THE ASTROLOGICAL BOOK TAG

Îmi place să mă joc răspunzând la tag-uri, însă, nu știu cum s-au aliniat astrele și în ultimul timp am cam omis să practic această activitate tare faină. Noroc cu Dede, de la Praf de stele – bookysme, care mi-a satisfăcut această poftă neostoită și mi-a oferit un câmp de joacă tare drăguț. Curioși ce a ieșit? Citiți răspunsurile mele, iar dacă vă face plăcere, vă aștept și vouă alegerile.

Berbec: Numește o carte plină de foc, dorință și pasiune pe care ai citit-o.

Aici, îmi vine în minte „Pasiunea unei femei” de Virginia Henley, care nu este o carte încadrată în colecția Eroscop, dar care are numeroase scene de dragoste și pasiune intensă, atât în primul, cât și în cel de al doilea volum. Acțiunea se petrece în timpul perioadei elisabetane, așa că dincolo de pasajele pline de dorință, veți întâlni și multe date despre traiul la curte și veți asista la nenumărate intrigi, care vor conduce la lupte sângeroase între personaje.

Taur: Numește o carte frumos scrisă.

La această cerință nu mi-a fost greu să aleg, pentru că îmi vine imediat în minte o carte absolut minunată: „Extraordinarele circumstanțe ale vieții lui Weylyn Grey”  de Ruth Emmie Lang. Stilul autoarei este pe alocuri magic, creând o atmosferă de basm și oferindu-ne senzația de inocență specifică copilăriei. Ea aduce în prim-plan realismul magic, purtându-ne pașii printr-o lume care împletește în mod armonios natura umană cu elementele naturii. Cred că tocmai aceste elemente m-au făcut să mă îndrăgostesc de acest roman, dincolo de personajul principal, Weylyn, care este în sine o poveste.

Gemeni:  Numește o carte care are ca personaje gemeni.

Nu am citit foarte multe cărți care să aibă ca personaje gemeni. Singura carte care se încadrează la această cerință de care îmi amintesc este una citită recent: „Titanii” de Leila Meacham. Aceasta aduce în prim-plan povestea a doi frați gemeni, Samantha și Nathan, despărțiți la naștere din cauza unei mame hapsâne, care nu crede că are forța de a avea grijă de ambii copii și îi cere soțului să aleagă unul și să dea de suflet unul. Însă, jocul hazardului îi aduce la un loc și chiar îi face să se înțeleagă extrem de bine, ca doi buni prieteni, chiar înainte de a ști adevărul unul despre celălalt.

Rac: Numește o carte care te-a făcut să plângi rău.

Aici, este o alegere extrem de grea, pentru că, recunosc, sunt o plângăcioasă de felul meu și multe cărți mă fac să vărs multe, multe lacrimi. Câștigătoare cred totuși că este „Viața care i s-a dat” de Rose Marie Wiseman, pentru ca mi se pare cumplit ca o mamă să nu își iubească fiica suferindă, ba, mai mult decât atât, să o vândă unui circ, ca pe un obiect de care vrei să scapi neapărat. Apoi, viața la circ este și ea extrem de greu de suportat. Am plâns aproape pe tot parcursul cărții. Dureroasă, dură și plină de lecții este cartea asta.

Leu: Numește o carte cu personaje curajoase.

Sunt multe cărți cu personaje curajoase, le caut în mod special, ca să fiu sinceră, pentru că sunt genul meu de personaje preferate. Însă, pentru că nu am cum să nu amintesc acest roman, o să vorbesc aici de „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell. Scarlett O`Hara este modelul meu de curaj, pentru că de la o fată bogată extrem de capricioasă, obișnuită să i se facă mereu pe plac, ajunge să lupte cu yankeii și chiar cu propriile slăbiciuni, trecând cu mult peste femeile timpului său doar pentru ca ei și familiei sale să le fie mai bine. Luptă pentru propriile idealuri și asta nu e puțin lucru.

Fecioară: Numește o carte care a fost perfectă pentru tine.

Hmm, greu de ales, pentru că arareori duc la bun sfârșit o carte care nu e perfectă pentru mine în acel moment. Pentru ca am citit de curând și mi-a plăcut enorm, o să aleg „Prințul nemilos” de Holly Black, o carte fantasy care m-a purtat prin lumea unor zâne extrem de crude și care mi i-a oferit pe Jude și Cardan, două personaje cu care abia aștept să mă reîntâlnesc.

Balanță: Numește o carte care n-a fost nici bună, nici rea.

Cred că voi aminti aici de „Refugiul de la Stillhouse Lake” de Rachel Caine, care nu pot spune că a fost o carte rea, se citește extrem de repede, însă a avut elemente cu care nu m-am putut conecta și, nu știu, parcă i-a lipsit acel ceva care să o transforme într-un thriller bun.

Scorpion: Numește o carte întunecată și misterioasă pe care ai citit-o.

Aici aleg „Femeia din cabina 10” de Ruth Ware, pentru că, în ciuda faptului că acțiunea se petrece pe un vas de croazieră de lux, multe mistere sunt de dezlegat și crime se petrec, fapt care ne ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Săgetător: Numește o carte de aventuri.

Nu citesc extrem de multe cărți de aventură, asta pentru că după Dumas, cam greu mai găsesc acel ceva care să mă atragă la acest capitol. As nominaliza aici „Echipajul” de Marina Costa, pentru că este un roman minunat, cu personaje extrem de credibile, care acționează asemeni celebrilor Cireșari.

Capricorn: Numește o carte care ți-a dat de gândit.

Aici, aș merge pe „Nemuritorii de rând” de Ana Barton, o carte despre condiția femeii în lume, care te face să te gândești la rolul tău ca femeie în lume și care îți dă puterea de a lupta pentru atingerea idealurilor tale.

Vărsător: Numește o carte care ți s-a părut foarte ciudată.

Cred că „Marat” de Natașa Alina Culea. Nu știu dacă neapărat cartea în sine, cât personajul, care mi s-a părut că acționează extrem de nefiresc și de lipsit de sens și credibilitate.

Pești: Numește o carte care a fost plină de imaginație.

Uh, „Everless” de Sara Holland, un fantasy cu o lume extrem de bine creionată și de credibilă. Pe bune, oamenii cumpără timp și plătesc totul cu timp.

girl doing levitation trick

Fotografie de Ivandrei Pretorius pe Pexels.com

10 gânduri despre ”THE ASTROLOGICAL BOOK TAG

  • Oana - Crâmpeie de suflet zice:

   Mersi! ❤ Eu nu m-am putut conecta în totalitate cu acele cărți, sper că îmi voi schimba părerea în viitor. 🙂

   Apreciază

 1. Dede zice:

  Aș fi mers și eu pe „Pasiunea unei femei”, dacă nu ar fi fost „Inima de foc” a Lindei Howard care are câștig de cauză cu scena din ploaie. :))

  Frumoase răspunsuri, iar cu ocazia asta mi-am mai notat câteva titluri pe listă! Mulțumesc pentru că ai dat curs provocării, Oana! 😊❤

  Apreciat de 2 persoane

  • Oana - Crâmpeie de suflet zice:

   Cu mare drag! ❤ Foarte tare mi-a plăcut leapșa asta! ❤ Să știi că și eu mă gândisem la „Inima de foc”, am încă în cap apropierea dintre ei, în ploaie, în pădurea amazoniană. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.