PUTEREA E ÎN NOI

Viața noastră este un continuu test, un carusel al emoțiilor în care urcăm și coborâm în funcție de stări și emoții. Acum putem fi extrem de sus, pentru ca în momentul imediat următor să primim o palmă atât de puternică încât să ne trântim cu totul la pământ. Pentru a nu mai simți. Pentru a nu mai auzi nimic. Pentru a nu mai trece prin dureri fără nume, dar mâncătoare de energie și putere. Pur și simplu, pentru a ne ascunde de lume. De toți și de toate.

Însă, în ciuda a tot, poate tocmai din asta e formată frumusețea vieții. Astfel, din mici momente de fericire, urmate de altele încărcate de suferință, se nasc cu adevărat oamenii care zac în interiorul nostru. Acele persoane care nici măcar nu știam că puteam fi dacă existența ar fi fost ceva linear, continuând să meargă pe aceeași traiectorie la infinit. Probabil ne-am și plictisi dacă totul ar fi prea blând, prea bun tot timpul, deși visăm la asta în momentele noastre cele mai intime.  

Omul are cea mai sucită fire: când îi este greu, vrea binele, când totul merge perfect și e fericit, se plictisește. Cred că este cea mai schimbătoare ființă. Și, totuși, sunt momente când nu avem de ales decât să fim puternici. Să ne plângem durerile până când se epuizează toate lacrimile, apoi să ne ridicăm de jos și să renaștem din propria cenușă. Asemeni păsării Phoenix. Mai puternici, mai frumoși sufletește, mai buni, mai pregătiți pentru tot ceea ce viața asta a pregătit pentru noi.

Nu trebuie să uităm că doar de noi depinde să facem lucrul acesta, să ieșim din cercul vicios. Trebuie să facem lucruri pentru noi și doar pentru noi. Să ne ridicăm deasupra tuturor problemelor.

Suntem mai puternici decât ne imaginăm și putem face orice ne trece prin minte. O plimbare în natură, clipe petrecute alături de cei dragi, o melodie dragă, o lectură care să ne facă să evadăm din cotidian. Toate acestea fac minuni. Și timp petrecut în compania noastră. Nu strică să ne dăm întâlnire nouă din când în când și să lăsăm orice altceva deoparte. În definitiv, suntem cei mai importanți oameni din viața noastră. Am putea să ne îmbrățișăm atunci când avem nevoie și să ne spunem cât de minunați și de frumoși suntem, cât de puternici și cât de independenți.

Și, bineînțeles, deasupra tuturor se află credința în Dumnezeu. Care face întotdeauna minuni atunci când îți împreunezi mâinile în rugăciune… Cu ea începe reconstrucția de sine și vindecarea. Și, credeți-mă pe cuvânt, aveți nevoie de Cel mai bun aliat atunci când purtați bătălii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.