GUILLAUME MUSSO: DUPĂ ȘAPTE ANI


„Un thriller romantic, plin de emoţii şi de aventuri, de sentimente şi de răsturnări de situaţie.”
Le Soir Magazine
Romanul„După şapte ani” reprezintă prima mea întâlnire cu Guillaume Musso şi, cu siguranţă, nu va fi ultima, pentru că m-am îndrăgostit de stilul său narativ. Prin intermediul scrierii sale, ai parte de aventură, suspans, poveşti cu iz romantic, adrenalină cât cuprinde şi nenumărate răsturănări de situaţie. Pur şi simplu nu m-aş fi gândit la acel final, deşi, pe tot parcursul citirii lui, am crezut că întrevăd ceva, ceva… Păcăleală… a fost mult mai mult decât m-am aşteptat eu. 
********************
Firul narativ debutează cu relatarea unor întâmplări absolut banale, normale, având la bază relaţia părinţi-copii şi efectele pe care le poate avea, de regulă, un divorţ. Însă, personajele sunt creionate cu măiestrie şi, vă garantez, nu sunt deloc banale, la fel cum nu sunt nici toate întâmplările la care sunt forţaţi de împrejurări să ia parte.
******************** 
Sebastian Larabee este un lutier celebru, pentru care munca înseamnă deosebit de mult. A reuşit să ducă mai departe afacerea familiei, pe care a ridicat-o la un nivel pe care puţini şi l-ar fi imaginat. Trăieşte într-un cartier de lux din centrul New-York-ului, este un tip introvertit de modă veche, cu o educaţie aristocrată, pentru care tehnologia şi felul în care evoluează lucrurile cu tinerii din jurul său îl sperie, îi oferă nenumărate angoase, neînţelegând deloc necesitatea unui progres atât de rapid. Tocmai din această cauză, are tendinţa aproape obsesivă de a o verifica, o dată pe săptămână, pe fiica ei, Camille, o adolescentă în vârstă de cincisprezece ani. În momentul în care înţelege că aceasta îi ascunde unele chestiuni importante şi cum discuţia lor pe această temă se termină cu o ieşire violentă din partea fetei, Sebastian decide să o contacteze pe fosta sa soţie, cu care nu mai discutase de şapte ani, în ciuda faptului că aveau de crescut împreună nişte copii.
******************** 
Nikky Nikovsky este exact opusul lui Sebastian: extrovertită, iubitoare de artă şi de tot ceea ce e frumos, o persoană care se aventurează în cele mai inedite situaţii doar pentru a simţi că trăieşte. Este femeia fatală, după care toţi bărbaţii întorc capul, extrem de liberă în ceea ce îi priveşte pe copiii ei, cărora le oferă libertate toatlă şi le respectă intimitatea. Ea este fosta soţie a lui Sebastian Larabee, acea pată de culoare care existase în viaţa lui şi care, bineînţeles, reuşise să îl sperie prin pofta ei de viaţă. 
******************** 
Prin tehnica inserţiei narative, aflăm cum s-au cunoscut cei doi, care încă de la început formau un cuplu ciudat, ca un fel de ying şi yang, acele două contrarii care se atrag în mod iremediabil. Însă, încă de la început, cunoscuţii le-au prezis eşecul, erau mult prea diferiţi pentru a rezista unul alături de celălalt. Cei doi aduc pe lume doi copii, un băiat şi o fată, gemeni, Camille şi Jeremy. Însă, acest fapt nu reuşeşte să îi ţină unul lângă altul şi ajung să se despartă. După cum şi-a dorit Sebastian, Camille rămâne la el, iar Jeremy ajunge la mama sa.
Momentul despărţirii este extrem de dureros pentru părinţi, dar mai ales pentru cei doi copii şi cu precădere pentru Jeremy, pentru care ruptura părinţilor i-a adus şi ruptura de tatăl său, care nu se mai interesează de ceea ce îi face plăcere, nu mai comunică deloc cu el. Toate acestea vor conduce la anumite evenimente viitoare, la multe dintre aventurile cu care este presărat romanul.
Însă, în momentul în care Nikki îl anunţă pe Sebastian că fiul lor a dispărut de trei zile, întreaga lume a celor doi pare să se năruie, iar toate divergenţele existente în trecut între ei doi dispar. Au fost separaţi de divorţ, dar reuniţi de pericol şi de nevoia ca, după mult timp, să pună nevoile propriilor copii şi siguranţa lor mai presus de propriile lupte şi orgolii.
În momentul când în camera propriului fiu găsesc droguri, fiica lor le spune că băiatul a avut nevoie de bani mulţi, pe care ea însăşi i-a sutras din seiful tatălui, şi când la mijloc se află şi o fată dintr-o cu totul altă ţară, cei doi părinţi nu mai stau pe gânduri şi sar imediat în avion pentru a merge pe urmele fiului lor. Când şi fiica lor, pe care o credeau în siguranţă în casa bunicii ei, dispare fără urmă, deja lucrurile se complică, iar Sebastian şi Nikky fac orice pentru a îi recupera… Toate acestea conduc la o goană nebună pe mai multe continente şi prin mai multe ţări, din America în Franţa şi din Brazilia în Amazonia, precum şi la nenumărate aventuri şi răsturnări de situaţie…
********************  
 
Un roman de nota 20, care va primi 5 steluţe pe Goodreads, o intrigă care nu îţi dă voie să laşi cartea din mână până la final, ţinându-te cu sufletul la gură pe tot parcursul acţiunii sale… O carte care aduce în discuţie un ubiect extrem de dureros şi care îţi arată că, indiferent de tensiunile existente între adulţi, cei mai importanţi sunt copiii.
Citate:
„Când iubeşti cu adevărat pe cineva, poţi învinge orice piedică.”
„Cu cât timpul trece, cu atât oamenii se îndepărtează mai mult şi e tot mai greu să reînnozi relaţiile.”

8 gânduri despre ”GUILLAUME MUSSO: DUPĂ ȘAPTE ANI

  1. Drumul vietii zice:

    Alaturi de Cecelia Ahern, Guillaume Musso a reprezentat timp de doi ani un autor exceptional ale carui carti le-am citit pe nerasuflate. Stilul lui este interesant, iar finalul imprevizibil pe care il pregateste la fiecare roman te pune mereu pe ganduri si te ia prin surprindere de cele mai multe ori.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.