CRISTINNE C. C: RECVIEM PENTRU ALISIA & COȘMARUL LUI MAXIMILIAN NOVAC (SPIN-OFF SERIA EPHIALTE) – RECENZIE

Iubesc cărțile fantasy și am obiceiul de a trece de la o operă fantastică la alta și parcă niciodată nu mi se ostoiește plăcerea de a evada din cotidian în lumi minunate, magice, care să mă facă să uit de tot și de toate. Iubitorii acestui gen literar deja miros de la distanță când au în fața lor un fantasy bun, iar cei care au citit până acum măcar câteva rânduri scrise de talentata Cristinne C. C. știu despre ce vorbesc. Lumea ei este conturată cu minuțiozitate și crește de la un volum la altul, se dezvoltă într-un mod extrem de frumos și de credibil, iar acest fapt te face să te îndrăgostești în mod iremediabil de universul ei literar. Te ademenește în lumea Coșmarurilor sale și te prinde acolo, făcându-te dependent de acțiunea cărților ei și de personajele sale, care îți devin prieteni apropiați și te însoțesc în viața de zi cu zi, căci autoarea are darul de a te face să nu mai poți sta fără ele și de a avea nevoie de ele și în realitate. Acum, pe bune, cum să stai fără Maximilian Novac cel plin de farmece și fără Alisia Iacob, Ephialte-ul extrem de imprevizibil și de nebunatic, care reacționează la orice impuls de moment?! Am citit pe nerăsuflate primele două volume ale seriei, iar o nouă carte cu acțiunea plasată în același spațiu, ce ne arată lucrurile din alte perspective, este întotdeauna bine-venită. Să tot fie astfel de romane, niciodată nu sunt suficiente!

„Recviem pentru Alisia & Coșmarul lui Maximilian Novac” nu este volumul trei al seriei, nu săriți de pe scaune, pentru că încă nu știm exact ce se petrece cu caracterele dragi după întâlnirea cu Consiliul Ephialtelor și descoperirea unor adevăruri revelatoare, mai durează puțin până o să aflăm asta (cu toate că autoarea ne oferă un pic de picătură chinezească la finalul volumului de față, prin intermediul unui fragment din volumul final), ci este un spin-off al seriei „Ephialte”, care vine să ne ofere unele răspunsuri legate de viața Alisiei Iacob dinainte de a deveni un Coșmar atât de vânat și o perspectivă a lui Maximilian Novac cu privire la cele petrecute în sanctuarul lui Theon Novac situat pe insula Capri Seconda. Este un volum extraordinar, care împletește textul scris cu niște imagini absolut minunate, reprezentând personajele din carte sau zone prezente în desfășurarea lucrurilor (și încă mai admir toate aceste imagini, trebuie să recunosc). Autoarea a păstrat dinamismul și limbajul plin de culoare, care face ca întreaga acțiune să devină mult mai spumoasă, iar acest lucru bucură sufletul. Există două perspective narative, după cum indică și titlul, iar acest fapt ne face să ne apropiem foarte tare atât de Alisia, cât și de Maximilian Novac, personaje pe care ajungem să le cunoaștem mult mai bine acum.

58460412_416914572430288_5625597917201956864_n

„Recviem pentru Alisia” ne plasează într-un moment anterior primului volum din serie, prezentându-ne o Alisia adolescentă, care este extrem de delicioasă, trebuie să recunosc, și a fost o adevărată plăcere să o descopăr și înainte de a trece prin Inițiere. Acum, adolescenta este oricum destul de problematică pentru orice tânăr, iar vârsta la care Alis a ajuns este una destul de sensibilă, șaptesprezece ani mi se părea întotdeauna când predam o vârstă critică, în care tinerii tindeau să se afirme ca individualități și făceau cam tot ceea ce le trecea prin minte, fără a se gândi la consecințe. Ei bine, așa este și Alisia, iar la toate aceste chestiuni existențiale aduse de etatea la care se află, se adaugă și existență a doi frați mai mari și o soră ultra protectivi, care vor mereu să afle ce anume face fata, unde se află și cu cine.  Nu este nicio surpriză pentru nimeni faptul că tânăra consideră că este ținută prea din scurt și că nu se bucură de niciun fel de libertate, iar de aici apar și problemele ei ulterioare. Pe lângă toate acestea, intervine și prima ei iubire, un băiat de clasă, Tanis, pe care Alisia îl admiră în secret încă de când a început liceul, iar când băiatul visurilor ei pare să fie interesat de ea, tânăra ajunge să facă multe lucruri care nu ar fi trebuit făcute, fapt care o pune în pericol atât pe ea, cât și pe frații săi.

