MARY HIGGINS CLARK: ESCROCHERIA

Adăugați o legendă


    Mary Higgins Clark este una dintre autoarele de scrieri polițiste care reușește să îmi țină întotdeauna toate simțurile treze, prin intermediul unei acțiuni alerte și a unor caractere foarte bine conturate.
     „Escrocheria” este un thriller deosebit de palpitant, care aduce în prim-plan corupția, trădarea și ascunzișurile lumii medicale, în care invidiile pot conduce la intrigi deosebit de încâlcite.
🎀🌹🎀
      Romanul debutează cu un eveniment excepțional de grav: avionul în care se afla Nicholas Spencer, președintele unei companii de cercetări medicale angajate în găsirea unui vaccin pentru vindecare cancerului, se prăbușește, iar trupul acestuia nu este de găsit. Deși inițial acesta era un om extrem de iubit, pe care toată lumea, familie, angajați și oamenii cu care interacționa, îl iubeau și îl considerau cel mai bun om, odată cu prăbușirea avionului, imaginea acestuia începe să fie discreditată, iar oamenii nu mai știu exact ce ar putea să creadă cu privire la persoana lui… Sunt în joc foarte mulți bani, oamenii au investit în această companie averile strânse cu greu o viață întreagă, iar acum dispăruseră o mulțime de bani din cadrul companiei. Toți consideră că Nick Spencer este cel care a furat banii, dispărând acum din peisaj și înscenându-și moartea pentru a o lua de la capăt oriunde în această lume, mai ales că studiile indicau că vaccinul nu era unul funcțional.
         Totul indică existența unei escrocherii deosebit de grave, fapt pentru care devine un subiect de mare actualitate. Ziarista Carley Decarlo, sora vitregă a actualei soții a lui Nick Spencer – Lynn, începe propriile investigații pentru un articol la ziarul la care lucrează. Faptele pe care le descoperă sunt șocante, iar viața multora este pusă în pericol, inclusiv cea a lui Carley.
         Ea află că anumite notițe ale cercetării tatălui lui Nicholas Spencer referitoare la vaccinul contra cancerului fuseseră sustrase, că soțul surorii ei vitrege avea o anumită legătură amoroasă cu secretara sa, Vivian Powers, precum și faptul că o anumită fetiță beneficiase odată de acest tratament, iar boala se vindecase… Carley este foarte curioasă ce anume s-a întâmplat, mai ales că locuința surorii ei vitrege este arsă din temelii, ceea ce a fost pe punctul de a costa viața lui Lynn, dr. Broderick, cel care avea în custodie notițele cercetării primului dr. Spencer, este lovit de o mașină, Vivian Powers dispare tocmai când voia să îi spună cine este cel care a sustras notițele, iar atunci când apare, memoria îi este grav afectată, rămânând undeva la vârsta de șaisprezece ani. La toate acestea se adaugă faptul că Lynn pare afectată mai mult de protejarea propriei imagini, decât de soarta soțului ei… Toate acestea nasc întrebări în mintea ziaristei.
         Mai mult decât atât, Carley începe să primească anumite mesaje de la un bărbat, care par a fi amenințări directe la viața ei. Va afla abia mai târziu ceea ce nouă ne prezintă deja scriitoarea ca o poveste secundară: Ned Cooper, unul dintre bărbații care lucrase la conacul lui Nicholas Spencer și care vânduse o casă dragă soției sale, Annie, investind banii în afacerea lui Spencer, își pierde soția chiar în momentul în care vaccinul este contestat. Deși este un accident, el consideră că există mai mulți vinovați care au dus la moartea celei pe care o iubea, fapt pentru care dorește să îi pedepsească pe cei pe care îi consideră a fi principalii vinovați: vecinii de la fosta sa locuință, propria proprietăreasă, Lynn Spencer și chiar Carley…
Va reuși Ned Cooper să își ducă planurile la bun sfârșit sau va fi oprit la timp? Cum anume se va termina povestea lui?
De asemenea, ce anume se întâmplase cu Nicholas Spencer: a fost el victimă sau este doar un escroc? Oare o persoană cu o carismă deosebită și iubită de toți, un tată devotat, putea să se transforme peste noapte într-un escroc? Este mort sau se ascunde sub o altă identitate?
Vă inviți să citiți romanul pentru a afla… O poveste minunată, care fascinează și captivează până la ultima pagină…

2 gânduri despre ”MARY HIGGINS CLARK: ESCROCHERIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.