BINE AI VENIT, OCTOMBRIE! SĂ FII BLÂND!

Nu știu când a zburat timpul și am ajuns deja la jumătatea toamnei. Eu m-am blocat mental undeva la jumătatea verii și refuz să mai ies de acolo. Nu îmi furați vara din suflet, vă rog! Poate tocmai de aceea, octombrie m-a prins total pe nepregătite și nu am reușit să intru încă în starea aceea tomnatică, dătătoare de optimism și de chef de sărit în covorul de frunze, devenind una cu acesta.

Octombrie – brumărel cel plin de culoare și belșug

În general, îmi place octombrie, căci e luna care aduce cu sine acea stare propice pentru visare și pentru meditație, fapt care ajunge să mă facă să scot tot ceea ce este mai bun în mine. Observ cerul măreț, care stă ca o cupolă deasupra mea, păzind întreg universul meu. Apoi, privesc la frunza ce coboară lin spre pământ și trimit alături de ea, pe o pală de vânt, toate durerile mele nespuse și toate relele.

Îmbrățișez zilele de toamnă cu bucurie și mă bucur de parfumul dulce de fructe coapte și de frigul care plutește în aer. Învăț să nu mai mă tem de frig, acea senzație care mie îmi este dintotdeauna cea mai antipatică, pentru că sunt adepta căldurii. Întotdeauna. Mă ascund în păturica mea pufoasă și îmi fac un ceai fierbinte sau o ciocolată caldă și mă cufund în paginile unei lecturi dragi. Oricum, și la acest capitol am fost destul de leneșă, pentru că, la mine în minte, este activă o stare de vacanță permanentă și mă concentrez mai greu chiar și la citit. Acum, sunt cu o distopie extrem de antrenantă, Minți periculoase, primul volum dintr-o trilogie, și îmi place foarte tare. Sper să reușesc să ies puțin din stare mea și să reușesc să îmi regăsesc ritmul de citit.

Octombrie este o lună de tranzit, între căldură și răcoare, între soare puternic și ploi mărunțele, între verdele verii și culorile de poveste ale toamnei. Acum, voi putea în sfârșit să mă bucur de potpuriul frunzelor, în timp ce ascult susurul râului ce trece prin spatele grădinii, și privesc spre acele raze timide ale unui soare încă strălucind… Mă bucur de tot și de toate. Asta am în plan.

Așadar, bine ai venit octombrie! Să ne aduci bucurii fără margini, curajul de a ne urma visele, împlinire sufletească și mulți oameni frumoși alături! Să fii blând, te rog!

Publicitate

10 gânduri despre ”BINE AI VENIT, OCTOMBRIE! SĂ FII BLÂND!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.