CAROLE MATTHEWS: DIETA IUBITOARELOR DE CIOCOLATĂ

Amterminat de citit continuarea romanului „Clubul iubitoarelor de ciocolată” a lui Carole Matthews: „Dieta iubitoarelor de ciocolată”, o carte la fel de minunată şi de plină de umor şi romantism ca şi primul volum. Şi că tot este vorba de diete, m-am asigurat că am alături de mine suficient de multă ciocolată şi ciocolată caldă pentru a nu mai suferi atunci când citesc descrierile mult prea detaliate ale dulciurilor iubitoarelor de ciocolată.
Romanul continuă povestea celor patru prietene: Lucy, Chantal, Nadia şi Autumn, care au devenit şi mai unite şi mai solidare unele cu altele. El debutează descrierea momentelor de dinainte de sărbătoarea Crăciunului, o perioadă deosebit de frumoasă pentru cei care au un partener, dar care scoate tot ceea ce este mai rău din viaţa persoanei atunci când nu are cu cine împărtăşi bucuria. Însă, pentru a supravieţui tuturor momentelor stresante, cele patru prietene ale Clubului exclusivist al iubitoarelor de ciocolată apelează la ceea ce le-a unit de la bun început: mâncatul ciocolatei şi întâlnirile de urgenţă la restaurantul Paradisul Ciocolatei, aflat în Londra. Aceasta este şi deviza patronilor restaurantului, Clive şi Tristan, care au scris pe o pancartă aflată pe peretele ciocolateriei lor: 1. trage aer adânc în piept; 2. numără până la zece; 3. mănâncă ciocolată.


Cel de al doilea volum ne-o prezintă pe Lucy Lombard singură, fără Iubi Aiden Holby, plecat în Australia. Un moment în care pare să surprindă pe camera web un moment intim dintre Iubi şi o altă femeie o determină pe Lucy să se reîntoarcă la Marcus, fostul ei iubit care o înşela în mod constant. Decide să îi mai acorde o şansă, urmând să se căsătorească în februarie, aşa cum stabiliseră iniţial. Numai că se întoarce Aiden, care îi cere să renunţe la nuntă.
Oare pe cine va alege Lucy: pe Marcus, cel care o rănea în mod constant, dar care îi era alături de 5 ani, sau pe Aiden, şeful ei chipeş, care îi trezea cele mai multe emoţii?!


O redescoperim pe Nadia, care încearcă să reia legătura cu soţul ei, Toby, întorcându-se acasă. Acesta pare că a renunţat la mania lui cu jocurile de noroc, însă, pleacă la Las Vegas chiar atunci când totul părea că merge minunat între ei doi. Acolo, el alege să facă un act necugetat, fără a se gândi la fiul lui de numai patru ani sau la soţia pe care o lăsa cu şi mai multe datorii: se aruncă de pe un turn înalt, renunţând la luptă.
Va reuşi Nadia să scape de toate încurcăturile lăsate în urmă de soţul ei şi să îşi recâştige echilibrul sufletesc?!


Chantal descoperă că este însărcinată, chiar în momentul în care era despărţită de soţul ei, tocmai pentru că refuzase să aibă vreodată un copil. Ea încearcă să îi dea vestea soţului ei, chiar dacă nu era sigură al cui este pruncul din pântece. Lucrurile se complică în momentul în care află că şi Ted urmează să fie tătic, dar cu o altă femeie.
Vor reuşi oare cei doi să treacă peste toate problemele dintre ei şi să îşi refacă familia?!


Autumn este fericită în relaţia ei cu Addison, numai că reapare fratele ei, Richard, care complică lucrurile. Deşi a stat mult plecat pentru a scăpa de dependenţa de droguri, se pare că acest lucru nu a ajutat la nimic. El este mult mai rău decât înainte, iar consumul de droguri îl aduce în pragul morţii, în spital, după ce a fost bătut de unii contrabandişti. Aceştia ajung să o ameninţe şi pe sora lui. Autumn este cea care îşi ajută fratele pentru ultima dată, făcând o livrare în numele lui chiar în ziua nunţii lui Lucy. Cele patru prietene îi sunt din nou alături.
Vor reuşi cele patru să ducă lucrurile la bun sfârşit din nou, ca şi în cazul recuperării bijuteriilor lui Chantal din primul volum, sau vor fi prinse de poliţie?! Va accepta Addison toate aceste lucruri din partea iubitei lui sau va da bir cu fugiţii?!


**********************


„Dieta iubitoarelor de ciocolată” este o poveste despre solidaritate, despre cât de departe poate merge o prietenie. Cartea ne arată că prietenii aleşi cu grijă pot deveni o adevărată familie, care te ajută indiferent de situaţie şi care îţi sunt aproape atât în momentele vesele, cât şi în cele mai puţin fericite. Este o carte care se citeşte uşor, care are acţiune şi umor, poveşti de dragoste şi de viaţă. 


4 gânduri despre ”CAROLE MATTHEWS: DIETA IUBITOARELOR DE CIOCOLATĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.