg.

Am petrecut două zile de poveste la standul Taiba, carte de spiritualitate, prieteni vechi, discuții cu esență și picturi cu henna. Pentru bucurie și bunătate, eleganță și toleranță le mulțumesc și mă înclin.

Aștept cu nerăbdare Gaudeamus și sper ca de acum încolo să nu mai avem pauze atât de lungi. E păcat să nu ne vedem, să nu ne îmbrățișăm, să nu ne încărcăm cu energia asta frumoasă.

Standul editurii Up, alături de Oana Arion, Monica Ramirez, Laura Nureldin și Cristinne Câmpean, autorii mei de suflet ❤

Standuri minunate, edituri dragi

2 gânduri despre ”BOOKFEST – UN EVENIMENT CU FAST, BUCURIE, FEERIE

  1. georgianalauragheorghe zice:

    Salut!
    Mă bucur că ai reușit să ajungi la acest eveniment frumos. Am observat că a fost un succes din imaginile pe care le-am văzut pe contul Bookfest de pe Instagram. Un alt lucru care mă încântă este faptul că încă mai există oameni interesați de cultură, artă și literatură în lumea aceasta distopică obsedată de prostie și tehnologie.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.