CASĂ DULCE CASĂ. CUM AM CÂȘTIGAT CONFORT, PRODUCTIVITATE ȘI ENERGIE PRINTR-UN SIMPLU CERTIFICAT ENERGETIC

A venit în sfârșit momentul mult așteptat: îmi cumpăr prima casă, scap de chirie. Am găsit apartamentul mult visat cu vedere spre parc și spre lac. Deja visez cum voi sta dimineața pe balcon, cu o cafea în față, admirând răsăritul și citind o carte bună. În plus, voi lucra mult mai bine și mai productiv de pe laptopul așezat comod pe biroul din fața geamurilor uriașe. Am vrut lumină, așa că și ferestrele sunt uriașe. Am vrut poezie și mi se păruse că l-am prins pe Dumnezeu de picioare atunci când l-am văzut. Este acel loc pe care îl pot numi acasă.

Nici măcar nu bănuiam la ce anume mă înham și câte sunt de făcut pentru a avea un cămin călduros, care să îți aducă doar zâmbete pe buze! Nu mă gândisem deloc că toate acele calorifere micuțe nu vor face casă bună cu geamurile mari și spațioase. Nu îmi trecuse prin cap că și o casă se măsoară în termeni de energie, asemeni stării de fapt a oamenilor. Deja simțeam cum energia și nivelul meu de productivitate și creativitate se zdruncină din temelii!

Energia e asigurată cu ajutorul potrivit

Singură știam că nu fac față. Era nevoie de ajutor de specialitate, de oameni dedicați, care să știe ce anume trebuie făcut pentru a putea să primesc un certificat energetic care să mă avatajeze la o viitoare vânzare. Era nevoie de multă muncă și de ceva cheltuieli neprevăzute pentru a pune totul la punct.

Noroc cu site-ul avizez.ro, care m-a condus la o echipă de oameni care pune pasiune în tot ceea ce face: Enermed Impex SRL. Ei m-au asigurat că se vor ocupa de auditul energetic, verificând dacă țevile sunt cum trebuie, dacă mai e nevoie de izolat camerele. Mi-au recomandat și închiderea terasei, pentru a păstra mult mai bine căldura și calorifere mai mari, care să facă față geamurilor uriașe. Mi-au plăcut mie, dar acum am de tras cu ele. Mai stau și la ultimul etaj, că doar am vrut priveliște, trebuie să vedem cum se comportă și acoperișul!

Am avut mare noroc cu ei, plus că mi-au eliberat certificatul energetic extrem de repede, în mai puțin de 24 de ore, ba chiar l-au trimis acasă prin poștă, fără a mai pierde eu timp. Au văzut actele casei după modificări și totul a fost bine.

Acum, să vă spun că au revenit bujorii în obraji și că mi-a revenit pofta de viață și de muncă? Nu știu unde mi-a fost capul, sunt friguroasă de fel, mă transform rapid în omul de zăpadă. Aveam nevoie de căldură pentru a putea intra în ritmul meu normal, pentru starea mea de bine.

Nu aș putea locui într-un loc lipsit de căldură atât la propriu, cât și la figurat. E nevoie de toate acestea pentru a mă simți acasă, pentru a deborda de energie, pentru a putea simți că am aripi să zbor cât mai sus. O casă îți împrumută stilul, dar și tu preiei câte puțin din ceea ce conține ea, iar o casă rece nu te îmbie să te așezi la laptop și să lucrezi. Acum, că totul e aranjat, că am căldura mult visată, pot exclama ușurată: Casă dulce casă!

Căldura din casă se reflectă la interior

Trebuie să recunosc acum că asta îi lipsea locuinței mele: căldura, acel sentiment de apartenență la acel loc, acel ceva care să te determine să urli de fericire, să țopăi într-un picior și să ai energia potrivită. Îmi lipsea sporul de a duce totul la bun sfârșit, de a pune totul la locul lui, de a încerca să mut chiar și munții din loc. Bine, exagerez acum, doar mobila am mutat-o!

Căldura exterioară se reflectă acum și la interior, căci mă simt mult mai revigorată decât atunci când nu era totul pus la punct. După ce am pus totul la locul lui, am putut să îmi pun din nou creativotatea la treabă și să mă implic în fel și fel de proiecte. Dansez prin casă și dansez și în gând! Înalț un tril măiestru spre înaltul cerului și redevin eu, cea plină de viață. Nu am știut că îmi lipsise asta atât de mult,dar acum totul a căpătat valențe noi și îmi place. La nebunie!

Acest articol a fost scris pentru cea de a optsprezecea probă din cadrul competiției SuperBlog, ediția toamnă 2019.

Publicitate

2 gânduri despre ”CASĂ DULCE CASĂ. CUM AM CÂȘTIGAT CONFORT, PRODUCTIVITATE ȘI ENERGIE PRINTR-UN SIMPLU CERTIFICAT ENERGETIC

 1. Andrada Rezmüveș zice:

  Te înţeleg perfect! Iubesc căldura şi îmi place să am o cameră cât mai călduroasă, unde să nu am nevoie de pilotă. Să stau pur şi simplu, întinsa pe tot patul şi să mă cuprindă somnul. Minunat articol, draga mea! Ţi-am mai spus că tu scrii cu pasiune chiar şi de cele mai mici lucruri şi aşa este! Felicitări! 🥰🥰🥰🥰🥰

  Apreciat de 1 persoană

  • Oana - Crâmpeie de suflet zice:

   Mulțumesc din suflet, iubita mea! ❤ Știi ca iubesc căldura cu tot sufletul, ar fi nevoie de casa potrivită pentru a avea asta. ❤

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.