„Coșmarul lui Maximilia Novac” ne prezintă o nouă perspectivă asupra evenimentelor din primul volum al seriei, oferindu-ne și punctul de vedere al lui Maxi Max, tânărul Maximilian Novac, care a acționat de multe ori ca urmare a manipulării celor din jurul său și care a ajuns să se frământe destul de tare atât pentru ceea ce se petrece cu el, cât și pentru ceea ce se petrece în sanctuarul bunicului său. Această parte a volumului de față a fost destul de intensă și m-a făcut să empatizez cu Max și să îi simt temerile și zbuciumul interior, care l-au condus la acțiunile sale ulterioare și la alianța cu ființele pe care le ura cel mai tare, Ephialtele. El trăiește în locul în care Theon Novac afirmă că întreprinde cercetări pentru a distruge boala DMD și face mai mult ceea ce i se cere, căci îl are ca aliat doar pe prietenul său din copilărie, Kay, fapt care îi îngreunează mult ieșirea în față cu propriile idei, căci este sigur că bunicul său și Victor, Umbra care colaborează cu Theon, nu i-ar permite să pună la îndoială activitatea centrului de pe Capri Seconda. Însă, când o întâlnește pe Alisia, în urma uneia dintre vânătorile sale obișnuită de Ephialte, Max ajunge să se îndoiască de faptul că face un lucru bun prin tot ceea ce face pentru centru și ajunge să acționeze în favoarea tinerei. Pe lângă problemele sale de moralitate referitoare la acțiunile întreprinse pe Coșmaruri, tânărul se confruntă și cu descoperirea unor noi puteri ale trupului său, iar frânturi de acțiuni ce par visuri îi apar în minte. Cum se desfășoară totul, vă las pe voi să aflați.

„Recviem pentru Alisia & Coșmarul lui Maximilian Novac” este un volum minunat, care mi-a luminat zilele ploioase de primăvară și pe care vi-l recomand cu multă căldură.

 

Date despre carte:

Titlu: „Recviem pentru Alisia & Coșmarul lui Maximilian Novac”

Autor: Cristinne C. C.

Editura: Quantum Publishers

Colecție: Fantasy Fanatic

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 178

 

Cartea poate fi comandată de pe  site-ul editurii Quantum Publishers.

 

Publicitate

11 gânduri despre ”CRISTINNE C. C: RECVIEM PENTRU ALISIA & COȘMARUL LUI MAXIMILIAN NOVAC (SPIN-OFF SERIA EPHIALTE) – RECENZIE

 1. ancasicartile.ro zice:

  Am citit doar primul volum al seriei și îmi aduc aminte că mi-a plăcut destul de mult. Este o serie pe care mi-ar placea să o descopăr până la final. Îți mulțumesc pentru recomandare!

  Apreciat de 2 persoane

  • Oana - Crâmpeie de suflet zice:

   Cu drag! ❤ E o serie plină de dinamism, construită cu măiestrie și cu atenție la detaliu și cred că de asta m-am bucurat atât de tare de acest spin-off, deși nu am avut timpul necesar pentru a îl citi pe nerăsuflate și mi-ar fi plăcut.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Ingrid zice:

  Azi am terminat volumul al doilea, Trezirea unui Cosmar… Punctele de suspensie sunt din cauza tristetii fiindca m-am despartit de niste personaje pe care am ajuns sa le indragesc foarte mult. Ma bucur sa citesc ca exista acest volum, aceasta explicatie, insa sunt foarte curioasa si dornica de o continuare, de o parte a 3 a! :)) Caci, dupa cum s-a incheiat ultima, ar mai fi multe de spus… Stiti cumva ceva legat de acest aspect, daca putem spera la urmatoarea aventura a „gastii pestrite”?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.