LAURA NURELDIN: TRĂIEȘTE – RECENZIE

Într-o lume tot mai agitată și mai încărcată de angoase și frici, dincolo de evadarea din cotidian prin intermediul poveștilor, avem nevoie și să știm că nu suntem singuri, că există oameni în lumea asta mare care gândesc la fel ca noi, care au aceleași temeri și frici, și care, din prea plinul ființei lor, trecută deja prin focurile suferinței, au puterea de a oferi mai departe sfaturi numai bune de pus în practică pentru a avea o viață mai frumoasă, mai plină de sens, mai aproape de ceea ce își dorește sufletul nostru. Iar un astfel de om este Laura Nureldin, care își rupe crâmpeie de suflet pentru a ne oferi câteva perle de învățătură sub forma unui minunat ghid de buzunar, menit să ne îndemne să nu doar ne târâm prin existență, ci chiar să ajungem să trăim. La intensitate maximă.

Trăiește este o cărticică mică în ceea ce privește lungimea, dar mare ca esență, ca mesaj, ca formă de adresare de la un om către un alt om, de la o persoană care mărturisește că a stat scufundată mult timp în negura depresiei și a anxietății, dar care a reușit să iasă la lumină urmând câțiva pași simpli. Și asta își propune prin volumul acesta numai bun de luat în geantă și parcurs de fiecare dată când ne simțim singuri sau prinși în menghina fricilor și angoaselor, să ne facă să vedem viața în toată splendoarea ei și să ne dăm voie să ne construim destinul acela la care visăm cu ochii deschiși:

„Azi trăim. Nu doar existăm – TRĂIM. Or, trăitul e un pic mai complicat. Așa de complicat, încât uneori avem nevoie de cineva care să ne ghideze. Ca pe un traseu montan dificil. Însă imaginea din vârful muntelui merită urcușul.”

Trăiește – o călăuză pe cărările vieții

Cărticica aceasta este construită minunat, ca un jurnal sau ca o discuție deschisă cu cel mai bun prieten. Și, dincolo de toate sfaturile minunate oferite, menite să ne ajute să ieșim la lumină, are și o grafică feerică, fapt care te face să te îndrăgostești de ea.

Laura Nureldin dă dovadă de o atentă și fină cunoaștere a vieții și oferă sfaturi numai bune de pus în practică, amintindu-ne, în același timp, că suntem unici și minunați și că noi suntem actorii principali în propria viață. Trăim într-un secol al vitezei, în care presiunea venită din exterior își pune amprenta asupra noastră, însă trebuie să ne amintim să facem totul pentru noi, astfel încât să nu ne pierdem pe noi înșine în vârtejul exterior.

Apoi, suntem sfătuiți să nu ne temem de eșec și nici să nu ne fie frică de lumea din jur, de a face lucruri noi, de a greși, de a o lua de la capăt. Frica face parte din viață și trebuie îmbrățișată, acceptată:

„Frica e ceva natural, care face parte din mecanismele noastre de apărare. Accept-o!”

Dincolo de a nu ne lăsa paralizați de temeri, de toate angoasele care ne pot trece prin minte, trebuie să fim capabili să înțelegem că nu mereu putem face totul singuri și că, uneori, e bine să cerem ajutorul, să ne sprijinim pe oamenii din jur pentru a ajunge acolo unde ne dorim:

„Așadar, cere ajutor. Și acceptă-l de la cineva cu care te simți confortabil să vorbești despre ceea ce trăiești.”

Ești autorul propriei povești. Trebuie doar să înveți să ieși din carapace, să accepți frica și uneori ajutorul, să faci tot ceea ce poți mai bine pentru tine. Apoi, restul vor veni de la sine. Trebuie doar să ai curajul necesar să te ridici și să trăiești, să faci pași mici spre tine și visurile tale!

Trăiește este o minunată călăuză pe cărările vieții, un  real sprijin atunci când te simți singur și neînțeles. E bine să existe pe noptiera sau în geanta fiecăruia dintre noi, pentru a ne aminti cât de minunați și speciali suntem și că avem puteri nebănuite adânc ascunse în interiorul nostru.

Date despre carte:

  • Titlu: Trăiește
  • Autor: Laura Nureldin
  • Editura: UP
  • Colecție: Turcoaz Nonficțiune
  • Anul apariției: 2021
  • Număr de pagini: 45
  • Stele pe Goodreads: 5/5

Cartea o găsiți și voi pe site-ul editurii Up.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.