LA O ȘUETĂ CU AUTORUL ȘTEFAN APOSTOL

Pe autorul Ștefan Apostol l-am cunoscut de curând în mediul online, însă mi-a devenit extrem de drag. Este exemplul clar că putem face tot ceea ce ne dorim în această viață, atât timp cât luptăm pentru ceea ce ne dorim. Nu există imposibilul, limita e doar cerul și puterea e doar în noi. Este un luptător și un învingător și mă bucur nespus când soarta îmi scoate în cale astfel de oameni, care mă fac să cred că, la rândul meu, pot face orice.

Cartea sa, Pierdut și regăsit în călătoria inimii, nu se găsește încă în multe locuri, a fost scoasă într-un tiraj minimal. Dar urmează curând să ajungă pe site-ul editurii Berg și pe site-urile conexe. Nu știu voi, dar eu o aștept ca pe pâinea caldă. E pe lista de dorințe imediate. Până atunci, puteți discuta direct cu autorul aici și să vă asigurați că puteți intra cât mai curând în posesia romanului său.

LA O ȘUETĂ CU AUTORUL ȘTEFAN APOSTOL

 

La o șuetă cu autorul Ștefan Apostol

Am schimbat puțin forma interviurilor, sperând că vom ajunge astfel să cunoaștem mai bine autorul din spatele cărții și ne vom putea orienta mai ușor pentru a găsi opera acestuia. Sper să fie și pe placul vostru! ❤

  • Nume: Ștefan Apostol
  • Carte scrisă: Pierdut și regăsit în călătoria inimii
  • Genul literar abordat: epic
  • Editura la care ai publicat: Berg
  • Locul unde îți putem găsi cărțile:

– Librarium Iulius Mall din Iași

– Precomenzi – Apostol Ștefan

Cartea nu a apărut încă pe siteul editurii Berg, întrucât primul tiraj a fost cel minim, 100 de exemplare, și eu am avut trei lansări, toate amânate din cauza pandemiei. Orașele sunt Iași, Timișoara și Brașov. Îmi puteți scrie pe messenger cei care vă doriți cartea și, în momentul în care o să apară tirajul doi, vă contactez și vă trimit cartea prin poștă sau curier. Trimit și în țară, și în străinătate.

– Recenzie: O frumoasă prezentare a cărții lui Ștefan o găsiți la Cătălina Coman, pe blogul Porția de citit. Vă veți face mult mai ușor o părere astfel. ❤

– Dialog despre cartea mea: mai multe date despre Ștefan veți găsi citind articolul E inutil să vorbim despre destin. Să vorbim despre noi.

  • Locurile în care te putem găsi pe tine:

Dincolo de vârf

Apostol Ștefan

Te cunoaștem mai ales prin prisma scrierilor tale. Spune-ne trei lucruri despre tine care ne sunt mai puțin cunoscute nouă, cititorilor.

Curajos, luptător, simplu.

Care a fost prima experiență care ți-a arătat magia și puterea cuvântului scris, determinându-te, mai apoi, să devii scriitorul de astăzi?

Prima experiență care mi-a arătat magia și puterea cuvântului scris a avut loc în urmă cu nouă ani, atunci când pe Facebook am fondat un grup privat. Pe acest grup scriam săptămânal gânduri de suflet și reacțiile prietenilor mei au fost deosebite. De fapt, chiar ei m-au încurajat să îmi scriu povestea de viață.

Cunoaștem faptul că majoritatea scriitorilor au un ritual de scriere. Care este ritualul tău? Există ceva anume care te ajută atunci când scrii? Cum anume arată o zi de scris? Ce anume te inspiră atunci când scrii?

Eu nu pot spune că am un anumit ritual de scriere. Pot scrie la fel de bine în orice perioadă a zilei. Ceea ce mă ajută când scriu este să am parte de liniște deplină atunci când sunt acasă. Nu suport să am în preajma mea niciun soi de zgomot, nici măcar muzică ambientală. Vreau să fiu doar eu cu gândurile mele, cu trăirile mele.

În ceea ce privește inspirația, aici vorbim despre pasiunea mea de a fi observator. Când merg pe stradă, îmi place să privesc oamenii în ochi. Ador locuri precum gările și aeroporturile – după părerea mea, două dintre cele mai emoționante locuri în care se scriu povești de viață extraordinare. De asemenea, mă inspiră tunelurile feroviare. Nu o dată l-am luat la pas pe cel mai apropiat de locul în care stau. Fiecare experiență avută în tunel a avut farmecul ei.

