UN INEL ÎNCĂRCAT DE MAGIA CELOR MAI PUTERNICE EMOȚII, BIJUTERIA DE SUFLET CARE SPUNE CELE MAI MINUNATE POVEȘTI

„Bijuteriile nu au scopul de a da unei femei o aură de bunăstare, ci există pentru a le face mai frumoase.”

(Coco Chanel)

Zi perfectă de octombrie. Soarele ce se strecoară printre frunzele arămii, poposind direct pe fața mea, creând o feerie de senzații. Copaci viguroși, ce se înalță falnic drept spre cerul azi de un albastru minunat, fără niciun pic de nor. Un covor de frunze de nuc, ce se așterne la picioarele mele, în care mă arunc cu putere. Simt cum plutesc pe aripi de vânt și uit de toate. Grădina este locul meu de suflet, unde evadez de fiecare dată când noianul de griji cotidiene mă năpădește.

Sunt de felul meu puțin cam prea implicată în ceea ce fac, o perfecționistă care își dorește ca totul să iasă exact așa cum își imaginează că se va întâmpla, fapt pentru care locul acesta este o adevărată oază de liniște pentru mine, refugiul meu din fața tuturor intemperiilor vieții, unde pot în sfârșit să îmi aud propriile gânduri și să îmbrățișez frumosul din fiecare zi, binecuvântările acelea pe care, în mod normal, nici măcar nu aș fi capabilă să le observ printre alergăturile zilnice de la o treabă la alta.

O carte stă întotdeauna lângă mine, oriunde aș merge, e lipită de mine ca marca de scrisoare. Însă azi, vremea este atât de îmbietoare, încât las poveștile alături și mă trezesc lăsându-mă purtată printre amintiri atât de dragi, încât mă culcușesc între ele, căci e bine. O rază de soare cade alene pe inelul meu din argint cu acvamarin și imagini din prima zi în care l-am purtat îmi revin cu putere în minte. Aveam doar șaisprezece ani și deja credeam că pot face orice, că am lumea la picioare, așa că micuța bijuterie cu încrustații a venit cum nu se poate mai bine, căci este un simbol al puterii pe care au avut-o femeile din familia mea, o formă a prețuirii, iubirii și încrederii pe care au transmis-o acestea una celeilalte odată cu trecerea timpului. Este un fel de promisiune că putem orice, atât timp cât nu ne uităm țelurile și lăsăm deoparte toate fricile și temerile atât de caracteristice, care ne fac să nu ieșim din cochilia noastră, să ne ascundem și să ne îngropăm adânc în interior toate visurile.

74387414_1234120216794826_7047809395912081408_n

Un inel vechi, plin de forțe magice

Nu am fost niciodată prea preocupată de haine, de trenduri, de definirea unui stil vestimentar în acord cu moda, pentru că, mi se pare, că vestimentația spune întotdeauna cine ești, așa că tendințele trebuie adaptate la propria viziune asupra lumii. Însă, am iubit întotdeauna bijuteriile, acelea fine, din argint masiv, care dau oricărei ținute un aer de șic, de noblețe, distingându-te cu putere într-o mare de oameni datorită lor. Oricum, „Tendințele vin și se duc, iar stilul evoluează. Este important să aveți bijuterii care sunt atemporale și să arate șic în ciuda modei mereu în schimbare.”, cum bine spunea Karen Elson. Eu în asta cred cu putere, în acele mici bucăți de istorie, care spun propriile povești, rezistând timpului și problemelor. Mi se pare că o bijuterie are inclusă în sine o istorie personală, care o face unică, originală, autentică, iar aceste caracteristici se transferă cu putere asupra celei care o poartă.

Eu nu îmi mai aduc aminte, însă mama mi-a povestit că, pe când eram doar un bebeluș abia adus acasă, am avut o criză de plâns destul de mare, pe care nimeni nu știa cum să o oprească sau să o calmeze puțin. Asta până când am observat inelul de argint cu  pietre și încrustații de pe degetul mamei, care încerca să mă liniștească mângâindu-mă. Nu știu dacă voi credeți în destin și în faptul că fiecare acțiune este menită să se întâmple, însă eu sunt convinsă că încă de atunci simțeam legătura specială cu acest inel, care mai apoi, din adolescență, nu mai mi-a dispărut de pe deget. Este acolo, omniprezent, de parcă ar fi un prieten bun, care știe oricând să mă aline. Are deja forța unui talisman pentru mine, căci sunt sigură că are puterea de a mă apăra de orice rău. Doar trebuie să privesc la el și să spun în gând ce îmi doresc, iar el poate lua deja forma unui balaur, insuflându-mi forța de a trece peste orice greutate.

