INVITAȚIE LA FILM: THE NOTEBOOK (JURNALUL)

Nu mă uit foarte des la filme, însă, uneori, simt nevoia să mă relaxez cu ceva fain și atunci mă îndrept clar spre Netflix, unde știu sigur că voi găsi ceva pe gustul meu. Am avut niște zile destul de ocupate, fapt pentru care nu aveam neapărat chef pentru lectură. M-a atras ca un magnet spre el un film destul de vechi, pe care îl aveam de mulți ani în vedere, dar la care nu avusesem încă șansa să ajung: The Notebook (Jurnalul). Este o ecranizare după cartea cu același nume a lui Nickolas Sparks așa că va puteți imagina că a fost unul plin de emoție și de sentimente puternice.

The Notebook (Jurnalul) aduce în prim-plan o poveste de dragoste interzisă, care are de înfruntat multe încercări până a ajunge în punctul de a deveni o iubire împlinită. Este o poveste despre viață și despre acel tip de poveste pe care destinul o scoate în față doar o dată în viață, oferindu-ne o oportunitate rară de a fi fericiți.

Povestea lui Allie și a lui Noah ne arată că depinde doar de noi să ajungem cu adevărat la împlinirea și liniștea sufletească și la fericirea aceea deplină. În ciuda finalului trist, specific lui Sparks, istoria de viață a celor doi este una plină de candoare, de speranță, oferindu-ne posibilitatea existenței unei iubiri nemuritoare, capabilă să înfrunte boala, uitarea, ba chiar și moartea.

Filmul ni-i prezintă pe Allie și pe Noah, doi tineri provenind din două lumi total opuse, din universuri sociale diferite, care nu fac posibilă o uniune între cei doi. Allie este unica fiică a unei familii bogate, care își petrece vara la țară, pentru a evada dintr-un cotidian plin de activități. Este tânără, are doar 17 ani, fapt pentru care totul pare posibil. Noah este crescut doar de tatăl său și este muncitor, neavând șansa de a studia în continuare și de a merge la facultate ca Allie. Cu toate acestea, întâmplarea sau soarta îi aduce la un loc, transformându-i într-o singură ființă, greu de despărțit. Normal că iubirea lor nu îi scapă privirii aprige a mamei lui Allie, care nu vede cu ochi buni relația celor doi.

Cum aparțin unor lumi diferite, părinții lui Allie ajung să îi despartă, scurtându-și vacanța și întorcându-se la oraș, unde, cu toate că Noah trimite scrisori timp de un an, acestea nu ajung la Allie. Tânăra își continuă viața, se logodește cu un tânăr extraordinar de bun, cu un viitor strălucit în față, căci provine dintr-o familie bogată, așa cum își dorește și familia ei, care, de data aceasta, aprobă relația fiicei lor. Însă, o poză dintr-un ziar, care înfățișează casa minunată reconstruită de Noah, visul lui și al ei de când erau copii, o aduce pe Allie din nou alături de Noah, băiatul care i-a rămas în minte. Se naște o întrebare: pe cine va alege Allie? Va pune în față datoria și își va respecta cuvântul dat sau va face cea mai mare nebunie din viața ei și va alege sentimentele în fața a orice? Asta trebuie să aflați neapărat singuri. Sunt multe răsturnări de situație oricum.

Frumusețea filmului este dată de povestea în ramă. Tot ceea ce v-am spus mai sus aflăm prin prisma unui bătrân, aflat la un azil de bătrâni, unde îi citește povestea aceasta unei femei bătrâne, care nu pare să aibă foarte mult simțul realității. De aici, povestea se ramifică foarte tare și devine una cutremurătoare și tulburătoare. Ajungi să te emoționezi până la lacrimi și să visezi cu ochii deschiși la acel bărbat capabil să sacrifice totul pentru tine.

The Notebook (Jurnalul) este un film care îți atinge sufletul cu aripi diafane de iubire. Emoționează și provoacă multe lacrimi, dar clar rămâne un film memorabil.

58537caa6de6f83d3476be9c74fd2ff1

6 gânduri despre ”INVITAȚIE LA FILM: THE NOTEBOOK (JURNALUL)

  1. anasylvi zice:

    Multumesc pentru recomandare! Recunosc ca nu prea m-au atras cartile lui Sparks, dar acesta suna ca filmele pe care le vedeam odinioara, la televizor. Are un aer clasic, potrivit pentru ceva diferit de ceea ce urmaresc de obicei.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.