Ce anume preferi: romanele sau seriile de sine stătătoare?

Singura serie de cărți care mi-a plăcut enorm de mult sunt cele din colecția Prietenii Cărții. În rest, prefer romanele.

La o șuetă cu autorul Ștefan Apostol

Spune-ne câteva cuvinte despre cartea ta.

Cartea mea se înscrie în rândul cărților autobiografice. Eu sunt unul dintre acei oameni din lumea asta care a învins imposibilul și care, prin credință, ambiție și printr-un curaj ieșit din comun a reușit să se mențină pe drumul cel drept, în ciuda tuturor valurilor nedreptății care l-au asaltat de atâtea ori. Veți găsi în această carte povestea unui om care a fost pierdut și a fost găsit, a unui suflet care de câte ori a căzut, a reușit să se ridice de fiecare dată, cu ajutorul unei puteri de neimaginat. Veți citi povestea unui om a cărei viață se reduce la un singur lucru: iubire necondiționată.

Cum anume procedezi atunci când cititorii își doresc o anumită traiectorie pentru personajele dragi din romanele tale sau un anumit final? Ții cont de părerea lor? Cum reușești să păstrezi un echilibru între propriile dorințe cu privire la acțiunea adusă în fața cititorilor și dorințele acestora din urmă?

Pe parcursul scrierii cărții, am avut o echipă cu care m-am sfătuit de fiecare dată când a fost necesar. Părerea prietenilor mei a contat foarte mult și am pus în practică ceea ce ei mi-au recomandat să fac. Rezultatul a fost unul deosebit: o călătorie plină de emoție, unică.

Consideri că scrisul are puterea unei practici spirituale? Cum anume te ajută scrisul în ceea ce privește starea ta emoțională?

 Cu certitudine scrisul are puterea unei practici spirituale, mai ales atunci când vorbim de viața unui om care a trecut prin foarte multe și care a retrăit totul, așternând pe hârtie povestea celor mai importante momente, indiferent de cât de dure, de dramatice au fost ele. Să îmi scriu povestea de viață a fost cea mai bună terapie pe care am făcut-o vreodată. Am râs de poznele comise, am plâns în momentele dureroase, uneori mult prea dureroase. Însă am știut că doar așa mă pot elibera cumva și să închei drumul anevoios de la negare la acceptare.

Ai citit o anumită carte care a reușit să îți schimbe perspectivele asupra modului de scriere sau care să te facă să ai o altă viziune asupra scrisului?

 Nu am citit o astfel de carte.

Ai vreo carte preferată, pe carte ți-ai fi dorit din tot sufletul să o fi scris tu?

Da. Aleea cu licurici, de Kristin Hannah.

Ce surprize literare ne pregătești pe viitor?

Lucrez în prezent la a doua mea carte, o carte care are ca temă tradițiile din România.

Cum vezi tu literatura română contemporană? Cum se vede aceasta din punctul de vedere al autorului?

Sincer să fiu, nu citesc literatură română contemporană, astfel că n-aș putea să îmi exprim un punct de vedere obiectiv la această întrebare.

Zi de zi descoperim noi scriitori talentați. Ce sfat le-ai oferi celor aflați la început de drum în taina scrisului?

Sfatul pe care eu îl ofer cu drag tuturor celor care se află la început de drum în taina scrisului, este să creadă în ei înșiși și să pună pe locul doi tot ceea ce ține de editură, costuri, contracte, etc. Sunt convins că în fiecare om există o capacitate creatoare desăvârșită, un diamant neșlefuit, așa cum îmi place mie să spun. Trebuie doar să fie descoperită și lumea le va fi la picioare. Așadar, inima sus și cu bucurie în suflet mergem înainte.

 Un mesaj pentru cititorii tăi și ai blogului.

Prețuiți viața și ea vă va prețui pe voi!

 

Mulțumesc, Ștefan, pentru timpul acordat acestui interviu! Abia aștept cartea ta! Trece-mă pe lista aceea de viitori cititori! 🙂 ❤

Publicitate

7 gânduri despre ”LA O ȘUETĂ CU AUTORUL ȘTEFAN APOSTOL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.