74438962_527734411289413_7961882095536570368_n

Un inel vechi, încărcat de emoții și de strălucirea vremurilor trecute

Cred că deja sunteți curioși să aflați mai multe ce este cu acest inel. Ar fi cazul să vă povestesc mai multe despre el, înainte să credeți că m-am transformat într-un fel de Gollum care strânge inelul la piept, țipând când îl ține gura: „Prețiosul meu! Prețiosul meu!”

Este o bijuterie destul de masivă, din argint curat, care cred că este materialul meu preferat pentru bijuterii. Am simțit încă de micuță că argintul poartă cu sine o anumită putere magică, ruptă din timpurile străvechi în care a fost cunoscut prima dată, dătătoare de forțe nebănuite, ce se transmit în mod inevitabil și celui care îl poartă. Este un metal prețios care are încrustat în propria lucrătură mai multe mesaje inspiraționale, care te fac să nu te mai îndoiești de tine atunci când îl porți și să fii mult mai îndrăzneață și mai plină de inițiativă.

Așadar, inelul meu, care nu este, de fapt, doar al meu, ci aparține unei întregi generații de femei din familia mea, devenind emblematic pentru fiecare în parte, este din argint, cu pietre mici, semiprețioase, încrustate în el, și cu niște ramificații inspirate de natura din jur, de copacii falnici pe care i-am iubit mereu, ceea ce îl face viguros și impunător. Nu ai cum să nu îl observi pe degetul cuiva, iar eu am stârnit ceva sunete de admirație de multe ori când am apărut într-un  loc nou datorită lui.

73472510_425215571518763_6742649358191165440_n.jpg

Când eram mică și îl vedeam pe degetul inelar al mamei, aveam impresia că este coborât direct din basmele cu Alladin, că mama a avut o lampă fermecată, căreia i-a șoptit unele dorințe, iar aceasta i-a dat inelul acesta minunat. Mereu o urmăream când îl lăsa un pic deoparte și îi șopteam dorințele mele inelului, convinsă fiind că îmi va aduce visele la viață. Apoi, când am crescut și l-am primit la rândul meu, am aflat povestea lui. Aparținuse stră-străbunicii mele și a călătorit în timp de la una la alta, fiecare femeie din familie primindu-l la rândul său, atunci când înaintașa sa considera că fiica ei are mai multă nevoie de el.

Inelul acesta reprezintă însăși esența noastră ca familie, este cel care unește generații întregi de femei și cel care ne știe poveștile, durerile, fericirile. El ne dă putere să mergem mai departe, căci știm că spiritul înaintașelor noastre sălășluiește în el, iar împreună putem face tot ceea ce ne punem în minte, fără niciun fel de graniță. La rândul meu, atunci când voi avea o fetiță buclată, cu ochi albaștri ca cerul, i-l voi oferi cu drag, spunându-i povestea din spatele lui, dându-i astfel aripi să se înalțe larg către cele mai înalte orizonturi. Nu trebuie să se teamă, prin intermediul inelului, va avea tot sprijinul familiei sale. Vom fi acolo să o prindem când cade și să o ridicăm de jos, pentru a o lua mereu și mereu de la capăt.

venda_patrat-300x300

Acest articol a fost scris pentru cea de a noua probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

Publicitate

16 gânduri despre ”UN INEL ÎNCĂRCAT DE MAGIA CELOR MAI PUTERNICE EMOȚII, BIJUTERIA DE SUFLET CARE SPUNE CELE MAI MINUNATE POVEȘTI

 1. Florentina Pandelea zice:

  Vai! O poveste superba pe care am citit-o cu sufletul la gura. Inelul este absolut remarcabil și îmi place la nebunie, dar însotit de aceasta povestire îl face atât de special! Felicitări, iubita mea! Un articol perfect care m-a tras dea primele cuvinte în povestea sa. Te îmbrățișez!❤️❤️❤️❤️

  Apreciat de 1 persoană

 2. Andrada Rezmüveș zice:

  Acesta este cu siguranţă articolul meu preferat! Nu doar inelul este în evidenţă ci şi cât suntem noi de puternice, ca femei, dacă ne permitem sã credem în ceva. Absolut superb! Felicitări, iubita mea! 🥰🥰🥰🥰

  Apreciat de 1 persoană

 3. Marina Costa zice:

  Superb! Exista insa, din pacate, bijuterii pe care tinerele de azi nu le mai vor, desi le-ai daruit cu dragoste. Si exista femei care nu mai au cui sa le dea, in familie… Cine stie pe mana cui vor ajunge, candva? Poate la vanzare, sa le fie de o cutie de medicamente, la batranetea singuratica…

  Apreciat de 1 persoană

 4. anasylvi zice:

  Fiecare bijuterie spune o poveste in sine, intr-atat incat este, intr-adevar, purtatoarea unor mesaje, a unor amprente energetice. Foarte frumos articolul tau. Cele mai pretioase bijuterii sunt cele impregnate cu sentimente.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.